Delo Prodaja

Delo Prodaja, d.d. - Kontaktni podatki

Delo Prodaja, d.d. (oznaka delnice: DPRG)
Dunajska 5
1000 Ljubljana
Telefon: +386 (1) 473 86 00
Faks: +386 (1) 473 86 04
Spletna stran: www.delo-prodaja.si
 

Finančni podatki o družbi

 

 

Družba:

Delo Prodaja

Oznaka delnice:

DPRG

Borza:

Vstopna kotacija Ljubljanske borze

ISIN koda:

SI0031107079

     
 

   Znesek/število

Datum

Osnovni kapital družbe:

   2.050.547,00€

31.12.2016

Število vseh delnic:

   491.393

31.12.2016

Lastne delnice:

   32.127

31.12.2016

Število delničarjev:

   84

31.12.2016

Knjigovodska vrednost delnice zadnji dan preteklega poslovnega leta:

   26,73€

31.12.2016

Bilančni dobiček zadnji dan preteklega poslovnega leta:

   -448.522,00€

31.12.2016

Borzna cena zadnji dan preteklega poslovnega leta:

   1,99€

31.12.2016

Tržna kapitalizacija

   977.872,07€

31.12.2016

     

Kontakt za vlagatelje:

 

Telefon:

01 473 86 00

Email:

info@delo-prodaja.si

 

 

Opozorilo:

Predstavljeni podatki so informativne narave. Društvo MDS ne odgovarja za točnost podatkov. Za pridobitev uradnih podatkov se obrnite neposredno na družbo.

Razprodaja zadnjega tajkuna

Medij: Delo Avtorji: Kos Suzana Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ozadja Datum: 16. 03. 2015 Stran: 9

Imperij DZS ne uresničuje zavez, danih v lani podpisanem sporazumu o finančnem prestrukturiranju, imperij Bojana Petana bankam dolguje okoli 150 milijonov evrov, v sporazumu z upnicami je moral sprejeti natančno določene roke in zneske odplačil svojih dolgov. Kaj zdaj?


Teoretično neuresmcevame zavez iz sporazuma z bankami upnicami in DUTB lahko pomeni propad dogovora in stečaj DZS; ob pogoju seveda, da bi večina upnic glasovala za odpoklic kreditov. Po naših informacijah skušajo zagato zdaj rešiti s podpisom aneksa o »spregledu zavez«. Kot smo neuradno izvedeli, prvi mož DZS Bojan Petan sicer to informacijo zanika, so vse banke upnice, podpisnice sporazuma o finančnem prestrukturiranju DZS, po pogajanjih v zadnjih tednih načeloma že dale soglasje in napovedale, da bodo aneks podpisale. Dodatek k sporazumu, ki znova podaljšuje življenjsko dobo Petanovega imperija, naj bi bil predvidoma podpisan do srede. Vse druge zaveze iz sporazuma ostajajo enake, torej tudi sama veljavnost reprograma, ki se izteče leta 2016. 

Delo Prodaja

Za ogled nasprotnega predloga pritisnite TUKAJ, objava 1395359 je bila 06.08.2013 na Ajpesu.

Datum skupščine: 
28.08.2013 - 13:00
Naslov: 
na sedežu družbe, na Dunajski 5, 1000 Ljubljana.
Status: 
arhivirana

Laščani testirajo voljo lastnikov za dokapitalizacijo

Medij: Delo Avtorji: Tekavec Vanja Teme: Mali delničarji, Rajko Stanković Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 28. 08. 2012 Stran: 9

Skupščine ... Pivovarna Laško si želi svežega denarja, a ni znano, kdo od delničarjev ji ga lahko zagotovi - Danes skupščina in NS časnika

Ljubljana - Uprava Pivovarne Laško bo na jutrišnji skupščini znova testirala voljo lastnikov za povečanje osnovnega kapitala. Po njenem predlogu bi osnovni kapital povečali za 36,5 milijona evrov, negotovo pa je, kdo od lastnikov ima denar za vplačilo, je dejal Rajko Stankovič, predsednik društva MDS.


Uprava Pivovarne Laško (PL) je v zadnjih dveh letih že dvakrat testirala voljo lastnikov za dokapitalizacijo. V obeh primerih neuspešno, saj so lastniki, predvsem banke, njen predlog zavrnili. Zdaj sledi nov poskus. Tudi tokrat uprava predlaga lastnikom dokapitalizacijo do višine osnovnega kapitala družbe, torej za največ 36,5 milijona evrov, vendar še ni znano, ali bodo lastniki takšen sklep tudi izglasovali.

»Dokapitalizacija je potrebna, vendar se bojimo, da razen bank in morda predstavnikov državnih delničarjev nihče od drugih lastnikov nima denarja. Tudi NLB se spopada z veliko izgubo in negotovo je, ali si sodelovanje pri dokapitalizaciji sploh lahko privošči,« je včeraj dejal predsednik društva MDS Rajko Stankovič.

Kako se je proti Večeru temnilo

Medij: Večer Avtorji: Kocjan Aleš Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: V žarišču Datum: 25. 08. 2012 Stran: 4

Nova KBM je skušala po nareku politike odigrati vlogo Večerovega grobarja od privatizacije do danes, ko se je izkazalo, daje načrt poskusa prevzema Večera od mikropodjetja 3Lan slonel prav na uslugah te ustanove

Da je za celotnim scenarijem poskusa najverjetnejšega uničenja Večera stala Nova KBM, je pravzaprav simptomatično. In nekako pričakovano. A zato nič bolj razumljivo. Kajti prav ta druga največja državna banka, pred krizo štajerski finančni steber, je kot lakaj nekdaj vladajočih politik odigrala ključno vlogo pri lastninjenju Večera. Da se je polastila vpliva na drugi največji časopis v državi, ni zraslo le na zelnikih vodilnih v drugi največji banki. To se je zgodilo zato, ker je Večer postal premočan, preveč neodvisen in preveč uspešen, da bi gospodje v prestolnici to razumeli.

Ko je Večer podiral rekorde ...

Prodaje Večera podjetju 3Lan ne bo

Medij: Večer Avtorji: Štraser Laura Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 21. 12. 2011 Stran: 10

Lastnik podjetja 3Lan Denis Čeh odstopa od pogodbe z Delom, ni se še odločil, ali bo zaradi negativne odločbe ministrstva sprožil ustavni spor

Prodaja časopisne družbe Večer murskosoboškemu računalniškemu podjetju 3Lan je od prejšnjega četrtka, ko je ministrstvo za kulturo izdalo negativno odločbo o prodaji Večera, tudi uradno ustavljena. Na ministrstvu so namreč v celotnem postopku ugotovili, da zainteresirani kupec, podjetje 3Lan, nima potrebnih izkušenj in znanj za upravljanje časopisne družbe, zato so od njega zahtevali, da predloži strategijo upravljanja in razvoja Večera. Tega na koncu ni naredil, ampak je ministrstvo zgolj obvestil, da je z družbo Delo Revije podpisal pogodbo o skupnem upravljanju družbe: "Na podlagi zbranih ugotovitev in ob upoštevanju dejstva, da je družba Delo Revije v stečajnem postopku, je ministrstvo izdajo soglasja zavrnilo."

Sumi o škodljivih poslih v Marini Portorož

Medij: Delo Avtorji: Tekavec Vanja Teme: Sklici skupščin delniških družb Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 22. 11. 2011 Stran: 9

Revizija Manjšinski delničarji zahtevajo revizijo preteklih kupčij v podjetju, a je malo verjetno, da se bo to tudi zgodilo

Ljubljana - Nekatere kupčije, ki jih je prejšnja leta sklepala uprava Marine Portorož, bi lahko postale predmet posebne revizije. Ali revizija bo, se bodo odločali delničarji na skupščini.


Zahtevo za revizijo nekaterih preteklih kupčij Marine Portorož je včeraj vložila skupina njenih manjšinskih delničarjev, ki jih zastopa odvetnica Petra Jereb. Delničarji namreč sumijo, da so bila pri sklepanju določenih poslov med Marino Portorož in z njo povezanimi družbami negospodarna ravnanja; ker naj bi te kupčije povzročile oškodovanje družbe in s tem tudi njenih delničarjev, so za 21. decembra letos sklicali skupščino, s katero delničarjem predlagajo izglasovanje posebne revizije posameznih poslov v zadnjih petih letih.

Kad zahteva svojega predstavnika med nadzorniki Term Čatež

Medij: Dnevnik Avtorji: M. P. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 14. 10. 2011 Stran: 25

Ljubljana - Delničarji Term Čatež bodo konec meseca že drugič letos odločali o imenovanju novih članov nadzornega sveta. Kapitalska družba je namreč zahtevala razširitev dnevnega reda skupščine in imenovanje Andreja Slaparja, sicer člana uprave Zavarovalnice Triglav, v nadzorni svet. Slapar naj bi tako v nadzornem svetu zamenjal člana uprave Leka Sama Rosa, ki ga je največji lastnik DZS s svojim nasprotnim predlogom na julijski skupščini imenoval namesto kandidata Kada Primoža Klemena.

Sočasno z razveljavitvijo julijskega imenovanja novih članov nadzornega sveta bodo delničarji na skupščini 28. oktobra odločali tudi o predlogu Dela Prodaje za zmanjšanje števila članov nadzornega sveta iz devet na šest. To je sicer že poleti zahtevala tudi Kapitalska družba, vendar je DZS in Delo Prodaja tedaj nista podprla. Po leg Slaparja naj bi tako v nadzornem svetu ostali Robert Krajnik, Ada De Costa Petan (oba DZS) in direktor družbe Špirit Grupa Vladimir Smolec, ne pa tudi Samo Roš, Mitja Grum in Johannes Attems.

"Neresna" ponudba Igorja Laha

Medij: Dnevnik Avtorji: Vuković Vesna,Cirman Primož,Polanič Matjaž Teme: Mali delničarji, ZPRE-1 zakon o prevzemih, Rajko Stanković Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 05. 08. 2011 Stran: 19

Ljubljana - Največji lastniki Pivovarne Laško po naših informacijah ponudbe za prevzem, ki jo je včeraj objavil pidovski mogotec Igor Lah oziroma njegov holding KS Naložbe, ne bodo sprejeli. V neformalnih pogovorih so bankirji ponudbo Laha označili celo kot neresno, njihovo mnenje pa deli tudi pretežni del poslovne javnosti. Za delnico Pivovarne Laško so namreč KS Naložbe delničarjem, ponudile devet svojih obveznic v skupni nominalni vrednosti devet evrov, medtem ko se njihova realna vrednost ocenjuje na največ pet evrov. To pomeni, da bi KS Naložbe prevzem Pivovarne Laško stal 78,7 milijona evrov (brez obresti v letni višini okoli pet milijonov evrov), pri čemer bi ga dejansko z dolgoročnim kreditom po zelo ugodni obrestni meri financirali delničarji.

Bankirji zadržani, uprava (še) brez mnenja, mali delničarji proti

Ti namreč do konca leta 2014 od KS Naložb zaradi triletnega moratorija ne bi dobili niti evra glavnice, temveč le obresti. Zadnji obrok bi tako za delnice Laškega prejeli šele junija 2021. »Banka si nikoli ne želi biti deset let izpostavljena do nekoga, za katerega ne ve, kaj se bo z njim v tem obdobju dogajalo,« nam je včeraj dejal vir blizu ene od bank - lastnic Laškega, ki so do ponudbe, milo rečeno, skeptične tudi zaradi dejstva, da so bile delnice pivovarne ob zasegu pred natanko dvema letoma vredne dobrih 30 evrov. »Razmere danes so bistveno drugačne. Skupina Pivovarna Laško je zelo zadolžena. Če se le ena od bank ne odloči za reprogramiranje, bo v hudih težavah,« je včeraj komentiral direktor KS Naložb Blaž Vodopivec.

V neuradnih krogih se je včeraj špekuliralo, da bo Lah v postopku prevzema ponudbo zvišal, delničarjem pa naj bi poleg večjega števila obveznic ponudil del plačila kupnine v denarju. Iz uprave pivovarne, ki jo vodi Dušan Zorko, so včeraj sporočili, da se bodo »o ponudbi izrekli, ko jo bodo preučili, delničarji pa bodo morali ponudbo ovrednotiti sami«. Pri tem niso komentirali navedb iz KS Naložb, da je Pivovarna Laško podjetje na robu insolventnosti. S prevzemnim prospektom se je po naših informacijah seznanil tudi nadzorni svet pivovarne in po prvem pregledu ocenil, da ponudba ne odraža resnične vrednosti podjetja.

Ajdovski Fructal prodan Nectarju

Medij: Večer Avtorji: Toplak Damijan Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 27. 07. 2011 Stran: 9

Natanko 50,2 milijona evrov bodo za celotni Fructal morali odšteti v srbskem Nectarju. O prodaji odločajo še sobotna skupščina delničarjev Pivovarne Laško in varuhi konkurence na trgih, kjer so prisotni izdelki Fructala in Nectarja


Nadzorniki Pivovarne Union, ki je 93,73-odstotna lastnica ajdovskega Fructala, so na ponedeljkovi seji potrdili prodajo Fructala srbskemu Nectarju. Za celotni Fructal bo iztrženih 50,2 milijona evrov ali približno 20 evrov na delnico (toliko bo moral Nectar plačati tudi preostalim 1317 lastnikom Fructala, ki imajo v lasti 6,27 odstotka vseh delnic). Predsednik uprave Pivovarne Union (in Pivovarne Laško) mag. Dušan Zorko je ob tem včeraj povedal, da bodo v Unionu prejeli 35,3 milijona evrov denarne kupnine, v celoti pa bo okrog 48 milijonov evrov šlo za razdolžitev skupine Pivovarne Laško, ki bo ob tem še vedno imela za 370 milijonov evrov dolgov.

Tempo prodaje laških naložb se ne bo upočasnil

Syndicate content

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.