siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 5 hours 1 min ago

Poslanka Eva Irgl okužena s koronavirusom

5 hours 1 min ago
Iz poslanske skupine SDS so sporočili, da je z novim koronavirusom okužena njihova poslanka Eva Irgl.

Kaj je novega o koronavirusu v Sloveniji? #vŽivo

5 hours 1 min ago
Na Siol.net prenašamo novinarsko konferenco o aktualnem stanju glede bolezni covid-19, na kateri sodelujejo namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni na NIJZ Nuška Čakš Jager, direktorica družbe DEOS Irena Vincek, predstavnik MNZ Borut Jakopin in vladni govorec Jelko Kacin.

Prepoznate moškega na sliki? Policija prosi za pomoč. #foto

5 hours 1 min ago
Zaradi dogodkov, ki so se zgodili 5. novembra, na dan nasilnih protestov, na Trgu republike v Ljubljani in v bližnji okolici, pristojni prosijo moškega na fotografiji, da svoje podatke posreduje policiji s klicem na telefonsko številko 041-367-463 oziroma po elektronski pošti na naslov protesti.pulj@policija.si.

Zaradi uhajanja strupenega plina omedlela štiričlanska družina

5 hours 1 min ago
Zaradi nepravilnega izgorevanja v dotrajani plinski peči je včeraj popoldne v enem izmed stanovanj na Krimski ulici v Ljubljani omedlela štiričlanska družina. Družinske člane so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, njihovo življenje pa ni več ogroženo.

Izpovedi medicinskih sester: "Vsak dan je huje, saj je bolnikov vse več"

5 hours 1 min ago
"Imam 12-urni delovnik. Včasih sama skrbim tudi za pet ali šest bolnikov, v normalnih okoliščinah bi na intenzivnem oddelku skrbela za dva, kar je največ, da je skrb za pacienta res kvalitetna," pravi medicinska sestra, ki skrbi za najhuje bolne s covid-19. 

V Veliki Britaniji odobrili cepivo Pfizerja in BioNTecha

5 hours 1 min ago
Združeno kraljestvo je prva država na svetu, ki je za splošno uporabo odobrila cepivo proti covid-19 nemškega biotehnološkega podjetja BioNTech in ameriškega farmacevtskega velikana Pfizer, v državi pa bo na voljo od prihodnjega tedna, je danes sporočila britanska vlada.

Spet krepko čez dva tisoč okuženih. Umrlo še 57 ljudi. #video

5 hours 1 min ago
V Sloveniji smo v torek ob 7.178 testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 2.428 ljudeh. To pomeni, da je bilo pozitivnih 33,83 odstotka vseh testiranih. Včeraj je umrlo še 57 bolnikov z boleznijo covid-19, od začetka epidemije pa skupaj že 1.547 ljudi.

Pravosodno ministrstvo preiskuje korupcijo pri Trumpovih pomilostitvah

5 hours 1 min ago
Pravosodno ministrstvo ZDA preiskuje obtožbe o skrivnem naklepu lobiranja v Beli hiši za pomilostitve, ki jih je podpisal predsednik Donald Trump, in tudi ponujanju zajetnih političnih donacij v zameno za pomilostitve. Imena osumljenih oseb so v sodnih dokumentih zakrita.

Slovenijo je zajelo sneženje. Nevarnost žleda in poledice. #animacija

5 hours 1 min ago
Na jugu države je že začelo snežiti. Najbolj bo snežilo v noči na četrtek, do jutra lahko predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji zapade več kot 25 centimetrov snega. V sredo zvečer in v noči na četrtek bo na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije mogoč pojav poledice in žleda, zato so na agenciji za okolje (Arso) izdali opozorilo. Zaradi snežnih padavin bodo na cestah posipne in plužne skupine, potovalni časi bodo daljši. Na pot bo treba prej kot običajno, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Z gore ukradli kip velikanskega penisa, primer preiskuje policija #video

5 hours 1 min ago
V osrčju bavarskih Alp je skrivnostno izginil dva metra visok kip v obliki penisa. Preiskovalci, ki so zaradi dogodka že sprožili preiskavo, domnevajo, da je do tatvine kipa, ki je v preteklih letih postal zaščitni znak 1.738 metrov visoke gore Grünten, prišlo ta konec tedna. Tatovi so odnesli vse, od dvometrskega lesenega penisa je ostal štor z nekaj trskami.

Janša na posvetu s predsednikom Evropskega sveta in drugimi premierji

5 hours 1 min ago
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel se je pred decembrskim vrhom Evropske unije danes na daljavo posvetoval z evropskimi voditelji, med njimi s slovenskim premierjem Janezom Janšo. Ta je po posvetu tvitnil, da "dnevni red ne bi mogel biti bolj poln".

Na naslednjih volitvah nas čaka pomembna sprememba

5 hours 1 min ago
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes predstavil predlog zakona, s katerim spreminjajo meje nekaterih volilnih okrajev, s tem pa bodo, kot verjame, zadostili ustavni odločbi. Predlog je danes posredoval koalicijskim poslanskim skupinam, te pa o tem za zdaj niso enotne. Pričakovati je mogoče, da bosta sopodpisnici predloga zakona SDS in DeSUS.

Kitajska sonda pristala na Luni

5 hours 1 min ago
Pristajalni modul kitajske sonde Chang'e 5 je pristal na površju Lune, danes poroča kitajska državna televizija CCTV, ki se sklicuje na vire v kitajski vesoljski agenciji. Cilj misije je prvič po 44 letih prinesti material z Lune.

Na Hrvaško brez testa na novi koronavirus? Preverite, ali spadate med izjeme.

5 hours 1 min ago
Hrvaška je z današnjim dnem začasno zaostrila pogoje za vstop v državo. Potniki, ki ne prihajajo z zelenih oziroma epidemiološko varnih območij EU, torej tudi iz Slovenije, morajo ob vstopu na Hrvaško od danes predložiti negativen test na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 48 ur. Testiranje na novi koronavirus lahko opravijo tudi po vstopu na Hrvaško, vendar se morajo do prejetja negativnega testa samoizolirati. Preverili smo, katere izjeme veljajo ob vstopu na Hrvaško in kakšen je režim prehajanja meje z drugimi sosednjimi državami.

Šef Ukoma: Financiranje STA ni mogoče, ker direktor Veselinovič skriva podatke

5 hours 1 min ago
"Zakon jasno določa, da je treba STA zagotoviti primerno financiranje. Prav zato smo od direktorja STA Bojana Veselinoviča zahtevali, naj nam posreduje celotno poslovno dokumentacijo, na podlagi katere bi lahko ugotovili, koliko denarja bi pomenilo primerno financiranje. Veselinovič nam kljub našim večkratnim prošnjam in opozorilom, da dokumentacijo nujno potrebujemo, te ni želel izročiti," poudarja direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija. "Naši zahtevki so bili neutemeljeno zavrnjeni, zato smo se znašli v položaju, ki ogroža poslovno stabilnost agencije in zmožnost opravljanja javne službe," pa trdijo na STA.

Na cepljenje se pripravljata tudi Nizozemska in Belgija

5 hours 1 min ago
Na cepljenje proti covidu-19 se pripravljata tudi Nizozemska in Belgija. Nizozemski minister za zdravje Hugo de Jonge je sporočil, da želijo cepljenje začeti že v začetku januarja. Oblasti belgijske regije Valonija pa so napovedale, da Belgija cepiva ne bo prejela pred sredino januarja.

Novomeški kriminalisti razkrinkali večjo gospodarsko goljufijo

5 hours 1 min ago
Novomeški kriminalisti so po večletni obsežni preiskavi kaznivih oškodovanj s področja gospodarske kriminalitete v Posavju in na Dolenjskem odkrili večje število osumljencev oškodovanja upnikov, kršenja temeljnih pravic delavcev, davčnih zatajitev in drugih kaznivih dejanj. Ovadili so več osumljencev, ovadbe pa se nanašajo tudi na podjetja.

V Trierju avtomobil zapeljal v množico; pet mrtvih #video

5 hours 1 min ago
V nemškem Trierju, kjer je danes avtomobil na območju za pešce zapeljal v množico ljudi, je po najnovejših podatkih umrlo pet ljudji, 14 jih je bilo ranjenih, je nocoj sporočila policija. Državni tožilec pa je povedal, da je bil voznik avtomobila pod vplivom alkohola in ima najverjetneje duševne težave. Za zdaj ne kaže na politični motiv.

Med orgijo zasačili diplomate in madžarskega evropskega poslanca

5 hours 1 min ago
Belgijska policija je v petek v središču Bruslja prekinila pravcato orgijo, na kateri je bilo 25 ljudi, večinoma moških. Med njimi je bilo več diplomatov in evropski poslanec iz vrst madžarskega Fidesza Jozsef Szajer. 59-letni Szajer je danes priznal, da se je udeležil zabave, že v nedeljo pa je sporočil, da odstopa kot evroposlanec.

Švedinja sina več desetletij zadrževala v prisilni izolaciji

5 hours 1 min ago
Na Švedskem so po poročanju tamkajšnjih medijev prijeli 70-letno žensko, ki je osumljena, da je več desetletij v prisilni izolaciji zadrževala svojega sina. Danes 41-letnega sina naj bi pred dnevi v popolnoma zanemarjenem stanovanju našla sorodnica. Lastnega sina je mati od preostalega sveta odrezala, ko je bil ta star 12 let. Takrat naj bi ga tudi izpisala iz šole.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.