siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 2 hours 25 min ago

Evropski poslanci razočarani nad voditelji držav EU

2 hours 25 min ago
Evropski poslanci so v razpravi o sklepih nedavnega vrha EU izrazili razočaranje, ker voditelji držav članic Skopju in Tirani niso odobrili začetka pristopnih pogajanj. Da je bila to huda napaka, sta poudarila tudi predsednika Evropskega sveta Donald Tusk in Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

Neurje na severu Italije terjalo žrtve

2 hours 25 min ago
Sever Italije je minulo noč prizadelo močno neurje, ki je terjalo najmanj eno smrtno žrtev, dva človeka pa še pogrešajo. Zaradi močnih nalivov je v deželah Piemont, Ligurija in Lombardija poplavljalo, prožili so se zemeljski plazovi. Več deset ljudi je moralo zapustiti domove, več sto gospodinjstev je brez vode in elektrike, šole ostajajo zaprte.

Pogrešana je 17-letnica iz Ljubljane

2 hours 25 min ago
Pogrešana je 17-letna Tjaša Prekupec Novak iz Ljubljane. Nazadnje so jo videli v soboto, 19. oktobra dopoldne, na območju Bežigrada v Ljubljani.

Kruta realnost razsute Venezuele #video

2 hours 25 min ago
Obubožani državljani socialistične Venezuele morajo na bencinskih črpalkah gorivo plačevati s hrano ali cigaretami, saj je nacionalna valuta zaradi izjemno visoke inflacije pravzaprav izgubila vso vrednost.

Krvav obračun zaradi pasjega laježa: 26-letnik umrl

2 hours 25 min ago
V naselju Straža pri Raki v občini Krško je v ponedeljek zvečer izbruhnil obračun med 14-letnikom, 19-letnikom in 26-letnikom. Mladoletnik in 19-letnik naj bi svojega soseda poškodovala z ostrim predmetom, zaradi česar je ta umrl. 

V Boliviji po volitvah izbruhnilo nasilje #foto #video

2 hours 25 min ago
V Boliviji se je po nedeljskih predsedniških volitvah močno zapletlo in izbruhnilo je celo nasilje. Potem ko je že vse kazalo, da bo potreben drugi krog volitev, naj bi po preštevanju še zadnjih glasovnic predsedniku Evu Moralesu uspelo zmagati že v prvem. Njegov tekmec Carlos Mesa tega ne priznava, njegovi privrženci pa so se podali na ulice.

Evropska komisija danes o pripravljenosti Hrvaške na vstop v schengen

2 hours 25 min ago
Odhajajoča Evropska komisija predsednika Jean-Clauda Junckerja bo danes obravnavala in predvidoma tudi sprejela oceno pripravljenosti Hrvaške na vstop v schengensko območje. Po neuradnih informacijah naj bi ocenila, da Hrvaška izpolnjuje tehnične pogoje za vstop v schengen.

Japonska ima novega cesarja: Naj živi cesar! #foto #video

2 hours 25 min ago
Novi japonski cesar Naruhito je danes formalno zasedel prestol krizantem in se razglasil za cesarja. "Razglašam svoje kronanje doma in v tujini," je dejal na slovesnosti pred okoli 2.500 visokimi gosti iz skoraj 200 držav. Med njimi je tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Danes bo kot avgusta: ogrelo se bo do 26 stopinj Celzija #video

2 hours 25 min ago
Danes bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija.

Justin Trudeau osvojil nov premierski mandat

2 hours 25 min ago
Stranki premierja Justina Trudeauja je po sinočnjih kanadskih volitvah glede na projekcije kanadskih medijev uspelo obdržati relativno večino v parlamentu, čeprav pa ji najverjetneje ne bo uspelo sami sestaviti vlade. Po zadnjih izidih in projekcijah se liberalcem obeta 157 sedežev v 338-članskem parlamentu.

"Če dobrega delavca postavimo za šefa, smo naredili dvojno neumnost" #video

2 hours 25 min ago
"V nekaterih državah so v trgovskih središčih odprli upravne pisarne. Ko se nekdo odpravi po nakupih, pa čeprav gre samo po kruh in mleko, bi v tem istem trgovskem središču lahko opravil določeno upravno storitev, na primer naročil še osebno izkaznico," pravi dekan Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani  in predsednik uradniškega sveta Janez Stare.

Ste videli pogrešano najstnico?

2 hours 25 min ago
Svojci pogrešajo 15-letno Velentino Hudorovac iz Šentjerneja, ki so jo nazadnje videli v četrtek v Ljubljani. Visoka je 170 centimetrov, je vitke postave, temnejše polti in dolgih ravnih temnih las. Oblečena je bila v modre kavbojke in zeleno majico, obuta v črne čevlje all star, okoli pasu pa je imela rumeno jopico.

Assange na sodišču v Londonu, sodnica zavrnila zahtevo za preložitev sojenja

2 hours 25 min ago
Ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange, ki ga je Washington obtožil izdaje vladnih skrivnosti in mu grozi izročitev ZDA, se je danes prvič po šestih mesecih pojavil v javnosti na zaslišanju v Londonu. Sodišče je zavrnilo zahtevo njegovih odvetnikov za preložitev sojenja.

Tudi za tokratni požar v Saubermacherju v Lenartu kriv samovžig odpadkov #video

2 hours 25 min ago
Vzrok za nedeljski požar v centru za ravnanje z odpadki družbe Saubermacher v Lenartu je samovžig mešanih odpadkov, so danes sporočili s policije. Lenarški župan Janez Kramberger ob tem poudarja, da gre za peti letošnji požar odpadkov v občini, kjer so prepričani, da je na ta način organizirana dejavnost skladiščenja odpadkov škodljiva.

Medved v Kočevju splezal na drevo in iskal hruške? #video

2 hours 25 min ago
Twitter profil Avtokampi.si je objavil posnetek medveda, ki se je sprehajal na območju Kočevja. Kot je razvidno na posnetku, je žival splezala na drevo - zakaj, ni znano. 

Preiskovalni novinar: Vatikan je blizu bankrota

2 hours 25 min ago
V Italiji je danes izšla knjiga preiskovalnega novinarja Gianluigija Nuzzija z naslovom Zadnja sodba, v kateri avtor piše, da je sveti sedež blizu bankrota. Vatikan se na pisanje preiskovalnega novinarja, ki redno objavlja prispevke na podlagi tajnih dokumentov, ki pricurljajo v javnost, še ni odzval.

Neuradno: komisija naj bi presodila, da je Hrvaška primerna za vstop v schengen

2 hours 25 min ago
Pripravljenost Hrvaške na vstop v območje schengna bo na dnevnem redu torkovega zasedanja kolegija evropskih komisarjev, ki bo v Strasbourgu, so danes potrdili na Evropski komisiji. Po neuradnih informacijah naj bi komisija presodila, da Hrvaška izpolnjuje tehnične pogoje za vstop v schengen.

Magnetogram: "Če predsednik vlade tega ne vidi, bo na koncu plačal s svojo glavo ..."

2 hours 25 min ago
Janez Janša, predsednik stranke SDS, je na svojem profilu na Twitterju objavil fotografije dobesednega prepisa seje Knovs, ki je bila prejšnji torek. Po zatrjevanju Jerce Korče, članice komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) iz vrst LMŠ, naj bi prvak SDS na omenjeni seji komisije izrekel grožnje o padanju glav. Janša je, kot je razvidno iz magnetograma, med drugim dejal: "Če predsednik vlade tega ne vidi, bo na koncu plačal s svojo glavo, kot sedaj kaže."

Qlandia ob izteku leta daje naprej tačkam iz lokalnih zavetišč za živali

2 hours 25 min ago
Qlandia z dobrodelno akcijo poziva širšo javnost k zbiralni akciji tekstila za živali, odgovornemu ravnanju z živalmi in različnim aktivacijam, ki bodo določile višino finančne donacije izbranim lokalnim zavetiščem za živali.

Šarec: Položaj v Kataloniji drugačen od slovenskega, nasilje pa je nedopustno

2 hours 25 min ago
Položaj v Kataloniji glede teženj po neodvisnosti ni primerljiv z osamosvajanjem Slovenije, je v izjavi za novinarje v DZ danes dejal premier Marjan Šarec. "Ni pa tudi zaželeno in dopustno, da evropska država rešuje težave s kakršnimkoli nasiljem," je dodal. Španski premier Sanchez pa je danes prispel v Barcelono, kjer je v bolnišnici obiskal policiste, ki so bili poškodovani v tednu dni protestov. 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.