siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 3 hours 25 min ago

Po dva sedeža v Evropskem parlamentu bi dobili SDS+SLS in SD

3 hours 25 min ago
Evropski parlament je danes objavil zadnjo projekcijo sedežev za prihodnji sklic Evropskega parlamenta. Po nedavnem razvoju dogodkov glede brexita je v tokratno projekcijo 751 sedežev vključena tudi Velika Britanija. V Sloveniji kaže po dva sedeža za skupno listo SDS in SLS ter SD, po enega pa za LMŠ, Levico, SNS in NSi.

Lahko navezi Šarec-Joveva na evropskih volitvah spodleti?

3 hours 25 min ago
Čeprav največja vladna stranka LMŠ po javnomnenjskih anketah ostaja na vrhu najbolj priljubljenih političnih strank, se bo morala stranka premierja Marjana Šarca krepko potruditi, če želi na evropskih volitvah osvojiti vsaj en poslanski stolček, meni naš sogovornik. Kot poudarja analitik Andraž Zorko, se je na lanskih lokalnih volitvah že pokazalo, da stranka nima lokalne mreže. Ko gre za tokratne volitve, je v ospredju predvsem nosilka liste Irena Joveva, ki pa se z javnimi nastopi za zdaj ni pretirano izkazala.

Previdno, na avtocestah in parkiriščih na delu tatovi

3 hours 25 min ago
Policijska uprava Koper je v zadnjih urah obravnavala dva primera tatvin na avtocestah. Romunskemu paru je neznanec pri bencinskem servisu Povir poskušal ukrasti žensko torbico, Čehu pa sta zmikavta na počivališču Risnik iz kombija ukradla denarnico z dokumenti in denarjem. Na Tolminskem pa je nekdo oropal avtodom in osebno vozilo.

V newyorški katedrali aretirali moškega z bencinom in vžigalniki

3 hours 25 min ago
Policija v New Yorku je v sredo zvečer aretirala moškega, ki je v katedralo svetega Patrika na Manhattnu prinesel dve posodi z bencinom, vžigalnike in tekočino za vžigalnike, poročajo mediji.

V dveh kovčkih potnik poskusil skriti meso kar dveh celih jagenjčkov

3 hours 25 min ago
Nenavadno vsebino dveh kovčkov so našli pri katarskem državljanu, ki se je pred nekaj dnevi na sarajevskem letališču želel vkrcati na letalo za katarsko prestolnico Doha.

"Sovražnost politikov podžiga napade na novinarje"

3 hours 25 min ago
Sovražnost proti novinarjem, ki jo izražajo politični voditelji po svetu, resno ogroža medije, v danes objavljenem poročilu opozarja organizacija Novinarji brez meja. Število držav, ki so varne za novinarje, še naprej upada, avtoritarni režimi pa krepijo vpliv na medije. Slovenija se je na indeksu medijske svobode uvrstila na 34. mesto, kar je dve mesti slabše kot leto prej.

Kristjani začenjajo velikonočno tridnevje, dopoldne krizmene maše

3 hours 25 min ago
Kristjani po vsem svetu danes z večernimi mašami začenjajo velikonočno tridnevje, ki bo svoj vrhunec doseglo na veliko noč, ko je po njihovem verovanju Jezus vstal od mrtvih. Že dopoldne pa bodo škofje darovali krizmene maše, pri katerih posvetijo olje, s katerim nato čez leto krstijo in birmajo.

Pogrešan je 87-letnik iz Naklega

3 hours 25 min ago
Svojci od sinoči pogrešajo 87-letnega Alojzija Perka iz Naklega. Visok je okoli 180 centimetrov, ima sive lase in je urejenega videza.

Na Madeiri umrlo 29 nemških turistov #video

3 hours 25 min ago
Število žrtev nesreče turističnega avtobusa na portugalskem otoku Madeira se je povzpelo na 29. Ranjenih je najmanj 28 oseb. Vzrok nesreče še ni znan.

Na Štajerskem strah pred strupom, ki naj bi povzročal smrtonosno bolezen #Argument

3 hours 25 min ago
"Bojimo se. Napovedujejo povečanje proizvodnje izdelkov iz glifosata. Potolaženi ne bomo, dokler ne bomo imeli vpogleda v monitoring, ki ga ne bo opravilo podjetje, ampak bo neodvisen," je za oddajo Argument, ki bo na sporedu v četrtek ob 21.00 na Planetu, povedal Borut Batagelj, član civilne iniciative, ki nasprotuje povečanju proizvodnje izdelkov iz domnevno strupenega glifosata v podjetju Albaugh TKI v Račah.

V nesreči avtobusa na Madeiri najmanj 28 mrtvih #video

3 hours 25 min ago
V prometni nesreči turističnega avtobusa na portugalskem otoku Madeira je umrlo najmanj 28 ljudi.

Netanjahu dobil mandat za sestavo nove izraelske vlade

3 hours 25 min ago
Izraelski predsednik Reuven Rivlin je dosedanjemu premierju Benjaminu Netanjahuju podelil mandat za sestavo nove izraelske vlade. Po posvetovanju s strankami je Rivlin sporočil, da ima Netanjahu podporo 65 poslancev od 120 v izraelskem parlamentu. Netanjahu ima zdaj za oblikovanje nove vlade 42 dni časa.

Evropski parlament podprl okrepitev evropske mejne in obalne straže

3 hours 25 min ago
Evropski poslanci so danes podprli nov zakon za okrepitev evropske mejne in obalne straže, s katerim bo zagotovljena boljša zaščita zunanjih meja EU. Zakon predvideva vzpostavitev nove stalne enote za podporo državam EU pri nalogah mejnega nadzora in vračanja kot tudi pri boju proti čezmejnemu kriminalu.

Šabedrovega naslednika bodo v UKC Ljubljana iskali tudi v tujini

3 hours 25 min ago
Svet UKC Ljubljana je danes imenoval razpisno komisijo, ki bo vsaj tri mednarodne kadrovske agencije pozvala k oddaji ponudb za pomoč pri izpeljavi razpisa za generalnega direktorja na mednarodni ravni. Na podlagi ponudb bo svet zavoda na majski seji odločil, ali iskanje novega vodstva UKC nadaljuje po tej poti ali komisija razpis izvede sama.

Tržiška pediatrinja ima vpisanih kar 2.600 majhnih bolnikov #video

3 hours 25 min ago
Zdraham v slovenskem zdravstvu kar ni videti konca. Po skorajšnjih odpovedih splošnih zdravnikov po vsej državi so zdaj v strahu pred izgubo pediatra tudi starši otrok. Rekorderka po številu opredeljenih mladih pacientov je tržiška pediatrinja, pri kateri se zdravi kar 2.600 otrok. Pediatrinja v Tržiču je že deset let tudi šolska zdravnica, saj jim novega zdravnika ni uspelo dobiti.

Bi lahko pri obnovi Notre-Dame uporabili slovenski les? #video

3 hours 25 min ago
Po obsežnem požaru, ki je v ponedeljek zvečer zajel pariško katedralo Notre-Dame, pristojni poudarjajo, da bo največji zalogaj pri obnovi cerkve pomenilo ostrešje. To je bilo med divjanjem ognja popolnoma uničeno, za tako imenovane gredice iz lesenih nosilcev, ki so sestavljale strešni okvir, pa so v Franciji ob gradnji katedrale posekali kar 21 hektarjev hrastovine. Ker zaradi krčenja gozdov v Franciji dreves za obnovo katedrale ni dovolj, se postavlja vprašanje, ali lahko Franciji na pomoč priskoči Slovenija.

Za namestnika predsednika KPK tokrat prispele tri kandidature

3 hours 25 min ago
Na ponovni javni poziv predsednika republike za zbiranje kandidatur za namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) so v predvidenem roku prijave posredovali trije kandidati. Kandidature Zorana Dimovića, Rajka Geriča in Damjana Matičiča bo zdaj obravnavala izbirna komisija, so sporočili iz Pahorjevega urada.

Po Evropi več žarišč ošpic. Kolikokrat morate biti cepljeni, da ste varni?

3 hours 25 min ago
V zadnjem obdobju se je po svetu zelo povečala obolelost z ošpicami. Pri nas letno obravnavajo le nekaj primerov, precepljenost pa je na visoki ravni. "Glede na razmeroma visoko precepljenost je večje širjenje ošpic v Sloveniji za zdaj malo verjetno," je prepričana epidemiloginja Marta Grgič Vitek.

Zakoncema za napad na brezdomca prisodili 15 let in pol zapora

3 hours 25 min ago
Kranjsko okrožno sodišče je zakonca Glorio in Franca Kleindiensta spoznalo za kriva povzročitve posebej hude telesne poškodbe. Za dejanje, ki je vodilo v smrt jeseniškega brezdomca, je sodišče Kleindienstovi prisodilo sedem, njenemu možu pa osem let in pol zapora. Sodba še ni pravnomočna, obramba je že napovedala pritožbo.

Nekdanji perujski predsednik se je ob aretaciji ustrelil

3 hours 25 min ago
Nekdanji perujski predsednik Alan Garcia, ki se je danes ustrelil v glavo, ko ga je hotela policija aretirati zaradi obtožb korupcije, je v bolnišnici umrl za posledicami strelne rane, je sporočil perujski predsednik Martin Vizcarra na Twitterju. Izrazil je sožalje svojcem.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.