siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 34 min 40 sec ago

Skupina intelektualcev ustanovila društvo, ki mu bo predsedoval Brglez

34 min 40 sec ago
Skupina intelektualcev, med njimi je med drugim nekdanji rektor ljubljanske univerze in profesorji nekaterih ljubljanskih fakultet, je danes v Ljubljani ustanovila društvo Akademija za družbeno odgovornost, katerega namen bo, kot pravijo, opozarjanje na družbeno odgovorno ravnanje. Predsednik društva je postal poslanec SD Milan Brglez.

Na kaj pomislite, ko slišite besedo podhranjenost? #video

34 min 40 sec ago
Večina vas bo najprej pomislila, da je podhranjenost mogoča le takrat, ko uživate premalo hrane. A ta nastopi tudi takrat, ko je v hrani premalo za zdravje potrebnih živil. Največkrat gre za energijsko-beljakovinsko podhranjenost.

Pravilna prehrana nas lahko obvaruje pred hujšo boleznijo #video

34 min 40 sec ago
V ljudskem jeziku je vedno veljalo, da prehlad traja sedem dni, če ga zdravimo, in en teden, če ga ne. Res je tudi, da čudežnih zdravil, ki bi nam pozdravila prehlad že v enem dnevu, ni.

Hribar: To, kdo ima volilno pravico, ne bi smela biti predvolilna tema

34 min 40 sec ago
Kandidat za župana Občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar, ki se bo po razveljavljenih volitvah drugega kroga na volišču Bela Cerkev s tekmico in županjo Bernardko Krnc pomeril na ponovnih volitvah, je tam pripravil srečanje ob zaključku kampanje. Dejal je, da se čuti zmagovalca in da to, kdo ima volilno pravico, ne bi smela biti predvolilna tema.

Nekdanji Trumpov odvetnik obsojen na tri leta zapora

34 min 40 sec ago
Newyorški zvezni sodnik William Pauley je nekdanjega odvetnika predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegovega mešetarja za razne zadeve Michaela Cohena obsodil na tri leta zaporne kazni, ki jo bo začel prestajati 6. marca 2019.

Odpisani šef šolskih inšpektorjev: V Severni Koreji so postopki zelo hitri in učinkoviti #video

34 min 40 sec ago
"V Severni Koreji ni postopkov oziroma so ti zelo hitri in učinkoviti," za Planet TV na očitke o dolgotrajnih postopkih in prevelikem zatekanju k formalizmom odgovarja glavni šolski inšpektor Tomaž Rozman, čigar zamenjavo je predlagal šolski minister Jernej Pikalo.

Nemška policija v racijah prijela več neonacistov

34 min 40 sec ago
Nemška policija je v sklopu kriminalistične preiskave proti domnevnim pripadnikom nemške podružnice neonacistične skupine Blood & Honour danes v petih zveznih deželah opravila 15 racij. Pri tem je aretirala štiri osumljence.

Poglejte, kako poteka organizirano tihotapljenje migrantov #video

34 min 40 sec ago
Letalu Frontexa je s pomočjo hrvaške policije v Liki uspelo izslediti 20 migrantov, ki so iz Bosne in Hercegovine ilegalno prestopili hrvaško mejo in želeli pot nadaljevati proti Zahodni Evropi. Celotno akcijo, ki je trajala zgolj 15 minut, so tudi posneli.

Prva policistka: Pri nas ni divjega zahoda, čeprav bi nekateri radi ustvarjali tak vtis #video #foto

34 min 40 sec ago
Tatjana Bobnar je na slovesnosti v Tacnu uradno postala generalna direktorica policije, potem ko je zadnja dva meseca policiste vodila kot vršilka dolžnosti. V govoru je opozorila na ključno vprašanje današnjega časa - varnost, globalna dogajanja po njenem prepričanju zahtevajo tudi hitro prilagajanje policije. Kot je povedala, je Slovenija sicer varna država. "Pri nas ni divjega zahoda, čeprav bi nekateri radi ustvarjali tak vtis," je dodala.

Uniforme v šole? "To je zgolj prikrivanje razlik, ne pa odpravljanje." #video

34 min 40 sec ago
V Zasebnem vrtcu Mali Grof z odobravanjem staršev uvajajo enaka oblačila za vse otroke. S tem se ponovno odpira razprava o smislu uniform v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Običajen argument za uvedbo je zmanjšanje socialnih razlik med otroki, a dekan ljubljanske pedagoške fakultete Janez Vogrinc in upokojeni ravnatelj Dušan Merc opozarjata, da se s tem razlike zgolj prikrivajo. Katharine Knott, ravnateljica IES Ljubljana International School, pa med drugim pravi, da uniforme olajšajo življenje staršem.

Šest evropskih držav je varnejših od Slovenije #video

34 min 40 sec ago
V luči novega strelskega napada smo preverili, kako se Slovenija odreže na področju varnosti. Glede na najbolj obširno poročilo je Slovenija 11. najbolj varna država sveta. Varnost se je v primerjavi s lansko lestvico nekoliko poslabšala, saj je leta 2017 Slovenija na lestvici zasedala sedmo mesto.

"Zaradi teroristov ne smemo opustiti naše tradicije in praznovanja Božiča" #video

34 min 40 sec ago
Ministrstvo za zunanje zadeve opozarja popotnike na povečano nevarnost terorističnih napadov po vsem svetu. Teroristični napadi se lahko zgodijo kjerkoli po svetu, ponavadi brez vnaprejšnjega opozorila, poudarjajo na svoji spletni strani.

Na Hrvaškem prijeli Slovenca, ker je udaril policista

34 min 40 sec ago
Hrvaška policija je prijela slovenskega državljana, ki je med nadzorom prometa na območju Imotskega v zaledju Splita udaril hrvaškega policista, je potrdila splitsko-dalmatinska policijska uprava. Hrvaški policist je bil lažje poškodovan, dogodek pa policija še preiskuje.

Popovič zahteva ponovno štetje glasov. Njegovi podporniki želijo "vplivati na odločitev". #video

34 min 40 sec ago
Koprski župan Boris Popovič, ki je v drugem krogu županskih volitev v Kopru izgubil proti protikandidatu Alešu Bržanu, je danes dejal, da se bo na odločitev občinske volilne komisije, ki je nedavno zavrnila njegov ugovor, pritožil. Kot je napovedal, bo zaradi ugotovljenih nepravilnosti in majhne razlike v korist Bržana zahteval vnovično štetje glasov v vsej občini.

Zasebni vrtec uvaja uniforme: razmere so bile nevzdržne #video

34 min 40 sec ago
V zasebnem vrtcu v Slovenskih Konjicah bodo otroci s prihodnjim šolskim letom nosili "uniforme" oziroma enake trenirke. Kot so pojasnili v vrtcu, so razmere postale precej nevzdržne, pravijo, da so otroci pri treh, štirih letih še premajhni, da bi se ukvarjali sami s sabo.

Preverite, koliko snega bo zapadlo pri vas

34 min 40 sec ago
Vremenoslovci za četrtek napovedujejo zgolj nekaj snežink, v petek popoldne in zvečer pa bo zapadla glavnina snega, morda vse do Črnega kala, kar bi lahko zaradi burje in zametov povzročilo zaplete tudi na primorskih cestah. Do nedelje naj bi večji del države prekrila snežna odeja, debela od pet centimetrov na Gorenjskem pa vse do 25 centimetrov, ki jih lahko pričakujejo na Kočevskem in v Beli krajini. Sneg bo zapadel povsod po državi, razen ob morju, zaradi nizkih temperatur se bo tudi obdržal.

Petdeset specialcev ob košarkarjih Olimpije, ki so jih zadržali v dvorani

34 min 40 sec ago
Streljaj od dvorane, v kateri so košarkarji Petrol Olimpije v torek igrali tekmo lige prvakov proti Strasbourgu in izgubili s 73:81, se je zgodil strelski napad. Košarkarji med tekmo niso vedeli, da se je karkoli zgodilo, so pa morali po tekmi do ene ure ponoči počakati v dvorani, prav tako vsi gledalci.

Krvavi napadi v Evropi: Največ žrtev terorizma v Franciji #video #foto

34 min 40 sec ago
V terorističnem napadu v Strasbourgu, ki se je zgodil v torek zvečer, so po zadnjih informacijah umrli trije ljudje, najmanj 12 je ranjenih. Večji napad v Evropi so teroristi nazadnje izvedli avgusta lani v Španiji, ko je kombi zapeljal v množico obiskovalcev v središču Barcelone. Največ ljudi v napadih na stari celini je od začetka leta 2015 do danes sicer umrlo v Franciji.

Nekdanji obveščevalec: Napad je navdihnil islamski radikalizem, o tem ni dvoma

34 min 40 sec ago
Slovenskim državljanom, ki so v Strasbourgu ali se tja odpravljajo, svetujemo previdnost in dosledno upoštevanje ukrepov lokalnih oblasti, pravi Andrej Šter z ministrstva za zunanje zadeve.

Theresa May prestala glasovanje in ostaja na čelu konservativcev

34 min 40 sec ago
Britanska premierka Theresa May ostaja na čelu britanske konservativne stranke. Zaupanje v vodjo stranke je izrazilo 200 konservativnih poslancev, 117 pa jih bilo proti. Mayeva je bila tarča kritik dogovora o brexitu z EU tako v opoziciji kot tudi znotraj lastne stranke. Vodja opozicije Corbyn pa premierko medtem že poziva, naj britanski parlament prihodnji teden glasuje o dogovoru.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.