siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 30 min 17 sec ago

90 milijonov evrov: izplačan bo najvišji mogoč Eurojackpot

30 min 17 sec ago
90 milijonov evrov, največji mogoč dobitek evropske loterije Eurojackpot, si bo razdelilo 50 Fincev, ki so zmagovalno kombinacijo vplačali skupaj. Do zdaj so organizatorji Eurojackpota takšen znesek izplačali trikrat, enkrat prav tako na Finskem. Dvakrat je bila zmagovalna kombinacija, ki pa je prinesla približno štirikrat skromnejša dobitka, vplačana tudi v Sloveniji. 

Tretja razvojna os: uničila bi najboljšo kmetijsko zemljo, razselila 150 ljudi in porušila 42 hiš #video

30 min 17 sec ago
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek ima pri svojih glavnih projektih več težav. Prvi razpis za drugi tir je razveljavljen, revizija na revizijo pri drugem karavanškem predoru in še lokalne kupčije na tretji razvojni osi, avtocesti od Bele krajine do Velenja. Vse to je pošteno načelo zaupanje premierja Marjana Šarca.

Izraelska vojska napadla iranske cilje v Siriji

30 min 17 sec ago
Izraelska vojaška letala so v soboto izvedla napad na iranske tarče v Siriji, s čimer so iranskim silam preprečila načrtovani napad na Izrael z brezpilotnimi letali, je danes sporočila izraelska vojska.

Policisti prosijo za pomoč pri iskanju voznice iz okolice Maribora

30 min 17 sec ago
Policisti iščejo povzročiteljico prometne nesreče, ki se je včeraj v dopoldanskih urah zgodila na regionalni cesti v neposredni bližini skladišča Lesnine, na naslovu Miklavška cesta 63, nasproti bencinskega servisa MOL oziroma podjetja Komel v Spodnjih Hočah. Voznica osebnega vozila je trčila v kolesarko, ki se je pri padcu lažje poškodovala. 

Trump napovedal dodaten dvig carin na kitajski uvoz

30 min 17 sec ago
 Ameriški predsednik Donald Trump je v petek zvečer pričakovano vrnil udarec Kitajski in napovedal dodaten dvig carin na kitajski uvoz. S tem se je odzval na potezo Pekinga, ki je v odzivu na predhodno ameriško zaostritev trgovinske vojne med državama napovedal nove carine na dodatnih 75 milijard dolarjev vreden ameriški uvoz v državo.

Velika Britanija v Perzijski zaliv pošilja še eno vojaško ladjo

30 min 17 sec ago
Velika Britanija je v luči napetosti v Perzijski zaliv poslala še tretjo vojaško ladjo. Najprej je tja poslala ladjo HMS Kent, ki je nadomestila fregato HMS Montrose, medtem ko je ta na vzdrževanju v Bahrajnu. Zdaj pa na nemirno območje z misije v Tihem oceanu pošilja še rušilca HMS Defender.

Macron in Trump našla "stične točke" o Iranu, amazonskem pragozdu in trgovini

30 min 17 sec ago
Francoski predsednik Emmanuel Macron in njegov ameriški kolega Donald Trump sta na današnjem kosilu pred začetkom vrha skupine sedmih najrazvitejših držav G7 v Biarritzu našla stične točke o iranskem jedrskem programu, požarih v amazonskem pragozdu in trgovini, so sporočili iz urada francoskega predsednika.

Šarec: Vsak naj pometa pred svojim pragom

30 min 17 sec ago
Predsednik LMŠ Marjan Šarec je na današnjem srečanju članov stranke poudaril, da imajo še več volje za delo kot ob ustanovitvi. Med izzivi, ki so pred vlado, je navedel predvsem sprejetje proračuna. Obregnil se je tudi ob izjave predsednikov drugih strank o LMŠ, saj bi, kot je dejal, bili bolj uspešni, če bi pometali pred svojim pragom.

Moti jih hrup pihalca za čiščenje listja v jutranjih urah #PravniNasvet

30 min 17 sec ago
Natašo in njene sosede moti hrup, ki ga najemniki gostinskega lokala vsako jutro malo po šesti uri povzročijo s pihalcem za čiščenje listja. Na policiji in občini jim ne morejo pomagati. Kaj lahko storijo?

Valižan v Sloveniji: Slovenci cenite, če se trudim govoriti slovensko #video

30 min 17 sec ago
"Vedno se je bolje potruditi, tudi če jezika ne obvladaš popolno. Slovenci ta trud zelo cenite," ugotavlja Alex Jordan, 43-letni učitelj angleškega jezika iz Walesa, ki se želi v Sloveniji ustaliti. Slovenske navade nošenja copat še ni usvojil, čeprav jo razume, je pa hitro ponotranjil željo po tem, da bi prehodil vso Slovensko planinsko pot. Triglav je enkrat že odkljukal s seznama, tako da je na nek način že Slovenec.

Šarec: problemi v kmetijstvu so rešljivi, volkov je preveč

30 min 17 sec ago
Predsednik vlade Marjan Šarec je v Gornji Radgoni odprl sejem Agra. Dejal je, da je prireditev izrednega pomena za Slovenijo, za probleme v kmetijstvu pa je ocenil, da so vsi rešljivi, a ne čez noč. Kar zadeva problematiko zveri, pa je po njegovih besedah sogovornik vlade le sindikat, ne pa politika.

Svarilo Braziliji: če boste še naprej uničevali Amazonijo, bodo posledice

30 min 17 sec ago
Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je danes ob prihodu na vrh skupine najrazvitejših držav G7 poudaril, da si težko predstavlja, da bi države Evropske unije ratificirale trgovinski sporazum med EU in Mercosurjem, dokler bo Brazilija dopuščala uničevanje amazonskega pragozda. Posvaril je tudi pred trgovinskimi vojnami.

Preiskava: se je zgodil prvi zločin v vesolju?

30 min 17 sec ago
Ameriška vesoljska agencija Nasa naj bi preiskovala prvi sum kaznivega dejanja v vesolju. Preiskovali naj bi astronavtko Anne McClain, ki je z Mednarodne vesoljske postaje dostopala do bančnega računa svoje nekdanje partnerke. Priznala je, da je dostopala do računa, a zatrdila, da ni storila nič nezakonitega.

Štopanje po Sloveniji: nekateri na prevoz čakajo zelo dolgo #video

30 min 17 sec ago
Si še upamo dvigniti palec in vstopiti v avto popolnega neznanca? Včasih se zdi, da je avtoštop le še nostalgija iz preteklosti.

Znanih je več podrobnosti petkovega umora v Ljubljani

30 min 17 sec ago
47-letni moški je na območju Bežigrada, natančneje na pešpoti ob Savi, v petek okrog 19. ure s strelnim orožjem ubil leto dni starejšega moškega, so danes potrdili na Policijski upravi Ljubljana. Po do zdaj zbranih informacijah je bil motiv za umor 48-letnika dlje časa trajajoč sorodstveni spor. Preiskava še traja.

Neverjetno: otrok v treh dneh dvakrat za volan in do 180 kilometrov na uro

30 min 17 sec ago
V Nemčiji so prometni policisti v tem tednu dvakrat obravnavali osemletnega dečka, ki si je "izposodil" mamin avtomobil in se z njim ponoči vozil po okoliških cestah. Obakrat je zapeljal tudi na avtocesto in avtomobil, ki ima samodejni menjalnik, pognal tudi do hitrosti 180 kilometrov na uro. Med svojo drugo vozniško pustolovščino je mamin avtomobil tudi razbil. 

Brazilija gre v "vojno" #video

30 min 17 sec ago
Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je v petek odobril napotitev brazilskih oboroženih sil v boj proti požarom, ki divjajo v amazonskem pragozdu. Odločitev je sprejel po močnem pritisku in pozivih evropskih voditeljev k ukrepanju za zaščito "pljuč sveta".

Severna Koreja izstrelila dve raketi

30 min 17 sec ago
Severna Koreja je danes v morje ob svoji vzhodni obali izstrelila dve raketi, je potrdil generalštab južnokorejske vojske. To je bila že sedma takšna izstrelitev v manj kot mesecu dni.

Neurja zajela Slovenijo, strela zadela kolesarja: pozor, tudi danes je lahko nevihtno #video

30 min 17 sec ago
Po sobotnih hudih neurjih, ki so prizadela več območij po Sloveniji, najhuje Koroško, se danes nadaljuje odpravljanje posledic. Na cesto Črna na Koroškem-Šoštanj se je sprožilo osem zemeljskih plazov, zato je na cesti ostalo ujetih sedem oseb s tremi osebnimi vozili in motorist. Začasno so jih nastanili v Črni. Cesta je še vedno neprevozna. Po napovedih meteorologov bo dogajanje na nebu nestanovitno tudi danes. Spremenljivo vreme se bo zavleklo še v prihodnji teden. 

Mariborčani zgroženi nad delitvijo #video

30 min 17 sec ago
Predlagana delitev pokrajin, ki bi Štajersko razdelila na tri dele, je sprožila upor v Mariboru. Avstrijci imajo eno, v Sloveniji bi jih bilo pet. Ampak samo celovita pokrajina lahko konkurira sosedom. To je rdeča nit pomislekov večine mariborskih politikov in razumnikov.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.