siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 3 hours 1 min ago

Vandali poškodovali parkirne avtomate v Portorožu in Luciji #foto

3 hours 1 min ago
Ponoči so nepridipravi s težkim orodjem poškodovali šest parkirnih avtomatov na območju od Hostla Soline v Luciji do odbojkarskega igrišča v Portorožu. Nastala škoda po prvih ocenah znaša med 6000 in 7000 evri za posamezen parkomat oziroma skupno okoli 40 tisoč evrov.

Pet zanimivih dejstev o vinu

3 hours 1 min ago
Vino je pijača, ki ima veliko ljubiteljev. Številne raziskave kažejo, da ima kozarček rdečega vina ob kosilu blagodejni učinek na nas, saj pomaga pri boljši prebavi, slabokrvnosti in pripomore k bolj zdravemu ožilju. Obstaja pa tudi nekaj zanimivih dejstev o žlahtni kapljici, ki jih morda do zdaj še niste vedeli.

Nemčija bi v uradnih dokumentih dopuščala tudi tretji spol

3 hours 1 min ago
Nemška vlada je v sredo potrdila predlog zakona, po katerem bi nemški državljani na osebnih dokumentih poleg moškega in ženskega lahko izbrali tudi tretji spol. Vlada v Berlinu se je tako odzvala na lansko razsodbo nemškega ustavnega sodišča, ki je ugotovilo, da trenutna ureditev krši pravice posameznikov in je zato diskriminatorna.

To so novosti, ki jih prinaša novo šolsko leto

3 hours 1 min ago
Več gibanja, dva tuja jezika za najstarejše učence in angleščina za prvošolčke ter enotna ureditev delovnega časa za učitelje v osnovnih in srednjih šolah je le nekaj novosti, ki jih prinaša novo šolsko leto. To se bo letos začelo v ponedeljek, 3. septembra.

Prekinili razpravo glede nakupa osemkolesnikov

3 hours 1 min ago
Odbor državnega zbora za zunanjo politiko (OZP) je danes prekinil obravnavo pobude za sklenitev sporazuma z Organizacijo za sodelovanje pri skupnem oboroževanju (OCCAR) o upravljanju programa Boxer, ki je pravna podlaga za nov nakup osemkolesnikov. Za to so se odločili, da bi se novi poslanci lahko podrobneje seznanili s problematiko.

Vojaške parade v Washingtonu letos ne bo

3 hours 1 min ago
Vojaško parado, ki jo je želel ameriški predsednik Donald Trump videti v Washingtonu novembra letos, so dokončno odpovedali oziroma preložili, verjetno na leto 2019, so v četrtek sporočili iz Pentagona. Cena dogodka, ki naj bi po najnovejših ocenah znašala kar 90 milijonov dolarjev, je namreč vzbujala kritike in skrbi.

Papež na strani žrtev spolnih zlorab duhovnikov v Pensilvaniji

3 hours 1 min ago
Iz Vatikana so v četrtek sporočili, da je papež Frančišek na strani žrtev več kot 300 "plenilskih" duhovnikov, ki naj bi v Pensilvaniji v ZDA spolno zlorabili več kot tisoč otrok. Cerkev se mora naučiti "težke lekcije iz preteklosti, odgovarjati pa morajo tako tisti, ki so zlorabljali, kot tudi tisti, ki so zlorabe dovolili", še piše v izjavi.

Iskanje preživelih v ruševinah viadukta zahtevno tudi za reševalne pse #video

3 hours 1 min ago
V ruševinah zrušenega avtocestnega viadukta v italijanskem pristaniškem mestu Genova še vedno iščejo pogrešane ljudi. Po podatkih oblasti jih pogrešajo še od 10 do 20. Novih žrtev ali preživelih minulo noč niso našli. Nazadnje so poročali o 39 smrtnih žrtvah, 11 poškodovanih pa je v bolnišnici.

Šarec: Imam univerzitetno izobrazbo, ki je nisem kupil #foto

3 hours 1 min ago
Dva meseca in pol po državnozborskih volitvah poslanke in poslanci na današnji izredni seji odločajo o kandidatu za predsednika vlade Marjanu Šarcu. Za razpravo o predlogu so predvidene približno štiri ure in pol, nato pa bodo o kandidatu odločali s tajnim glasovanjem. "Brez skrbi, imam univerzitetno izobrazbo, ki si je nisem kupil. Znam pa se pogovarjati tudi v tujih jezikih," je v nagovoru poudaril Šarec.

Pahor: Naj prevlada duh sodelovanja, ne delitev duhov

3 hours 1 min ago
Predsednik republike Borut Pahor je na slovesnosti ob dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matico poudaril, da moramo storiti vse, da prevlada duh sodelovanja. "Vse se začne pri spoštovanju dostojanstva drugega, razlike moramo upoštevati in se truditi za oblikovanje skupnosti na tistem, kar nam je skupno, politika pa mora dajati zgled."

Tudi nekateri Slovenci verjamejo v ploščato Zemljo #video

3 hours 1 min ago
Ljudje, ki živimo na ploščati Zemlji, smo žrtve strupov, ki jih trosijo potniška letala, ob tem pa živimo v strahu pred ogromnimi laserji, ki netijo požare, in pred napravami, ki spreminjajo vreme. Tako bi lahko v eno poved strnili nekaj teorij zarote, ki jim tudi pri nas verjame vedno več ljudi.

Zakonodajno-pravna služba DZ: "Levica ne more biti opozicijska stranka"

3 hours 1 min ago
Po mnenju zakonodajno-pravne službe DZ poslanske skupine Levica ni mogoče šteti za opozicijsko stranko, saj sporazum te stranke z bodočo koalicijo vključuje podporo vladi. To je po pojasnilih službe poseben formalen način sodelovanja z vlado, kar pomeni, da je poslanska skupina Levica formalno koalicijska stranka, je razvidno iz mnenja službe.

V reki Vipavi našli mrtvega 65-letnega Novogoričana

3 hours 1 min ago
Novogoriške policiste so danes ob 15. uri iz Regijskega centra za obveščanje obvestili, da je v reki Vipavi v naselju Renče, na jezu pod tamkajšnjim mostom, oseba, ki ne kaže znakov življenja.

V Veliki Britaniji dve mošeji tarči napada s katapultom

3 hours 1 min ago
Dve mošeji v britanskem mestu Birmingham sta bili v sredo zvečer med večerno molitvijo tarči napada s katapultom. Neznanci so v objekte streljali kroglične ležaje v velikosti frnikole, ki so razbili več oken. Kmalu po napadu so na kraj incidenta odhiteli oboroženi policisti. Kdo je odgovoren za napad, ni znano. Preiskava še ni končana.

Dodatnih 35 milijonov predvsem za zobozdravstvo, ortopedijo, kardiologijo in okulistiko

3 hours 1 min ago
Dodatnih 35 milijonov evrov, kolikor jih bo predvidoma ZZZS imel letos dodatno na voljo za skrajševanje čakalnih vrst, se bo razdelilo z novim aneksom k splošnemu dogovoru za letošnje leto. Sredstva bodo šla v programe, kjer so najdaljše čakalne dobe, predvsem za zobozdravstvo, ortopedijo, kardiologijo in angiologijo ter okulistiko.

Vse bolj je jasno, kako si bodo stranke porazdelile ministrstva

3 hours 1 min ago
Generalni sekretarji strank LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB so na današnjem tretjem srečanju o delitvi vladnih resorjev v bodoči koaliciji pripravili predlog razdelitve, ki pa še ni dokončen, saj se morajo o tem posvetovati še v svojih strankah. Usklajevanje bodo nadaljevali v petek, neuradno pa naj bi zdravstveni resor vendarle pripadel LMŠ.

Katoliško društvo s peticijo proti gejem v hrvaških apartmajih

3 hours 1 min ago
Hrvaško katoliško društvo CitizenGO je sprožilo spletno peticijo v podporo zadrskim lastnikom apartmajev, ki ne želijo sprejeti homoseksualcev. V nekaj dneh jo je podpisalo okoli 5000 ljudi. Peticijo so sprožili, potem ko eden od lastnikov apartmaja v Zadru ni želel sprejeti gejevskega para iz Brazilije.

Zdravniška zbornica usmerja moči v srčno kirurgijo

3 hours 1 min ago
V Zdravniški zbornici Slovenije v odzivu na navedbe strokovnjaka za varnost in kakovost v zdravstvu Andreja Robide poudarjajo, da je njihova vloga pri urejanju razmer na področju programa otroške srčne kirurgije ves čas pregledna in usmerjena v urejanje razmer, predvsem pa v zagotavljanje izvajanja priporočil mednarodne komisije.

Najstnik z airsoft puško streljal na hišo starejšega para

3 hours 1 min ago
Novomeški  policisti so bili  včeraj popoldne obveščeni, da v Novem mestu moški hodi po ulici z orožjem in strelja v stanovanjsko hišo.

V Indiji poplave terjale že 77 življenj #foto

3 hours 1 min ago
V indijski zvezni državi Kerala, ki je priljubljena med turisti, so se po nalivih zdivjale poplave, ki so do zdaj terjale 77 življenj. Zaradi naraslih voda je moralo v začasna zatočišča več kot 60.000 ljudi, indijska vojska in mornarica pa sta okrepili reševalne operacije in ponekod ljudi rešujeta tudi s helikopterji.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.