siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 15 min 16 sec ago

Dolga noč za gasilci, danes spet grozijo poplave

1 hour 57 min ago
Obilne padavine so čez noč in vse do jutranjih ur povzročale nekaj preglavic na območjih regijskih centrov za obveščanje Ljubljana, Kranj, Trbovlje, Novo mesto, Celje in Brežice, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Meteorna voda je zalila stanovanjske in gospodarske objekte, prodajalno in prostore osnovne šole, težave so tudi v prometu.

Obupani Rusi z iranskimi "kamikazami" nad Ukrajince #vŽivo

Thu, 29/09/2022 - 22:32
217. dan ruske invazije na Ukrajino. Rusija je v zadnjih dneh pričela z množično uporabo iranskih dronov, ki se zaletijo v tarčo in se samouničijo. krajinska vojska je v zadnjih tednih sicer večkrat sporočila, da so uspeli sestreliti iranske drone, preden so dosegli svoje tarče. Drone naj bi Rusi na ukrajinske vojake sicer pošiljali kar iz Rusije.

Tako je iznajdljiva novinarka pred dežjem zaščitila mikrofon

Thu, 29/09/2022 - 22:14
Medtem ko so gledalci spremljali poročanje NBC, so na mikrofonu novinarke Kyle Galer opazili poseben nastavek. Gledalcem je razkrila, da je na mikrofon, zato da bi ga zaščitila pred dežjem, nadela kondom. 

Ali ta mož res ve, kako se bo končala vojna v Ukrajini?

Thu, 29/09/2022 - 22:13
Škotsko-ameriški zgodovinar in politični analitik Niall Ferguson meni, da se bo vojna v Ukrajini končala podobno kot korejska vojna. Med Ukrajino in Rusijo bo tako prišlo do premirja, ne pa tudi do sklenitve mirovnega sporazuma.

Belgija: dve osebi priprti zaradi priprav na teroristični napad

Thu, 29/09/2022 - 20:30
Belgijsko tožilstvo je danes dve osebi obtožilo priprav na teroristični napad in drugih kaznivih dejanj, povezanih z orožjem, ter ju poslalo v pripor. Štiri druge osumljence so medtem izpustili, poročata belgijska tiskovna agencija Belga in nemška tiskovna agencija dpa.

Ministrstvo za zdravje se bo s Fidesom pogajalo ločeno #video

Thu, 29/09/2022 - 19:25
V sindikatu Fides bodo tudi pri iskanju rešitev za odpravo plačnih nesorazmerij v zdravstvu zahtevali ločena pogajanja, in ne skupaj s preostalimi sindikati zdravstva in socialnega varstva, kot je to začrtala vladna stran. Odprava nesorazmerij je po njihovem mnenju sicer mogoča kratkoročna rešitev, vztrajajo pa pri izstopu iz enotnega plačnega sistema.

Vlada in sindikati javnega sektorja parafirali plačni dogovor

Thu, 29/09/2022 - 18:39
Vlada in sindikati javnega sektorja so parafirali plačni dogovor. Zaposleni v javnem sektorju si v skladu z dogovorom lahko obetajo dvig plač, višje nadomestilo za malico, tisti do vključno 50. plačnega razreda tudi poračun regresa za letni dopust. Dogovor je po besedah ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik vreden 611 milijonov evrov.

Sporočilo Zagrebčana, ki je postalo viralno: Če slišite kričanje, so to zvoki užitka

Thu, 29/09/2022 - 17:57
Potem ko je sosed zaradi hrupa med spolnim odnosom potrkal na njegova vrata, je moški preostalim najemnikom v stavbi v zagrebških Gajnicah pustil sporočilo, ki je kmalu postalo viralno.

V Nemčiji zabeležili rekordno inflacijo

Thu, 29/09/2022 - 17:10
Nemčija je septembra na letni ravni zabeležila rekordno 10-odstotno inflacijo, kaže prva ocena nemškega državnega statističnega urada Destatis. Avgusta je bila rast cen življenjskih potrebščin v tej državi 7,9-odstotna, septembrski pospešek pa je predvsem posledica zvišanja cen energije.

Stevanović in Mesec kar osebno za Senčarjevo in Kordiša

Thu, 29/09/2022 - 15:29
Državna volilna komisija (DVK) je po zaključku roka za vložitev kandidatur na volitvah predsednika republike posredovala seznam organizatorjev in odgovornih oseb volilnih kampanj. Na njem so pet strankarskih in trije nestrankarski kandidati. Edini kandidat, ki sam odgovarja za pravilnost svoje volilne kampanje, je Vladimir Prebilič.

Dvaindvajsetletnik, ki je moškega potisnil z zidu v Dubrovniku, obtožen poskusa uboja

Thu, 29/09/2022 - 15:27
Po opravljeni preiskavi je Dubrovačko okrožno državno tožilstvo vložilo obtožnico zoper 22-letnega hrvaškega državljana zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja.

V celjski bolnišnici očitke o pomanjkljivem nadzoru zavračajo

Thu, 29/09/2022 - 15:13
Na današnji novinarski konferenci Splošne bolnišnice Celje je direktor Franc Vindišar predstavil aktivnosti, ki jih v bolnišnici izvajajo za razjasnitev izrednega dogodka zamenjave identitete dveh bolnikov. Vindišar je ostro zavrnil očitke, da so v bolnišnici nadzor opravili pomanjkljivo. Meni namreč, da se je zamenjava zgodila zaradi nedoslednosti in pomanjkljivosti pri obravnavi stanovalcev v domovih za starejše.

V Črni gori aretirali več ljudi, ki naj bi delali za rusko obveščevalno agencijo

Thu, 29/09/2022 - 14:24
Zaradi suma, da delajo za rusko obveščevalno službo, so danes zjutraj v Podgorici aretirali več črnogorskih državljanov, poroča hrvaški Index. Akcijo je vodila Agencija za nacionalno varnost, uvedena pa je bila po odredbi posebnega državnega tožilstva.

Drama na Tolminskem: domačinom se je iz kuvert usul bel prah

Thu, 29/09/2022 - 13:30
V enem od naselij v občini Tolmin se je v sredo odvijala prava drama. Več domačinom se je pri odpiranju pošte iz kuverte usul bel prah, zaradi česar so pristojne službe aktivirale več varnostnih ukrepov. Na terenu so bili policisti, gasilci in tudi bombni tehniki.  

Slovenski spolni škandal odmeva tudi na Hrvaškem

Thu, 29/09/2022 - 12:15
Hrvaški Jutarnji list se je razpisal o aferi Smodej, ki poleg slovenske javnosti očitno zanima tudi naše južne sosede. Novinarka se je pogovarjala z Zdenko Badovinac, dolgoletno prijateljico pokojnega Romana Uranjeka in novo direktorico Muzeja sodobne umetnosti v Zagrebu.

Ker je izgubil ravnotežje, ga je povozil vlak, potem pa ... #video

Thu, 29/09/2022 - 11:31
Na spletu je zaokrožil videoposnetek nadzorne kamere z vlaka na železniški postaji v Buenos Airesu. Ta je ujela trenutek, ko je na tračnice pred prihajajoči vlak padel moški in ga povozil. Čudežno je dobil le nekaj modric.  

Zaradi prižiganja dezodorantov bi vse tri lahko umrle

Thu, 29/09/2022 - 10:52
Sredi mestne tržnice v nemškem mestu Halle je v torek zvečer odjeknila močna eksplozija, v kateri so se po podatkih policije huje poškodovale tri osebe. Za eksplozijo naj bi bil kriv dozodorant v javnem stranišču.  

Najstnika, ki sta ubila moškega s shizofrenijo, obsojena na dosmrtni zapor

Thu, 29/09/2022 - 10:44
Najstnika iz Velike Britanije, ki sta se najprej spoprijateljila z moškim s shizofrenijo in ga nato na njegovem domu zabodla do smrti, sta bila obsojena na dosmrtni zapor.

Bo vrnitev 40 evrov globe, če ne boste imeli računa, rešila državne finance?

Thu, 29/09/2022 - 10:37
Vlada parlamentu po postopku za vojno, naravne nesreče ali za preprečitev težko popravljivih posledic za državo predlaga ponovno uvedbo obveznega izdajanja papirnatih računov in glob za državljane, ki računov ne shranijo, ko gredo iz trgovin ali od drugod. Vlada trdi, da bo s tem preprečila težke posledice za delovanje države, ker naj bi se od februarja, ko hranjenje računov ni več obvezno, povečala siva ekonomije. V medijih so objavili, da se je v tem času zmanjšalo število izdanih računov, težava pa je, da je bilo krepko znižanje tudi januarja, ko je veljala še stara ureditev.

V Sloveniji nova rast okužb

Thu, 29/09/2022 - 09:43
V sredo so v Sloveniji ob 1.040 PCR-testih in 8.746 hitrih antigenskih testih potrdili 2.615 okužb z novim koronavirusom, kar je 247 okužb več kot prejšnjo sredo, ko so jih potrdili 2.368, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). V bolnišnicah so včeraj skupaj zdravili 263 ljudi. 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.