siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 7 hours 7 min ago

Ko Svet Evrope odloča o Klemenčiču, po spletu kroži filmček o njegovi neprimernosti #video

7 hours 7 min ago
V Parlamentarni skupščini Sveta Evrope od desete ure potekajo volitve novega komisarja Sveta Evrope za človekove pravice. Med tremi kandidati je slovenski pravosodni minister Goran Klemenčič. Glasovanje bo potekalo do 17. ure. Čeprav naj Klemenčič ne bi imel veliko možnosti za izvolitev, po spletu kroži filmček, s katerim želijo avtorji prepričati, da KIemenčič ni primeren kandidat.

Kako bodo stavkali na finančni in geodetski upravi

7 hours 7 min ago
Sredini stavki javnega sektorja se bodo po pričakovanjih pridružili tudi zaposleni na finančni upravi (Furs), geodetski upravi (Gurs), veterinarski upravi in Zavodu za gozdove Slovenije. Vodstva ustanov pričakujejo okrnjeno delovanje, a zagotavljajo, da se bodo po najboljših močeh trudili, da bi stranke to občutile čim manj.

Obsežna kriminalistična preiskava zoper rejca konj #video

7 hours 7 min ago
V Pomurju na treh različnih lokacijah poteka kriminalistična preiskava. Po neuradnih podatkih je pod drobnogledom kriminalistov Marko Slavič, znani pomurski rejec kasaških konj in podjetnik. Preiskave potekajo tudi na področju Novega mesta, Kopra in Ljubljane.

Našli mrtvo žensko. Policija sumi, da je umrla nasilne smrti.

7 hours 7 min ago
Policijo so ponoči obvestili, da so v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Slovenske Konjice našli mrtvo 62-letno žensko.

Na nekdanjem posestvu Turpinovih našli mrtve pse in mačke

7 hours 7 min ago
Na dan prihaja vse več informacij o zakoncih Turpin, ki sta več let trpinčila in zlorabljala svojih 13 otrok. Oglasil se je nekdanji sosed in razkril, da mu je bilo že pred leti jasno, da z njima nekaj ni v redu, a ju vseeno ni prijavil policiji.

Klemenčič bo danes izvedel, ali se seli v Strasbourg

7 hours 7 min ago
Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (PS SE), ki je zasedanje začela v ponedeljek, danes voli novega komisarja Sveta Evrope za človekove pravice. Eden od treh kandidatov za položaj je tudi slovenski pravosodni minister Goran Klemenčič, ki pa ima, kot kaže, slabe možnosti za izvolitev. Glasovanje se bo začelo ob 10. uri.

Slovenska vojska išče rezerviste tudi prek zavoda za zaposlovanje

7 hours 7 min ago
V Slovenski vojski je trenutno 542 pogodbenih rezervistov premalo, zato k podpisu pogodbe vabijo tudi ljudi, prijavljene za Zavodu za zaposlovanje. Lani so ukinili tudi pogoj odsluženega vojaškega roka, kar prijavo na prostovoljno mesto omogoča več ljudem.

V slovenskem morju bi radi zgradili otok #video

7 hours 7 min ago
V Izoli po več kot 12 letih spet obujajo projekt umetnega turističnega otoka. Nasuli pa bi ga kar z materialom, ki bo ostal po izkopih za drugi tir železnice od Divače do Kopra. Govori se o 40 tisoč kvadratnih metrov velikem otoku, za katerega izolski župan pravi, da je izjemnega pomena, okoljevarstveniki pa že opozarjajo na možnost naravne katastrofe.

Po treh misijah na Kosovu v psihiatrični bolnišnici in brez službe #video

7 hours 7 min ago
S hudimi težavami se je spopada 37-letni vojak, ki se mu je po vrnitvi z misije na Kosovu, kjer je doživel tudi samomor kolegice, hudo poslabšalo duševno stanje. Zadnja štiri leta je ves čas v rokah slovenske psihiatrije, ob tem pa je izgubil še službo v vojski, je poročal Planet TV.

Zakaj je Slovenka po Ljubljani vlekla mrtvega prašiča? #video

7 hours 7 min ago
Mlada umetnica je že pred novim letom z vleko prašičjega kadavra po Ljubljani opozorila na javnosti nepoznano pot od klavnice do krožnika. Medtem ko številne zdravstvene in okoljske organizacije opozarjajo na prenajedanje z zrezki, paštetami, klobasami in drugimi mesnimi dobrotami, naše kmetijsko ministrstvo kot superhrano promovira ravno meso in mlečne izdelke.

Kako je podjetje Cerarjevega sodelavca povezano z odločitvami vlade #video

7 hours 7 min ago
Prodaja zasebnega podjetja enega od najbližjih sodelavcev predsednika vlade Mira Cerarja je povezana s številnimi kadrovskimi potezami vlade. S prihodom Magne pod Pohorje in celo z imenovanjem enega od ustavnih sodnikov, so poročali na Planet TV.

Kakšno je življenje s posvojenim hrtom? #video

7 hours 7 min ago
Kakšno je življenje s posvojenim hrtom? Kakšno veterinarsko oskrbo zahteva? Zakaj je ravno zdaj, ko se približuje konec lovske sezone, pravi čas, če morda razmišljate o posvojitvi? Več o tem sta povedali Urša Petek in Eva Novak iz društva Hrtji svet.

Papež se je opravičil zaradi podpore škofu, ki naj bi prikrival zlorabe otrok

7 hours 7 min ago
Papež Frančišek se je danes opravičil žrtvam spolnih zlorab po tem, ko je zaradi podpore čilskemu škofu Juanu Barrosu sprožil ogorčenje. Kot je dejal na novinarski konferenci na krovu letala ob vrnitvi z obiska Čila in Peruja, je prizadel ljudi, ko je dejal, da ni dokazov proti Barrosu.

Trumpova vlada spet do denarja

7 hours 7 min ago
Ameriški senat je podprl ponovno odprtje vlade. Za nadaljevanja dela vlade je glasovalo 81 senatorjev, proti jih je bilo 18. Proceduralno glasovanje, ki odpira vrata za današnje glasovanje o kratkoročnem proračunu, s katerim bodo lahko omogočili nadaljevanje dela vlade, so predlagali republikanci, pridružilo pa se jim je še 30 demokratov.

Erjavec: Slovenija bo šla sama po poti priznanja Palestine

7 hours 7 min ago
Slovenski zunanji minister Karl Erjavec je po srečanju s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom in kolegi iz EU dejal, da bo šla Slovenija sama po poti priznanja Palestine. Erjavec konec meseca od zunanjepolitičnega odbora državnega zbora pričakuje zeleno luč, nato pa marca ali aprila obravnavo vprašanja na plenarni seji parlamenta.

Kuštrin: Ni res, da je vlada najprej popustila zdravnikom

7 hours 7 min ago
Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin je ob tem, ko se sindikati javnega sektorja pri svojih zahtevah sklicujejo na dvig zdravniških plač v preteklem letu, opozoril, da je vlada že pred njimi popustila Svizu in nato še policistom. Po njegovem mnenju je težava v sistemu plač v javnem sektorju, ki je sam po sebi anomalija.

V Avstriji in Švici popolnoma zasnežena letovišča

7 hours 7 min ago
V Avstriji in Švici je veliko smučarskih letovišč popolnoma zasneženih in nedostopnih, med njimi avstrijski Ischgl in švicarski Zermatt. Vremenoslovci v obeh državah opozarjajo tudi pred nevarnostjo snežnih plazov in ljudem svetujejo, naj se zadržujejo v notranjih prostorih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Slovenija je Kitajsko zadela v najbolj bolečo točko"

7 hours 7 min ago
Gre za izjemno pomembno vprašanje, ki bo imelo velike posledice za dvostranske odnose med Slovenijo in Kitajsko, ki smo jo zadeli v najbolj bolečo točko, to je vprašanje neodvisnosti Tajvana, pravi dopisnik RTV Slovenija iz Pekinga Uroš Lipušček.

Za šest osumljenih v zadevi klicni centri odredili pripor

7 hours 7 min ago
Šest osumljencev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, ki so povezani z nezakonitimi klicnimi centri in so jih v petek pridržali, so že privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Ta je zanje odredil pripor, so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

V požaru v Združenih arabskih emiratih umrlo več otrok

7 hours 7 min ago
V Združenih arabskih emiratih je na severozahodu države danes zagorela stanovanjska hiša. Zaradi vdihavanja dima je umrlo sedem bratov in sester, med njimi trije dečki in štiri deklice v starosti od pet do 13 let. V tej državi vsako leto kljub prizadevanju tamkajšnjih oblasti izbruhne več sto požarov, vendar so žrtve redke.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.