siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 6 hours 23 min ago

Okoljsko ministrstvo: 20 milijonov evrov smo nakazali Rudniku urana Žirovski vrh

6 hours 23 min ago
Slovenija je za zapiranje Rudnika urana Žirovski vrt najela posojilo v višini 20 milijonov evrov. Denar je bil v treh tranšah nakazan na ministrstvo za okolje in prostor, nato pa na rudnik, je v Odmevih na TV Slovenija povedala direktorica direktorata na ministrstvu za okolje in prostor Tanja Bolte.

Priprli Izolana, ki je imel v avtu trgovino z drogo

6 hours 23 min ago
Koprski policisti so v soboto zvečer v Izoli ustavili 25-letnega domačina, ta je v avtomobilu prevažal večjo količino ekstazija, amfetaminov in konoplje, pri sebi pa je imel tudi precizno tehtnico. Ker so policisti sklepali, da je droga namenjena prodaji, so mu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor.

V eksploziji plinske jeklenke poškodovana ena oseba

6 hours 23 min ago
V Čatežu ob Savi je zjutraj v stanovanjskem objektu na Rimski cesti eksplodirala plinska jeklenka, poroča uprava za zaščito in reševanje. Osebo, poškodovano v eksploziji, so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Brežice in jo prepeljali v urgentni center Brežice. Objekt zaradi poškodb ni primeren za bivanje.

Kralj preimenoval državo Svazi v eSvatini

6 hours 23 min ago
Kralj države Svazi, zadnji absolutni monarh na afriški celini, je danes sporočil, da je državo ob 50. obletnici neodvisnosti izpod britanske vladavine preimenoval v njeno izvirno ime eSvatini. Ime v svazijščini pomeni "država Svazijev".

Srčna kirurgija: rok se izteka, starši v negotovosti #video

6 hours 23 min ago
Vse kaže, da se bo mandat Cerarjeve vlade iztekel tudi brez izpolnjene obljube o novem centru za otroško srčno kirurgijo. Čez 11 dni se namreč izteče polletna pogodba s praško bolnišnico Motol, s katero so za silo pokrili vsaj odhode slovenskih zdravnikov. Starši ostajajo v negotovosti, kako bo potem, medtem ko je novi center še vedno le na papirju, v fazi zbiranja dokumentacije.

Kdo je prisluškoval Erjavcu, ko je opravljal Cerarja? #video

6 hours 23 min ago
Se spomnite stavka "Miro Cerar je zgodba za eno leto"? Posnet je bil na skrivaj, v pogovoru daleč od kamer ga je po volitvah 2014 izrekel Karl Erjavec. Enako se se nedavno v javnosti znašli grožnje in zmerjanje sindikalnega šefa na Slovenskih železnicah. Sredi mandata, ki se izteka, pa še nespodobni arbitražni pogovori, zaradi katerih Hrvaška ne priznava nove meje na kopnem in morju. To, kar so nekoč ujele samo vohunske mreže, zdaj z nekaj spretnosti in drobiža lahko počne skoraj vsakdo. 

Na razpis za nakup policijskega helikopterja se ni prijavil nihče #video

6 hours 23 min ago
Medtem ko se na državni razpis za nov policijski helikopter zlepa ne javi nihče, je pošteno dotrajan stari spet rešil dva povsem neizkušena planinca.

Nikar ne počnite tega, lahko je nevarno! #video

6 hours 23 min ago
Uporabnica družbenega omrežja Facebook je v nedeljo na Nanosu opazila medvedjega mladiča. Kot je zapisala, so se ob tem malo prestrašili, a mame medvedke takrat ni bilo v bližini. Približevanje mladiču je lahko zelo nevarno, saj je mama medvedka, ki je bila verjetno v bližini, zaščitniška in zato zelo napadalna. 

Patria trčila v osebno vozilo in ga močno poškodovala

6 hours 23 min ago
Včeraj se je na bencinskem servisu v Pivki zgodila nenavadna prometna nesreča, ki se je na srečo končala le z gmotno škodo. Patria je trčila v osebno vozilo in ga močno poškodovala.

Stranko SMC zapustila dva poslanca, Kustec Lipicerjeva se umika iz politike #video

6 hours 23 min ago
Stranko SMC sta danes zapustila kar dva poslanca. Najprej je iz stranke, potem ko je v državnem zboru padla novela zakona o igrah na srečo, izstopil poslanec Branko Zorman, nato pa je SMC in poslansko skupino zaradi "zahrbtne manipulacije izvršnega odbora" zapustil še poslanec Bojan Krajnc. Iz politike se umika tudi vodja poslancev Simona Kustec Lipicer.

Plenković: Oskrunili so hrvaško zastavo in žalili saborsko delegacijo

6 hours 23 min ago
Hrvaški premier Andrej Plenković je danes na seji hrvaške vlade izrazil pričakovanje, da bo Srbija ostro in nedvoumno obsodila sredin incident obsojenega vojnega zločinca in srbskega poslanca Vojislava Šešlja, ki je v sredo ob obisku hrvaške parlamentarne delegacije poteptal hrvaško zastavo, zaradi česar je delegacija hrvaškega parlamenta prekinila dvodnevni uradni obisk v Srbiji.

Najstnika izginila neznano kam. Ste ju videli?

6 hours 23 min ago
Od včeraj sta pogrešana 13-letna Hana Karol in15-letni Aleksander Nezirović.

Jazbec razrešen s funkcije guvernerja Banke Slovenije

6 hours 23 min ago
Državni zbor bo s 30. aprilom Boštjana Jazbeca razrešil s funkcije guvernerja Banke Slovenije. Ta bo po odstopu prevzel funkcijo v vodstvu enotnega odbora za reševanje bank Evropske unije.

"Nobena skrivnost ni, da se odpira nova migracijska pot čez Bosno"

6 hours 23 min ago
Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar opozarja na očiten porast klasičnih ilegalnih migracij. Po predvidevanjih naslednji migracijski val naj ne bi bil tako močan kot pred dvema letoma.

Velički je novi generalni direktor policije

6 hours 23 min ago
Vlada je danes imenovala Simona Veličkega na položaj generalnega direktorja policije. Velički je bil do zdaj vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Sodišče nad premoženje Andrijane Starina Kosem

6 hours 23 min ago
Domžalsko okrajno sodišče je izdalo sklep o izvršbi v višini skoraj dveh milijonov evrov od nekdanje predsednice nadzornega sveta Dela Andrijane Starina Kosem. 

Planinca v supergah in kratkih hlačah iz obupa grabila za travo #video

6 hours 23 min ago
Helikopter Slovenske vojske je včeraj pozno popoldne na območju Košutnikovega turna v Karavankah reševal dva tuja planinca, ki sta se z neustrezno opremo znašla na območju nevarnih prepadnih sten.

Na Siciliji aretirali skoraj sto mafijcev

6 hours 23 min ago
V iskanju mafijskega šefa Mattea Messine Denara, ki je že več let na begu, je policija v Trapaniju na Siciliji danes zjutraj aretirala 22 oseb, med njimi tudi dva svaka mafijskega šefa. V Neaplju je italijanska policija v boju proti prekupčevanju z mamili danes aretirala 50, v Bariju na jugu države pa 21 oseb.

Avtistični deček oblikoval največjo repliko Titanika iz legokock na svetu

6 hours 23 min ago
Brynjar Karl Birgisson, 15-letni avtistični deček z Islandije, je oblikoval osem metrov dolg model Titanika, potopljene potniške ladje v Atlantskem oceanu. Model je bil razstavljen v muzeju Tennessee in zaokrožil tudi po Evropi. Velja za največjo repliko Titanika  na svetu.

Spomin na nacistične grozote iz varšavskega geta še vedno živ

6 hours 23 min ago
Mineva 75 let od vstaje Judov v varšavskem getu, od koder so nacisti prebivalce odpeljali v koncentracijska taborišča. Tam so judovske upornike pričakali streli. Vstaja v varšavskem getu še danes velja za simbol boja proti nacizmu.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.