siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 3 hours 46 min ago

Magna že skoraj pripravljena, nove kanalizacije pa od nikoder #video

3 hours 46 min ago
Odhajajoča vlada Mira Cerarja je pozabila na obljubo, da bo zaradi Magne in lakirnice pri Hočah poskrbela za novo lokalno kanalizacijo, so poročali v oddaji Danes na Planet TV. Čeprav so študije pokazale, da stara kanalizacija dodatnih obremenitev zaradi predelave bistveno večjih količin odpadnih vod ne bo prenesla.

Paroh Bošković zanikal nezakonito pridobljeno premoženje

3 hours 46 min ago
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes začel postopek v tožbi države proti parohu Srbske pravoslavne cerkve Peranu Boškoviću za odvzem 842.088 evrov domnevno nezakonito pridobljenega premoženja. Paroh je na obravnavi po poročanju POP TV zanikal ukvarjanje s kakršnokoli nezakonito dejavnostjo.

Gneča na avtocesti zaradi rušenja cestninskih postaj #video

3 hours 46 min ago
S koncem šole se začenja glavna turistična sezona, ko bo vsa država postala velik prometni zamašek s turisti iz Evrope na poti na Hrvaško. K zastojem prispeva rušenje cestninskih postaj. Čeprav jih že 10 let, od uvedbe vinjet, ne potrebujemo več, jih Dars odstranjuje šele od te pomladi, dela pa še niso končana, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

Nadškof Zore: Samo država, ki ima rada otroke, ima prihodnost

3 hours 46 min ago
Samo država, ki ima rada otroke, ima prihodnost, je v pridigi med današnjo mašo za domovino poudaril ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in opozoril, da je vprašanje demografije in rodnosti eno izmed ključnih vprašanj naše države in domovine. V pridigi je razmišljal tudi o svobodi in se pri tem dotaknil položaja slovenskih katoličanov.

Melania Trump na meji z Mehiko obiskala migrantske otroke

3 hours 46 min ago
Prva dama ZDA Melania Trump je danes nenapovedano obiskala mejo med ZDA in Mehiko v obdobju, ko je administracija njenega žena Donalda Trumpa tarča kritik zaradi ločevanja migrantskih otrok od njihovih staršev.

Megličeva odhaja s čela pediatrične klinike

3 hours 46 min ago
Strokovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana Anamarija Meglič je danes vodstvo kliničnega centra prosila za takojšnjo razrešitev. Na UKC Ljubljana so se ji v sporočilu za javnost zahvalili za ves trud pri vodenju, s petkom pa bo strokovno vodenje klinike prevzel njen zdajšnji namestnik Janez Jazbec, so sporočili.

Erdogan namerava po volitvah poslati sirske begunce v domovino

3 hours 46 min ago
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan namerava po predčasnih predsedniških in parlamentarnih volitvah v Turčiji v primeru zmage v domovino poslati sirske begunce. Kot je danes pojasnil na predvolilni prireditvi, nameravajo sirsko ozemlje narediti varno in po volitvah pomagati Sircem domov.

V območju evra optimizem o dogovoru o Grčiji

3 hours 46 min ago
Finančni ministri držav v območju evra so danes ob prihodu na sestanek v Luksemburgu izražali optimizem, da bo mogoče doseči verodostojen sveženj odločitev o Grčiji v povezavi z izstopom države iz programa pomoči avgusta letos. Najtrši oreh je vprašanje, kako zagotoviti zmanjšanje ogromnega grškega dolga.

Inšpekcijski nadzor na OŠ Dravograd ugotovil nepravilnosti v svetu šole

3 hours 46 min ago
Potem ko so osnovno šolo v Dravogradu v minulih tednih spremljala nesoglasja pri imenovanju nove ravnateljice Danijele Ledinek, je inšpekcijski nadzor, opravljen pred nekaj dnevi, ugotovil nepravilnosti pri svetu šole. Zato inšpektorat meni, da so lahko sporne vse že sprejete odločitve sveta šole, tudi imenovanje ravnateljice 12. junija.

Tvegana igra Milana Brgleza

3 hours 46 min ago
Po seriji sestankov so v igri za položaj predsednika državnega zbora ostali štirje kandidati: ob Miru Cerarju in Milanu Brglezu še podpredsednica LMŠ Jerca Korče in prvak NSi Matej Tonin. Ne glede na jutrišnji razplet je že zdaj jasno, da bo morebitna vlada šestih strank, ki bi jo vodil Marjan Šarec, stopila na pot s težkim nahrbtnikom notranjih razprtij v SMC in nezaupanja med nekaterimi strankami.

Višegrajske države bodo bojkotirale nedeljski vrh EU o migracijah

3 hours 46 min ago
Države višegrajske četverice Poljska, Češka, Madžarska in Slovaška bodo bojkotirale mini vrh Evropske unije o migracijah, ki ga je za nedeljo sklical predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Srečanje so označili za nesprejemljivo.

Slovenski hotelirji morajo izboljšati svojo samopodobo

3 hours 46 min ago
Slovenski turistični delavci, tudi hotelirji, morajo izboljšati svojo samopodobo, je bilo slišati na okrogli mizi v sklopu današnje konference Združenja hotelirjev Slovenije. Ustvarjati morajo odlično ponudbo, tako bodo lahko dvignili tudi cene. Hkrati bodo ugledni hoteli privlačni za dobre kadre, so poudarili govorci.

Poljska: Evrski proračun bi lahko pomenil konec EU

3 hours 46 min ago
Torkov dogovor o proračunu območja z evrom med nemško kanclerko Angelo Merkel in francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom bi po mnenju Poljske lahko pomenil konec EU, saj bi odtegnil sredstva iz skupnega proračuna vseh članic Unije. Če želijo države z evrom denar za dodaten proračun evrskega območja, je to njihova stvar, menijo na Poljskem.

Irski premier posvaril London, da ne more skleniti le začasnega dogovora glede meje na otoku

3 hours 46 min ago
Velika Britanija ne more skleniti le začasnega dogovora glede odprte meje med Irsko in Severno Irsko, če želi zaključiti dogovor o izstopu iz Evropske unije, je danes dejal irski premier Leo Varadkar. Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker pa je opozoril London, da reševanje meje ni dvostransko vprašanje med Irsko in Veliko Britanijo.

Jelinčič: Cerar mi je grozil, prijavil sem ga policiji

3 hours 46 min ago
Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je danes na policijo podal prijavo zoper predsednika SMC in premierja v odstopu Mira Cerarja. Jelinčič trdi, da mu je Cerar na sredinem sestanku predsednikov parlamentarnih strank o tožbi Slovenije proti Hrvaški grozil. Prvak SNS je zaradi Cerarjevih besed predčasno zapustil sestanek, s primerom se zdaj ukvarja policija.

Bruselj proti Guantanamu za migrante

3 hours 46 min ago
EU po drami z migranti na ladji Aquarius, ki so bili ujeti na morju, ker vkrcanja nista dovolili ne Italija ne Malta, načrtuje vzpostavitev centrov za obravnavo migrantov zunaj Unije. Med možnimi gostiteljicami se omenjajo Albanija, Tunizija in Libija. V Bruslju so sicer danes zatrdili, da nikakor ne bo "Guantanama za migrante" zunaj EU.

Hrvaška vlada bo državljanom z blokiranimi računi odpisala del dolgov

3 hours 46 min ago
Hrvaška vlada je po nujnem postopku v parlament poslala paket predlogov zakonov, s katerimi naj bi odpisali del glavnice državljanom, ki imajo zaradi dolgov blokirane račune. S tem bodo po oceni vlade olajšali življenja večini izmed njih. Na Hrvaškem so konec marca zabeležili približno 325 tisoč državljanov z blokiranimi računi.

Gozdna igralnica na dobrih 1.100 metrih

3 hours 46 min ago
Zavarovalnica Triglav in Planinsko društvo Tržič odpirata inovativni gozdni park za vse generacije

Peterica bi predlagala začasnega predsednika DZ. Imena še nimajo. #video

3 hours 46 min ago
"Pogovarjali smo se, kako vidimo zadeve za jutri," je po sestanku petih predsednikov strank (LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB) dejal Marjan Šarec. Tema je bila predlog za predsednika državnega zbora. "Še vedno je v igri več imen. Zjutraj bomo nadaljevali pogovore," je še dodal.

Govedina je tudi v Sloveniji vse bolj cenjena

3 hours 46 min ago
Kakovostno goveje meso je bogato s številnimi hranilnimi snovmi in železom. Zaradi vse bolj inovativnih prijemov priprave je govedina med Slovenci vse bolj cenjena.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.