Slovenijales

Slovenijales, d.d. - Kontaktni podatki

Slovenijales družba za trgovino in druge storitve, d.d. (oznaka delnice: SLLG)
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana
Telefon: +386 (1) 474 42 00
Faks: +386 (1) 431 41 45
Spletna stran: www.slovenijales.si

Kandidata DL zavladala nadzornikom Triglava

Medij: Dnevnik Avtorji: Polanič Matjaž Teme: Mali delničarji, Rajko Stanković Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 02. 07. 2013 Stran: 8

Zavarovalnica Triglav

Matej Runjak, ki je v nadzorni svet Zavarovalnice Triglav prišel s podporo Državljanske liste, je včeraj prevzel vodenje nadzornega sveta največje slovenske zavarovalnice, njegov namestnik pa je postal Gregor Kastelic, kar naj bi že povzročilo trenja v koaliciji.

Konstitutivna seja nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav se je iztekla popolnoma po željah Državljanske liste. Njen kandidat Matej Runjak, sicer član uprave Soda, je namreč postal nov predsednik nadzornega sveta, Gregor Kastelic iz ING Bank, ki prav tako sodi v kvoto DL, pa njegov namestnik.

Razplet včerajšnje seje je včeraj po neuradnih informacijah razburil tudi vrh koalicije. Iz največje vladne stranke naj bi tako že prišla tudi opozorila o možnih koalicijskih zapletih. Pozitivna Slovenija se je po naših informacijah prizadevala, da bi vodenje nadzornega sveta prevzel nekdanji direktor Adriatica Matija Blažič, ki pa se mu nato ni uspelo uvrstiti niti v katero od komisij nadzornega sveta. Runjak sicer po naših informacijah ni dobil enotne podpore pri svojem pohodu na mesto predsednika nadzornega sveta, saj naj bi poleg Blažiča njegovemu imenovanju nasprotoval tudi predsednik društva MDS Rajko Stankovič. Na drugi strani je Kastelicu uspelo prevzeti tudi vodenje strateške komisije, Runjak pa se je zavihtel na vrh komisije za imenovanje in prejemke, ki bo imela pomembno vlogo pri imenovanju novega predsednika uprave Triglava.

lzrivajo male delničarje

Medij: Slovenske novice Avtorji: STA Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Dan v novicah Datum: 21. 02. 2013 Stran: 2

LJUBLJANA - Delničarji Slovenijalesa v lasti Zavarovalnice Triglav so na skupščini potrdili predlog o prenosu delnic manjšinskih delničarjev na zavarovalnico, s čimer bo postala edina lastnica tega podjetja. Za delnico bodo mali delničarji prejeli 119,43 evra, zatem pa bo Zavarovalnica Triglav delnice Slovenijalesa umaknila z borze. Proti obema sklepoma je bila napovedana izpodbojna tožba.

Triglav v iztisnitev malih delničarjev Slovenijalesa

Medij: Večer Avtorji: D.T. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 21. 02. 2013 Stran: 7

Zavarovalnica Triglav, ki je imetnica 97,9 odstotka vseh delnic Slovenijalesa, je na skupščini delničarjev, ki je bila 18. februarja, sprejela sklep o iztisnitvi preostalih malih delničarjev iz lastništva Slovenijalesa. Prav tako je bil sprejet sklep o umiku delnic iz trgovanja na Ljubljanski borzi. Sklepoma je sicer na skupščini nasprotoval zgolj Matjaž Velepec, imetnik 20 delnic Slovenijalesa. Triglav se je zavezal, da bo preostalim 273 delničarjem Slovenijalesa, ki so imetniki skupno 5744 delnic, za vsako iztisnjeno delnico izplačal denarno odškodnino v znesku 119,43 evra ali skupno 686 tisoč evrov.

Triglav v iztisnitev malih delničarjev Slovenijalesa

Medij: Dnevnik Avtorji: Unknown Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 18. 01. 2013 Stran: 9

Po končanem prevzemu namerava Zavarovalnica Triglav zdaj iz lastništva iztisniti tudi tiste delničarje, ki niso sprejeli njene prevzemne ponudbe. O prenosu vseh delnic Slovenijalesa na Zavarovalnico Triglav ter umiku Slovenijalesa z borze bodo delničarji odločali na skupščini 18. februarja.

Slovenijales

Denarna odpravnina 119,43 EUR za 1 delnico.

Datum skupščine: 
18.02.2013 - 11:00
Naslov: 
v veliki sejni dvorani - pritličje Poslovnega centra SLOVENIJALES, Ljubljana, Dunajska cesta 22.
Status: 
arhivirana
Opombe: 
IZTISNITEV !

Kako bo Slovenija čutila 106 milijonov tujih evrov

Medij: Finance Avtorji: Tomažič Janez,Sovdat Petra Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Dogodki in ozadja Datum: 29. 10. 2012 Stran: 5

O podrobnostih vseh treh poslov pišemo v sosednjih člankih, največjo korist od tujih naložb bodo imeli kapitalsko šibke banke in prevzeti podjetji Juteks in Savatech, saj bosta dobili strateškega lastnika, borza bo izgubila izdajatelja, zmagovalci pa so dozdajšnji lastniki, ki bodo dobili kupnine ali pa se jim bo z njimi uspelo razdolžiti.

1. BANKE

Večino od 106 milijonov evrov kupnin bodo prejele banke, največ si bo odrezala kapitalsko šibka Abanka. Banke bodo denar prejele po dveh poteh: kot zastavne lastnice prodanih delnic ali pa kot nekdanje lastnice delnic. Pri prodaji Savatecha bo po poročanju Dnevnika Abanka dobila 15 milijonov evrov (Sava ji bo dolgovala še okoli 30 milijonov evrov), preostanek drage posojilodajalke Save. Ker bo Sava za nekaj časa prevzela financiranje Savatecha, se bo sprostilo dodatnih 15 milijonov bančnih posojil.

V lastniški sestavi Juteksa so Banka Celje, Probanka in Abanka, vse bodo dobile kupnino za svoje deleže, dodatno bodo prejele kupnino od deležev, ki so bili zastavljeni pri bankah, denimo družba Minado (ta je v lasti družine Dolar, po pokojnem šefu Juteksa Milivoju Dolarju), več kot šestodstotna lastnica Juteksa. Abanka je s prodajo svežnja delnic Mercatorja iztržila 7,2 milijona evrov.

2. NEKDANJI LASTNIKI

Slovenijales

Datum skupščine: 
26.11.2012 - 10:00
Naslov: 
v veliki sejni dvorani - pritličje Poslovnega centra SLOVENIJALES, Ljubljana, Dunajska cesta 22.
Status: 
arhivirana

Triglav bo za Slovenijales dal 12,3 milijona evrov

Medij: Finance Avtorji: T.S. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Dogodki in ozadja Datum: 01. 10. 2012 Stran: 7

Triglav bo za Slovenijales dal 12,3 milijona evrov Zavarovalnica Triglav je ze odkupila 22 odstotkov delnic od Kada in Soda in je zdaj 83,5-odstotna lastnica Slovenijalesa. Preostanek delnic namerava po ceni 119,42 evra za delnico (borzna cena je 70 evrov) prevzeti od malih delničarjev. Skupno jih bo nakup stal okoli 12,3 milijona evrov. Slovenijalesje imel ob polletju 273 tisoč evrov dobička, po že opravljenih ukrepih reorganizacije in sanacije. Se nakup splača? Na Triglavu pravijo, daje nakup v skladu z njihovo strategijo, pri kateri so se odločili tudi za vlaganje v nepremičnine. S prevzemom se strinja nadzorni svet. Spomnimo: proti Slovenijalesu je vložena večmilijonska tožba družbe Fincor lnvestAnstalt(kdoje v ozadju, je skrivnost, zahtevek pa izhaja iz terjatve nekdanje Jugobanke v stečaju), za katero ima Slovenijales sicer oblikovanih 9,7 milijona evrov rezervacij. Triglav bo verjetno po prevzemu umaknil Slovenijales z borze, torej odpade tudi obveščanje javnosti o tožbi.

Blagodejna zelena barva

Medij: Finance Avtorji: Unknown Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Borze in denar Datum: 01. 10. 2012 Stran: 12

BORZNA KRONIKA

SBI TOP, glavni indeks ljubljanske borze, je minuli teden zrasel za 9,69 odstotka, za posladek super borznega tedna je Zavarovalnica Triglav napovedala prevzem Slovenijalesa, prevzem Cetisa pa že poteka.


Minuli teden je bilo mogoče na ljubljanskih ulicah srečati borznike, ki niso skrivali dobre volje. Najbolj se je trgovalo s Krko, poslov je bilo za 2,6 milijona evrov, z Zavarovalnico Triglav za vec kot milijon, s Petrolom pa 920 tisoč evrov. To energetsko družbo so ponesle neuradne informacije, da se madžarska naftna družba Mol zanima za nakup 26-odstotnega deleža.

Cetis

Po nekajletnem mrtvilu so se ljubljanske borze dotaknili tudi prevzemi. Marko Mohar in Matjaž Satler prevzemata Cetis, prevzemna cenaje pičlih 25 evrov, prevzemnika pa že obvladuj eta več kot 39-odstotni delež. Poznavalci menijo, daje ponudba skromna, vendar pa v isti sapi dodajajo, da bi se mali delničarji vendar lahko odzvali, saj je delnica nelikvidna.

Slovenijales

Syndicate content

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.