siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 49 min 31 sec ago

Georgeu Sorosu na dom poslali paket bombo

49 min 31 sec ago
V poštnem nabiralniku ameriškega milijarderja in filantropa madžarskega rodu Georga Sorosa v Bedfordu v okrožju Westchester v zvezni državi New York so v ponedeljek našli paket bombo, ki so jo pozneje strokovnjaki dezaktivirali.

Po prepovedi šolskih torb dijak na Otoku uporabljal mikrovalovno pečico

49 min 31 sec ago
Potem ko so prepovedali uporabo šolskih torb med poukom, je eden od dijakov za prenašanje zvezkov in učbenikov med učilnicami uporabil kar mikrovalovno pečico.

Japonsko in Tajvan stresel močan potres

49 min 31 sec ago
Potres z magnitudo 6,1 je danes stresel japonske južne otoke, pa tudi Tajvan, a opozoril pred cunamijem niso izdali, je sporočila japonska meteorološka agencija. Poročil o morebitni škodi ali žrtvah ni.

Umor novinarja skušali prikriti z dvojnikom

49 min 31 sec ago
Nadzorne kamere razkrivajo, da naj bi se eden izmed 15 moških, ki so osumljeni uboja savdskega novinarja Džamala Hašokdžija, na dan izginotja v njegovih oblačilih sprehajal po Istanbulu.

Mehiki grozi orkan, ki lahko povzroči katastrofalne posledice

49 min 31 sec ago
Meteorologi pričakujejo, da bo zahodno obalo Mehike nocoj ali zgodaj zjutraj v sredo po srednjeevropskem času dosegel orkan Willa, katerega vetrovi so v ponedeljek dosegli hitrost čez 260 kilometrov na uro, kasneje pa se malce unesli na okoli 240 kilometrov na uro.

Znanstveniki prvič odkrili mikroplastiko pri človeku

49 min 31 sec ago
Avstrijski znanstveniki so v vzorcih človeškega blata prvič odkrili mikroplastiko, so sporočili z univerze za medicino na Dunaju in avstrijskega okoljskega ministrstva. Delce plastike so našli v vzorcih vseh osmih udeležencev pilotne študije.

Sojenje Janezu Janši: sodila bi mu članica SDS

49 min 31 sec ago
Na sojenju prvaku SDS Janezu Janši zaradi žaljivega tvita, ki je bil uperjen proti novinarkama Televizije Slovenija (TVS) Eugeniji Carl in Mojci Šetinc Pašek, se je zgodil zaplet. Odvetnik novinark je zahteval izločitev ene od porotnic, ker je ta vidna članica SDS.

Pahor začenja posvetovanja s poslanskimi skupinami o kandidatih za ustavnega sodnika

49 min 31 sec ago
Predsednik republike Borut Pahor bo z vodji dveh največjih poslanskih skupin začel posvetovanja glede mogočih kandidatov za novega ustavnega sodnika. Prijavljena sta Andraž Teršek in Boštjan Pintar.

Uresničenih je le dva odstotka idej na svetu #video

49 min 31 sec ago
S celodnevno prireditvijo Mediatlon 2018 se je danes sklenil 11-dnevni projekt Slovenski kvizum za dvig samozavesti. Dijaki so v sklopu dogodka dopolnili spletno aplikacijo Slovenski kvizum z dosežki domačih podjetij in inovatorjev ter poskušali prepričati finsko znanstvenico, naj se zaposli v Sloveniji, je sporočila družba Mediade.

Sindikat železničarjev izključil del članstva

49 min 31 sec ago
Razprtijam v Sindikatu železničarjev Slovenije ni videti konca. Svet in predsedstvo omenjenega sindikata sta na današnjih korespondenčnih sejah iz sindikata izključila del članstva, vključno z Ibro Žilićem, ki ga je drugi del sveta sindikata prejšnji teden imenoval za zastopnika.

Kdo so kandidati, ki kandidirajo za župane #seznam

49 min 31 sec ago
Osemnajstega novembra bo po Sloveniji vsesplošna volilna nedelja. V 212 občinah bodo občani izbirali nove župane za prihodnja štiri leta. Poglejte seznam kandidatov za župane po Sloveniji.

Uporaba eRecepta je nad pričakovanji

49 min 31 sec ago
Cilj uporabe eRecepta, to je doseči čim višji delež predpisanih eReceptov in se čim bolj približati 90-odstotnemu deležu vseh predpisanih receptov, je bil po navedbah NIJZ celo presežen. V obdobju od januarja do avgusta 2018 je delež eReceptov na mesečni ravni znašal prek 92 odstotkov, kar pomeni v povprečju več kot 1,1 milijona eReceptov na mesec.

Sanader obsojen na dve leti in pol zapora zaradi vojnega dobičkarstva

49 min 31 sec ago
Zagrebško županijsko sodišče je danes nekdanjega hrvaškega premierja in predsednika HDZ Iva Sanaderja obsodilo na dve leti in pol zapora zaradi vojnega dobičkarstva v primeru Hypo. Gre za ponovljeno sojenje v primeru kaznivega dejanja iz časov vojne na Hrvaškem, ko je bil Sanader pomočnik hrvaškega zunanjega ministra.

Za novega predsednika ustavnega sodišča izvoljen Rajko Knez

49 min 31 sec ago
Ustavni sodniki so na upravni seji za novega predsednika ustavnega sodišča soglasno izvolili sodnika Rajka Kneza, ki bo funkcijo nastopil 19. decembra, so sporočili s sodišča. Predsednici ustavnega sodišča Jadranki Sovdat namreč 18. decembra letos poteče devetletni mandat ustavne sodnice.

Logarju tudi podpora Jelinčičeve SNS

49 min 31 sec ago
Kandidaturo Anžeta Logarja za ljubljanskega župana podpira tudi SNS, je potrdil predsednik stranke Zmago Jelinčič, ki pričakuje odkrit dvoboj med Logarjem in aktualnim županom Zoranom Jankovićem. Kandidata po Jelinčičevih ocenah v tekmi za županski stolček v prestolnici drug drugega gotovo ne bosta "šparala".

V Franciji dijak učiteljici grozil z lažno pištolo

49 min 31 sec ago
Francija je ogorčena zaradi incidenta v srednji šoli v pariškem predmestju Creteil, kjer je najstnik učiteljici grozil z lažno pištolo.

Peterle: Kongres EPP bo bolj naklonjen izvolitvi Webra

49 min 31 sec ago
Evropska ljudska stranka (EPP) bo vodilnega kandidata za evropske volitve izbirala na kongresu v začetku novembra v Helsinkih. Med dvema "kandidatoma za spitzenkandidata" bo kongres po ocenah evropskega poslanca Lojzeta Peterleta "bolj naklonjen" izvolitvi Manfreda Webra.

Italijo zajela neurja z dežjem in točo

49 min 31 sec ago
Italijo so v nedeljo zvečer zajela neurja z močnim deževjem in vetrom, ponekod tudi točo. Ujma je prizadela več mest po vsej državi. Zaradi poplavljenih cest je še danes marsikje oviran promet, ponekod na Siciliji in v Pescari pa so zaradi močnega dežja zaprte šole.

Savdska Arabija: Smrt novinarja je bila grozna napaka #video

49 min 31 sec ago
Savdski zunanji minister Adel Al Džubeir je v nedeljo izjavil, da je bila smrt novinarja Džamala Hašodžija grozna napaka, ki se je zgodila v "malopridni operaciji". V eni izmed do zdaj najbolj neposrednih izjav je Džubeir dejal tudi, da je bil novinar umorjen. Savdska kraljeva družina je medtem Hašodžijevi družini izrazila sožalje.

V brodolomu čolna z migranti blizu turške obale dva mrtva

49 min 31 sec ago
Blizu zahodne obale Turčije je danes potonil gumenjak z okoli 30 migranti na krovu. Pri tem sta življenje izgubila dva otroka, je sporočila turška obalna straža.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.