Perutnina Ptuj

Perutnina Ptuj, d.d. - Kontaktni podatki

Perutnina Ptuj, d.d. (oznaka delnic: PPTG)
Potrčeva cesta 10
2250 Ptuj
Telefon: +386 (2) 749 01 00
Faks: +386 (2) 749 01 30
Spletna stran: www.perutnina.com
 

Finančni podatki o družbi

 

 

Družba:

Perutnina Ptuj

Oznaka delnice:

PPTG

Borza:

Ni v borzni kotaciji

ISIN koda:

SI0031107350

     
 

Znesek/število

Datum

Osnovni kapital družbe:

24.672.425,00€

31.12.2014

Število vseh delnic:

5.912.500

31.12.2014

Lastne delnice:

    0

31.12.2014

Število delničarjev:

9.747

31.12.2014

Knjigovodska vrednost delnice zadnji dan preteklega poslovnega leta:

   9,01€

31.12.2014

Knjigovodska vrednost delnice zadnji objavljeni podatek:

 

 

Borzna cena na zadnji dan preteklega poslovnega leta:

 

 

Tržna kapitalizacija

53.271.625,00€

31.12.2014

     

Kontakt za vlagatelje:

 

Telefon:

02 74 90 100

Email:

info@perutnina.eu

 

 

Vir podatkov:

Lastni izračuni in podatki

 

 

Opozorilo:

Predstavljeni podatki so informativne narave. Društvo MDS ne odgovarja za točnost podatkov. Za pridobitev uradnih podatkov se obrnite neposredno na družbo.

Perutnina Ptuj

Datum skupščine: 
11.04.2019 - 11:00
Naslov: 
v sejni sobi poslovnega centra Perutnine Ptuj, Potrrčeva cesta 10, Ptuj.
Status: 
aktivna
Opombe: 
Spremembe statuta družbe

V Sloveniji ta hip tečejo trije prevzemi.

Medij: Delo  Avtorji: redakcija Dela Gospodarska Teme:  mali delničarji Datum: Sreda, 27. februar 2019 Stran: 8

Pregled. Pod enakovrednimi pogoji možnost izplačila za vse delničarje banke, perutninskega podjetja in družbe pooblaščenke

Perutnina Ptuj

Datum skupščine: 
13.12.2018 - 11:00
Naslov: 
v sejni dvorani poslovnega centra Perutnine Ptuj, Potrčeva ulica 190, Ptuj.
Status: 
arhivirana
Opombe: 
Odločanje o uporabi bilančnega dobička za leto 2017.

Ukrajinci kupili Perutnino Ptuj

Medij: Delo  Avtorji: Maja Grgič, Nejc Gole Teme:  mali delničarji Datum: Sreda, 26. september 2018 Stran: 11

Ukrajinci kupili Perutnino Ptuj Prevzem Regijsko pomembno perutninsko podjetje dobilo nove lastnike Prej morajo soglasje podati še regulatorji

Ljubljana - Ukrajinska skupina MHP je od Slovenske industrije jekla (Sij) kupila Perutnino Ptuj (PP). Ta bo dobila dolgoročnega strateškega partnerja, MHP pa jo namerava podpirati z naložbami in nadaljnjim razvojem, so sporočili iz skupine MHP. Agrarni ekonomist Aleš Kuhar meni, da ima PP velik potencial.  

Skupina MHP, ena izmed vodilnih v mednarodni kmetijski in živilskopredelovalni industriji, je na agencijo za varstvo konkurence vložila priglasitev koncentracije za nakup deleža Perutnine Ptuj, je sporočil kupec. Sij je po naših neuradnih informacijah sprožil mednarodni postopek prodaje svojega 91-odstotnega deleža Perutnine Ptuj, v katerem je skupina MHP ponudila daleč najvišjo ceno. Kupnina ni znana, bo pa Sij s prodajo ustvaril dobiček. Spomnimo, Sij je Perutnino Ptuj kupil za dobrih 70 milijonov evrov. Konec preteklega leta je Sij naložbo v Perutnino ovrednotil na 82 milijonov evrov. Prodaja ptujske družbe je posledica zahteve upnikov Sija, da se ta bodisi izloči iz lastništva Sija bodisi proda. Skupina Sij je sicer stabilizirala poslovanje Perutnine. Ker so Ukrajinci pridobili več kot 90-odstotni delež, bodo lahko iztisnili male delničarje. Prej morajo sicer pridobiti še vsa soglasja regulatorjev.

Od žita do piščanca 

MHP je vodilni rejec perutnine v Ukrajini. Imajo tudi obrate na Nizozemskem in Slovaškem ter prodajno in distribucijsko poslovalnico na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki. V Ukrajini prodajo kakih 60 odstotkov perutninskih izdelkov, ostalih 40 odstotkov pa v več kot 60 državah po svetu. Izpostavljajo investiranje v osnovna sredstva; v zadnjih desetih letih so v nove investicije vložili okoli 1750 milijard ameriških dolarjev. Ukrajinska skupina ima v lasti tudi vodilno podjetje za pridelavo žit, s katerimi hranijo svojo perutnino.

Perutnina Ptuj potrebuje razvojno inspiracijo in stabilno lastništvo zmernega lastnika, ki razume agroživilski posel, ter nove ideje, znanje in investicijski zagon, je komentiral agrarni ekonomist Aleš Kuhar: »Perutnina Ptuj ima velik razvojni potencial, ki ga bo dober lastnik znal dobro razviti, je integrirana na številnih trgih, ji je pa sapa zastala že, preden jo je prevzel Sij.« Skupina MHP obljublja izboljšanje kakovosti proizvodne osnove Perutnine Ptuj in doseganje najvišjih predpisanih standardov EU: »Sodelovanje bo prineslo neposredne koristi lokalnim pridelovalcem in zaposlenim ter pozitiven vpliv na perutninsko industrijo v balkanski regiji nasploh.«

Velikan z vzhoda 

STA: Država ne bo sprejela prevzemne ponudbe za Perutnino Ptuj

Ljubljana/Ptuj, 28. januarja (STA) - Ministrstvo za finance predlaga, da država in Kapitalska družba (Kad) ne sprejmeta prevzemne ponudbe za delnice Perutnine Ptuj, saj da bi s sprejemom pripoznali neenakopravno obravnavo delničarjev. Cena delnic Perutnine, ki jih je Sij posredno pridobil prek Holdinga PMP, je bila namreč višja od cene v prevzemni ponudbi.

 

Za ogled prispevka iz oddaje Točka preloma na RTV Slovenija z dne 27.01.2016 kliknite na sliko ali tukaj.

"Ker bi s sprejemom prevzemne ponudbe za delnice Perutnine Ptuj Republika Slovenija in Kapitalska družba (Kad) pripoznali neenakopravno obravnavo delničarjev in neustrezno vrednost delnice, ponujene v postopku prevzemne ponudbe, ministrstvo za finance predlaga, da Republika Slovenije prevzemne ponudbe ne sprejme," so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, potem ko se je vlada danes seznanila z informacijo o prevzemni ponudbi za delnice družbe Perutnina Ptuj.

Ministrstvo hkrati predlaga, da enako odločijo tudi organi Kada, za katerega pa ni relevantna samo ponujena vrednost delnice, ampak jo vežejo tudi določila odloka o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države.

Tibor Šimonka nov predsednik uprave Perutnine Ptuj

Za ogled prispevka iz oddaje Slovenska kronika na RTV Slovenija 1 z dne 22.01.2016 kliknite na sliko ali tukaj.

POP TV: Je v slovenskem pravosodju na obzorju nov škandal?

Sodnica ptujskega sodišča, ki je izdala odredbo za hišne preiskave v zadevi Perutnina Ptuj, je po naših informacijah odvetniku Alešu Rojsu dovolila, da se je seznanil s celotnim sodnim spisom. To je v nasprotju z zakonom, opozarja stroka, saj je zadeva šele v predkazenskem postopku, lahko pa nastane tudi nepopravljiva škoda za preiskavo.

Za ogled prispevka iz oddaje 24ur na POP TV z dne 18.01.2016 kliknite na sliko ali tukaj.

Društvo MDS pozdravlja ukrepanje organov v zadevi Perutnina Ptuj

Društvo Mali delničarji Slovenije (Društvo MDS) že več let opozarja na sume nepravilnosti pri poslovanju Perutnine Ptuj, d.d., ki je bila v letošnjem letu zaznamovana z dokapitalizacijo ter popravljanjem bilanc za pretekla leta. Tako pozdravljamo ukrepanje pristojnih organov, ki so včeraj, 02.12.2015 izvedli več hišnih preiskav, z namenom ugotavljana morebitnih nepravilnosti pri poslovanju.

 

Ljubljana, 03. december 2015


 

Za ogled prispevka na Planet TV z dne 02.12.2015 kliknite na sliko ali tukaj.

Odziv Društva MDS na napoved ukrepov Perutnine Ptuj proti Društvu MDS - Upravi očitno zmanjkalo argumentov in se mora zatekati h grožnjam

Društvo Mali delničarji Slovenije (Društvo MDS) sporoča predstavnikom medijev in zainteresirani javnosti, da se ne boji morebitnih kazenskih ovadb s strani Perutnine Ptuj ali Uprave, saj bo tako možno preko sodišča dobiti vpogled v vso dokumentacijo, ki jo ta trenutek družba in njeni zakoniti zastopniki ne želijo razkriti, in ki na eni strani nastopajo kot člani Uprave Perutnine Ptuj na drugi pa kot delničarji družbe Holding PMP. Naj dodamo tudi, da je Društvo MDS podalo naznanitev suma storitve več kaznivih dejanj, ne pa kazenske ovadbe, organi pregona pa so tisti, ki lahko na osnovi predkazenskega postopka zoper morebitne odgovorne, vložijo ustrezne kazenske ovadbe. V Društvu MDS smo že z dne 11.08.2015 prejeli obvestilo NPU, da se vodi predkazenski postopek, katerega usmerja Specializirano državo tožilstvo RS, kar je bilo izpostavljeno tudi na sami skupščini Perutnine Ptuj pred glasovanjem o nezaupnici Upravi družbe. Brez upoštevanja glasov Holdinga PMP, je podelitev nezaupnice sicer podprlo kar 46 % prisotnih delničarjev, kar je več kot zgovoren podatek.

Presojo razkritja, da dr. Romanu Glaserju pripada le 24 odpravnin pa prepuščamo strokovni javnosti. Po nam znanih podatkih se odpravnine gibljejo med 6 in največ 12 plač.

 

Ljubljana in Ptuj, 04. september 2015


 

Za ogled prispevka iz oddaje Svet na Kanalu A z dne 04.09.2015 kliknite na sliko ali tukaj.

Syndicate content

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.