siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 1 day 13 hours ago

Na Danskem 20 aretiranih zaradi načrtovanja terorističnega napada

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Danska policija je danes sporočila, da so aretirali 20 ljudi zaradi suma načrtovanja islamističnega napada. Po navedbah policije so osumljenci poskušali priti do orožja in eksplozivnih naprav.

Na Golteh pričakujejo več kot 70 tisoč gostov #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Na Golteh letos praznujejo pol stoletja, odkar je nihalka na vrh edinega velikega savinjskega smučišča pripeljala prve smučarje.

Evropa bi rada postala prva podnebno nevtralna celina

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Nova Evropska komisija pod vodstvom Ursule von der Leyen je v Bruslju predstavila zeleni dogovor, s katerim naj bi Evropa do leta 2050 postala prva podnebno nevtralna celina. Ključen del projekta je sklad za pravičen prehod v brezogljično družbo. Danes so sicer predstavili le orise dogovora, podrobnosti bodo sledile prihodnje leto.

Maribor se lahko letos pohvali z dvema drsališčema #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Na Štajerskem ima skoraj vsaka vas svoje drsališče. Pri tem pa so z vsako novo pridobitvijo manj odvisni od vedno bolj nepredvidljivega vremena. Drsate lahko celo s pogledom na Pohorje ali pa si izberete drsališče, ki je še posebej primerno za opazovanje zvezd. 

Vrh slovenske politike razpravljal o volilni zakonodaji, uvedbi pokrajin in podnebni politiki #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Vrh slovenske politike je danes spregovoril tudi o uvedbi pokrajin, podnebni politiki in spremembah volilne zakonodaje. Po besedah predsednika republike Boruta Pahorja bodo pozvali vodje poslanskih skupin, ki podpirajo ukinitev volilnih okrajev in uvedbo prednostnega glasu, da januarja predlog dokončno uskladijo in zanj začnejo zbirati podpise.

V Piranu padla božična smreka #foto

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Ponoči je močan sunek vetra podrl božično smreko na Tartinijevem trgu v Piranu.

Pozor: atraktivne fotografije na Instagramu so lahko velika past #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Ljubitelji narave in lepega tudi pozimi radi zahajajo v gore, kjer pa je zaradi zahtevnih in nepredvidljivih razmer potrebna še večja previdnost kot običajno, sta danes na Krvavcu opozorila gorski reševalec Matjaž Šerkezi in inštruktor planinske vzgoje Franc Gričar.

Državno odvetništvo storilo korak naprej v primeru zemljišča ob URI Soča

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Državno odvetništvo je na Okrajno sodišče v Ljubljani vložilo predlog za vpis zaznambe v zemljiško knjigo na zemljišča ob URI Soča. Mestna občina Ljubljana, ki želi zemljišča prodati na dražbi, se bo na to predvidoma pritožila. V UKC Ljubljana ob tem opozarjajo, da nimajo ustreznih prostorov, kamor bi ob morebitni izgubi Mestne otroške bolnišnice preselili programe.

Zaradi posledic torkove prometne nesreče umrl 83-letni kolesar

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Zaradi posledic torkove prometne nesreče je danes v celjski bolnišnici umrl 83-letni kolesar, so sporočili s celjske policijske uprave. To je letošnja 27. smrtna žrtev prometnih nesreč na celjskem območju.

Kaj vse bodo naredili na trasi drugega tira do poletja? #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Te dni so se na nekaterih od dostopnih cest za gradbišča objektov drugega tira začela izvajati sklepna dela, vključno z asfaltiranjem cest. Dela se nadaljujejo po terminskem načrtu in bodo predvidoma končana do konca julija 2020, je povedal izvršni direktor gradbenega sektorja pri 2TDK Marko Žitnik. Skupno gre za skoraj 21 kilometrov cest.

BBC Ljubljano postavil za vzgled #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Na britanski televiziji BBC so v torek predvajali prispevek o predelavi odpadkov v Ljubljani. "Zaradi vrhunske tehnologije v Ljubljani kar 70 odstotkov odpadkov reciklirajo," so poročali.

Stražiška civilna iniciativa ostra: Ekol mora oditi

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Stražiška civilna iniciativa po ponedeljkovem požaru zahteva selitev obrata za predelovanje nevarnih odpadkov podjetja Ekol iz industrijske cone Laze. Kot poudarja Marko Špolad iz Civilne iniciative za zeleno Stražišče, se mora predelava odpadkov izvajati v primernem okolju, kar pa Laze niso. Župan na drugi strani pravi, da za selitev ni denarja.

V okolici Zagreba se sprehaja divja afriška mačka, ki naj bi pobegnila Slovencu #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Na območju Turopoljskega travnika, v bližini Zagreba, so domačini opazili mačko, ki je spominjala na risa. Po poizvedovanju enega od hrvaških medijev se je izkazalo, da se po njihovih travnikih sprehaja afriška podsaharska divja mačka.

Ali prepoznate vlomilca, ki ga išče policija? #foto

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Novembra je neznani storilec v Mariboru vlomil v pet pisarn in dve stanovanji. Ukradel ni ničesar, povzročil pa je za nekaj tisoč evrov materialne škode. 

Po eksplozili plina cesta v Britofu še nekaj časa ne bo gotova

Thu, 12/12/2019 - 00:31
V Britofu pri Kranju, kjer je prejšnji torek odjeknila eksplozija zaradi puščanja zemeljskega plina, so po sanaciji poškodovanega dela plinovoda po enem tednu vendarle izmerili nižje koncentracije plina, tako da so se lahko lotili zasipanja ceste. Nato bodo znova sledile meritve, če bo vse v redu, pa bo v nekaj dneh cesta ponovno prevozna.

Greta Thunberg je osebnost leta revije Time

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Osebnost leta 2019 je po izboru revije Time postala švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg. Kot so zapisali v reviji, je najstnica v ključnem trenutku poslala v svet preprosto resnico, da ne moremo več živeti, kot da jutri nikoli ne pride.

Strokovnjaka zaskrbljena: Ni veliko upanja. Vse gre po hrvaškem scenariju #video

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Nekdanja generalna pravobranilka na Sodišču EU Verica Trstenjak po današnji odločitvi generalnega pravobranilca, da Sodišče EU ni pristojno za obravnavo slovenske tožbe proti Hrvaški zaradi arbitraže, poudarja, da nima velikih upanj, da bo sodišče na koncu odločilo v prid Slovenije. Bistveno drugačnega epiloga slovenske tožbe proti Hrvaški ne pričakuje niti nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel, ki ga skrbi, da se vse odvija po hrvaškem scenariju.

Knovs zaznava sistemski problem pri zaposlovanju na Sovi

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Knovs zaznava sistemski problem pri zaposlovanju na Sovi, saj agencija zaposluje posameznike, preden ti izpolnjujejo formalne pogoje, so zapisali v sporočilu za javnost po torkovi seji. Glede pristojnosti nadzora nad kadrovanjem na Sovi ostajajo vsaksebi, spor o pristojnosti pa je očitno nastal tudi z ministrstvom za notranje zadeve.

Se spomnite slovenskih Facebook morilcev? Dobila sta posnemovalce.

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Bosansko javnost pretresa tragičen umor 30-letnega Edina Zejčirovića. Posnetek njegovega umora je nekaj dni krožil po okolici mesta Brčko, nato pa so ga objavili na družbenih omrežjih. Kot pišejo bosanski mediji, naj bi bilo motiv za umor partnerjevo ljubosumje. Četverica osumljenih je že v priporu.

Grabar-Kitarovićeva arbitražo označila za mrtvo

Thu, 12/12/2019 - 00:31
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je danes na Twitterju zapisala, da je generalni pravobranilec Priit Pikamäe s svojim mnenjem o tožbi Slovenije proti Hrvaški glede arbitraže potrdil hrvaško stališče. "Arbitraža je mrtva," je poudarila.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.