siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 56 min 11 sec ago

Pogrešajo 52-letnega Antona Koželja iz Stolovnika

56 min 11 sec ago
Svojci od ponedeljka pogrešajo 52-letnega Antona Koželja iz Stolovnika na območju Krškega, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Pogrešani naj bi se v ponedeljek okoli 16.30 z osebnim vozilom odpeljal od doma. Oblečen je bil v kratke hlače in svetlo zeleno majico s kratkimi rokavi, obut pa je bil v natikače.

Pahor: Ni potrebe, da imamo v lasti banko, da bi z njenimi profiti služili #video

56 min 11 sec ago
"V strpni politični debati smo Slovenci zmožni narediti velike stvari, to smo že dokazali. In mislim, da je, če pogledamo z distance, Slovenija zgodba o uspehu," je ob dnevu državnosti v pogovoru za Planet povedal predsednik države Borut Pahor.

Eksplozija plina v Domžalah, ena oseba poškodovana #foto

56 min 11 sec ago
Danes popoldne je v stanovanju v Domžalah eksplodirala plinska jeklenka za taborjenje. Pri tem je moški dobil hude opekline.

Napad na mariborsko sodnico: moškega kazensko ovadili za poskus umora

56 min 11 sec ago
Mariborski kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo proti moškemu, ki je osumljen poskusa umora mariborske sodnice Danijele Ružič. Po pisanju spletnega Večera gre za partnerja sodnice Andreja H.

Pri Hrastovljah se je iztiril vlak, iz dveh vagonov izteka kerozin

56 min 11 sec ago
V predoru Hrastovlje na železniški progi proti Kopru se je popoldne iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, pri čemer nihče ni bil poškodovan. Iz dveh poškodovanih vagonov izteka kerozin. To bodo zdaj poskušali ustaviti s prečrpavanjem, ki bi lahko trajalo celo noč. Je pa ogrožena tudi podtalnica, saj se je nesreča zgodila na vodovarstvenem območju.

Po nesreči v Černobilu: tudi nad Slovenijo radioaktivni delci, a strah je odveč #video

56 min 11 sec ago
Po nesreči v Černobilu je tudi nad Slovenijo prineslo oblak radioaktivnih delcev. Več kot tri desetletja po katastrofi v naši zemlji še vedno najdemo nevarne delce, a strah je odveč. Sevanje, ki ga je takrat prejel povprečen državljan, je zanemarljivo. 

Novi vodja britanskih konservativcev bo znan 23. julija

56 min 11 sec ago
Zmagovalec glasovanja, ki bo na čelu britanskih konservativcev in na položaju britanskega ministrskega predsednika zamenjal Thereso May, bo znan 23. julija, je sporočila stranka. Največ možnosti za naslednika Mayeve ima nekdanji vodja britanske diplomacije Boris Johnson.

Svet Evrope Rusiji vrnil glasovalne pravice

56 min 11 sec ago
Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (PS SE) je v noči na danes izglasovala vrnitev glasovalnih pravic Rusiji, ki so ji jih odvzeli pred petimi leti zaradi priključitve ukrajinskega polotoka Krim. Ustrezna resolucija je dobila 118 glasov podpore, proti jih je bilo 62 in deset vzdržanih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Astronavt slovenskega rodu: Z babico sva se v ZDA pogovarjala v slovenščini #intervju

56 min 11 sec ago
Ronald Šega je bil dvakrat v vesolju. Njegovi stari starši so pred mnogo leti iz Slovenije odšli v Cleveland, njegov priimek pa je zaradi težje razlage, kako se napiše, izgubil strešico nad črko S. V Sloveniji se mu je v spomin najbolj vtisnila cerkev na Hribu, kjer sta se poročila njegova babica in dedek.

Znameniti bruseljski deček znova v slovenski obleki

56 min 11 sec ago
Znameniti bruseljski kipec Manneken Pis ali deček, ki lula, je bil dopoldne znova odet v gorenjsko narodno nošo, in sicer že šestič od leta 2004. V počastitev obletnice samostojne države je slovensko veleposlaništvo v Belgiji v sodelovanju z vodjo Slovenskega pastoralnega centra Zvonetom Štrubljem ob kipcu pripravilo kulturni dogodek.

V osebnem avtomobilu prevažal devet ilegalcev

56 min 11 sec ago
Policisti so v ponedeljek pred Črenšovci zaustavili osebni avtomobil zaradi suma, da je voznik preko zelene meje iz Hrvaške v našo državo prepeljal tujce.

Ljubljanski policisti obravnavali drzni tatvini

56 min 11 sec ago
Na ljubljanski policijski upravi so v ponedeljek obravnavali drzni tatvini. V Vnanjih goricah so neznanci pod pretvezo opravljanja gradbenih del okradli starejša občana. V Mostah je starejša občanka v stanovanje spustila žensko, ki se je pretvarjala, da je maserka.

Odnosi med ZDA in Iranom se še naprej zaostrujejo

56 min 11 sec ago
Potem ko je Iran pretekli teden nad Hormuško ožino sestrelil ameriški dron, se odnosi med državama še naprej zaostrujejo. Predsednik ZDA Donald Trump je v ponedeljek uvedel nove sankcije proti Teheranu. Iranski predsednik Hasan Rohani pa je v torek dejal, da odločitev za sankcije kaže, da ZDA lažejo glede ponudbe za pogovore.

Ob dnevu državnosti številne čestitke voditeljev držav

56 min 11 sec ago
Slovenija danes praznuje dan državnosti. Vrhunec prazničnih prireditev je bil že v ponedeljek zvečer, ko je bila na Kongresnem trgu v Ljubljani osrednja državna proslava z govorom predsednika republike Boruta Pahorja. Pred proslavo je bila slavnostna seja državnega zbora. V predsedniški palači pa so danes odprli vrata obiskovalcem.

Najbolj vroče bo v četrtek: živo srebro se bo povzpelo do 36 stopinj Celzija #video

56 min 11 sec ago
Živo srebro se je danes povzpelo do 35 stopinj Celzija, najtopleje je bilo na Primorskem. Najbolj vroče bo sicer v četrtek. Od danes velja tudi opozorilo pred veliko požarno ogroženostjo na nekaterih delih Notranjske in Primorske.

Tajna misija na Triglav: posnetki dogodka, ki je povezal Slovenijo #video

56 min 11 sec ago
Gorski reševalec Janez Brojan je februarja 1991 prejel telefonski klic. Prosili so ga, da bi prevzel izobešanje zastave na vrhu Triglava, in sicer v strogi tajnosti. Kaj se v resnici dogaja, ni smel povedati niti 20 kolegom, ki so šli tistega dne z njim na vrh pod pretvezo, da gre za vajo gorskega reševanja. Na deset metrov dolgi drog so obesili šestmetrsko zastavo, ki je bila tedaj še brez grba, in prižgali bakle. Zgodovinske posnetke s helikopterja so predvajali na dan proslave, a Brojan je naredil svoj film. Tega so do danes videli le redki, mi pa ga ekskluzivno objavljamo v celoti.

Slovenci v Splitu niso zategnili ročne zavore: avto ušel v morje

56 min 11 sec ago
Modri avtomobil opel corsa ljubljanske registracije je danes med čakanjem na trajekt v splitskem pristanišču končal v morju. Vsi potniki so se pravočasno rešili in nihče ni bil poškodovan. Ob pomoči potapljačev in žerjava so avtomobil potegnili iz morja.

Ali veste, kateri praznik praznujemo jutri? #anketa

56 min 11 sec ago
Ekipa Planet TV se je odpravila na ulice preverit, ali Slovenci in Slovenke vedo, da jutri praznujemo dan državnosti. Koliko zgodovinskega spomina je še ostalo v glavah starejših in koliko teorije so iz knjig odnesle mlajše generacije?

Lovci še vedno iščejo medvedko in njena mladiča #video

56 min 11 sec ago
Lovcem še vedno ni uspelo izslediti medvedke, ki je minuli konec tedna pri Želimljah v občini Škofljica napadla in poškodovala 80-letno žensko. Ta je utrpela poškodbe po desni strani telesa, pri padcu pa si je zlomila tudi kolk.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.