siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 7 hours 6 min ago

Salvinijeva Liga naj bi se financirala tudi z denarjem iz Rusije

7 hours 6 min ago
Italijanska desničarska Liga pod vodstvom notranjega ministra Mattea Salvinija se je znašla sredi sumov, da se financira z denarjem iz Rusije. Opozicijska Demokratska stranka je italijanskega premierja Giuseppeja Conteja že pozvala, naj se razjasnijo odnosi med Ligo in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Zore: Tudi verniki naj okrepijo boj proti spolnim zlorabam

7 hours 6 min ago
Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki se v Vatikanu udeležuje prvega cerkvenega vrha proti spolnim zlorabam, je izrazil pričakovanje, da bo vrh prinesel priročnik, kako se soočati s primeri zlorab v Cerkvi. Vernike je ob tem pozval, naj tudi sami naredijo več za izkoreninjenje tega zla v družbi.

Bo zaradi mile zime letos več os in komarjev?

7 hours 6 min ago
V zadnjih nekaj tednih temperature in vreme spominjajo na začetek pomladi, čeprav je do konca koledarske zime še slab mesec. Temperature so se ponekod povzpele tudi nad 15 stopinj Celzija. Je to idealen recept za leto, polno os in komarjev?

Zakaj so starši Natašo Šram pozvali, naj otroke prepiše v drug vrtec? #video

7 hours 6 min ago
Pobudnica peticije za spremembe v šolstvu Nataša Šram je v ljubljanskem vrtcu Galjevica povzročila pravo razburjenje med starši otrok in zaposlenimi. Na spletu so se namreč pojavili zapisi sej sveta staršev izpred dveh let, ki razkrivajo predloge in zahteve, ki jih je od vrtca zahtevala Šramova. Preostali starši in vodstvo vrtca so jih večinoma zavračali, češ da so nemogoči. Ker naj bi Šramova z nekaterimi predlogi ogrožala tudi druge družine iz vrtčevske skupine, so jo pozvali tudi k prepisu otrok v drug vrtec.

Medicinska sestra v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila?

7 hours 6 min ago
Mariborski kriminalisti so opravili več hišnih preiskav, iskali so dokaze o storitvi več kaznivih dejanj goljufije in za nekaj časa dve osebi pridržali, so sporočili s PU Maribor. Podrobnosti niso pojasnili, po neuradnih podatkih portala Maribor24.si pa policija preiskuje medicinsko sestro, ki naj bi v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila.

Slovenci četrti na svetu v lovljenju velikih rib #video

7 hours 6 min ago
Slovenska državna reprezentanca je dosegla četrto mesto v disciplini lovljenja velikih rib Big Game na svetovnem prvenstvu v Republiki Južni Afriki. Tekmovalci so z velikimi umetnimi vabami ujeli mečarice, wahooje in tune. Med 25 ekipami se je slovenska do zadnje minute borila celo za naslov svetovnih prvakov, a jim je zadnja riba ušla, preden jim jo je uspelo fotografirati. Z uvrstitvijo so dokazali svojo veljavo med najboljšimi ekipami v ribolovu velikih rib na svetu, to pa je hkrati tudi najboljši slovenski dosežek v tej kategoriji.

Zaradi obnovitvenih del bodo na urgenci selili nekatere ambulante #video

7 hours 6 min ago
V ljubljanskem kliničnem centru se bo predvidoma v roku enega meseca začela tretja faza izgradnje urgentnega kirurškega bloka, je danes povedal vodja urgentnega kirurškega bloka v UKC Ljubljana Anže Kristan. Kot je pojasnil, bo to prineslo nekatere lokacijske spremembe za oskrbo poškodovancev in urgentnih kirurških bolnikov.

Letalski promet med EU in Otokom nemoten tudi v primeru brexita brez dogovora

7 hours 6 min ago
Letalski promet med EU in Veliko Britanijo bo potekal nemoteno tudi v primeru izstopa Otoka iz EU brez dogovora, izhaja iz dogovora, ki so ga v Bruslju danes parafirali evropski pogajalci. Letalske družbe z britansko licenco bodo lahko s trenutnimi varnostnimi certifikati v EU poslovale do devet mesecev po brexitu.

Počivalšek: Pogajanj med EU in ZDA pod grožnjo trgovinskih ukrepov ne bo

7 hours 6 min ago
EU je blizu dogovoru končnega besedila mandata za trgovinska pogajanja z ZDA. Mandat bo med drugim jasno opredeljeval, da se unija ne bo pogajala pod grožnjo ameriških trgovinskih ukrepov in da se bodo pogajanja nemudoma prekinila, če ZDA uvedejo nove carine, je po srečanju ministrov EU povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Pahor za sodnika na Sodišču EU predlaga Pavliho in Preka

7 hours 6 min ago
Predsednik republike Borut Pahor je v državni zbor poslal predlog, da za dve sodniški mesti na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu imenuje profesorja Marka Pavliho in dosedanjega sodnika na tem sodišču Mira Preka.

Vlomilec divje bežal pred policisti, na koncu je trčil v vozilo policije

7 hours 6 min ago
Mariborski policisti so odvzeli prostost 30-letniku iz štajerske prestolnice, ki je osumljen petih kaznivih dejanj na območju Maribora in okolice. Moškega so pridržali zaradi suma vloma, drzne tatvine, dveh tatvin in predrzne vožnje v cestnem prometu.

Bulčeva o kandidaturi še molči, namerava pa aktivno sodelovati na volitvah

7 hours 6 min ago
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc tudi ob današnjem obisku Maribora še ni želela izdati, ali namerava kandidirati na majskih volitvah v Evropski parlament. Ob tem je sicer napovedala, da vsekakor namerava zelo aktivno sodelovati na prihajajočih volitvah, za katere verjame, da bodo verjetno najpomembnejše v zgodovini Evropske unije.

Državni zbor zaradi odločbe o razkritju glasovnic sprožil upravni spor

7 hours 6 min ago
Državni zbor časniku Večer ni poslal kopij glasovnic z volitev predsednika vlade Marjana Šarca v državnem zboru avgusta lani, kar bi v skladu z odločbo informacijskega pooblaščenca moral storiti. Namesto tega so se v parlamentu odločili za sprožitev upravnega spora. V njem med drugim zatrjujejo, da je odločba informacijskega pooblaščenca obrazložena pomanjkljivo.

Cesto Trbovlje–Zagorje naj bi spet odprli konec marca

7 hours 6 min ago
Glavno cesto med Trbovljami in Zagorjem, ki jo je na začetku meseca zasulo od deset do 15 tisoč kubičnih metrov materiala z brežine, naj bi spet odprli konec marca. Do takrat bo potekala izvedba sprejetih ukrepov za stabilizacijo brežine, kar bo zagotovilo ustrezno prometno varnost, so danes sporočili z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

Kaj razkrita dokumentacija pove o krojačih spornega posla z maketo? #video

7 hours 6 min ago
Krog ljudi, ki naj bi usmerjali dogajanje okoli sporne makete za drugi tir, je vse ožji in prihaja vse bližje okoljskem ministru Juretu Lebnu. Če je ta še pred desetimi dnevi za dogajanje krivil direkcijo za infrastrukturo - štirje njeni uslužbenci so tudi osumljenci v policijski preiskavi - je zdaj na seznam dodal še svoje takratne podrejene: službo za odnose z javnostmi ministrstva za infrastrukturo oziroma tam zaposleno Natašo Pelko.

Nussdorferjeva poročilo varuha za lani predala predsedniku Pahorju

7 hours 6 min ago
Varuhinja Vlasta Nussdorfer je dopoldne poročilo varuha za lani danes predala predsedniku republike Borutu Pahorju, opoldne pa svojemu nasledniku Petru Svetini tudi posle. Kot je ocenil Pahor, je varuhinja svoje delo opravljala vestno, s posluhom za človeka in njegovo dostojanstvo. Svetina pa je napovedal, da bo njegovo vodilo pravičnost za vse.

Konec tedna bo hladen in vetroven, po državi visoka požarna ogroženost

7 hours 6 min ago
Konec tedna bo hladnejši, ponekod bo tudi močneje zapihalo. Na območju jugozahodne in severovzhodne Slovenije velja oranžno opozorilo zaradi močnega vetra, drugod rumeno. Zaradi dlje trajajočega sušnega in toplega obdobja je razglašena tudi velika požarna ogroženost, zato je v tem času prepovedano vsakršno kurjenje in podobne aktivnosti na prostem, zaradi katerih bi lahko izbruhnil požar.

Pri 44-letniku iz Radelj odkrili prepovedano orožje in mamila #foto

7 hours 6 min ago
Policisti so v hišni preiskavi, ki so jo v četrtek opravili pri 44-letniku z območja Radelj ob Dravi, našli pištolo z dvema nabojnikoma in 63 naboji, za katere osumljenec ni imel ustreznega dovoljenja.

V Daki še vedno iščejo vzrok smrtonosnega požara

7 hours 6 min ago
Preiskovalci še vedno iščejo vzrok smrtonosnega požara v stanovanjski stavbi v prestolnici Bangladeša Daka, ki je terjal najmanj 67 smrtnih žrtev, več deset ljudi je bilo ranjenih. Zaenkrat so potrdili, da se je požar hitro razširil zaradi vnetljivih tekočin, ki so bile shranjene v stavbi.

V makedonskem zaporu pretepli nekdanja ministra

7 hours 6 min ago
V makedonskem zaporu sta v četrtek dva zapornika pretepla nekdanja ministra Mileta Janakievskega in Spira Ristovskega, ki sta od srede v 30-dnevnem priporu zaradi suma organizacije nasilnega vdora v parlament v Skopju leta 2017.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.