Svet24

Syndicate content
Updated: 1 hour 7 min ago

Biden: ZDA ne bodo nikoli priznale poskusov Rusije, da si priključi dele ukrajinskega ozemlj, Ukrajini pa odobril 12 milijard dolarjev pomoči

1 hour 19 min ago

ZDA ne bodo nikoli priznale poskusov Rusije, da si priključi dele ukrajinskega ozemlja, je v četrtek zatrdil ameriški predsednik Joe Biden. Podobno je bil pred danes predvideno razglasitvijo Kremlja o priključitvi štirih regij kritičen tudi zunanji minister Antony Blinken. Senat je medtem odobril 12 milijard dolarjev nove pomoči Ukrajini.

Več na Svet24.si

Reke se bodo še razlivale, opozarjajo na možnost zemeljskih plazov, zaradi poplav zaprtih več cest

1 hour 24 min ago

Obilnejše padavine, ki so že sredo zvečer zajele večji del države, se bodo v osrednji, južni in zahodni Sloveniji nadaljevale tudi danes. Nekatere reke bodo še naprej naraščale in prestopale bregove, težave lahko povzročajo meteorne vode, v večjem delu države je povečana tudi nevarnost zemeljskih plazov. Pestra kje bila tudi noč: Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 39 dogodkov v 23 občinah - preverite, katere ceste so zaprte.

Več na Svet24.si

Putin bo že danes ob 15. uri razglasil priključitev štirih ukrajinskih regij Rusiji

1 hour 35 min ago

Ruski predsednik Vladimir Putin bo danes na slovesnosti v Kremlju podpisal dokumente o priključitvi štirih ukrajinskih regij, kjer so proruske oblasti v preteklem tednu uspešno izvedle referendume o priključitvi k Rusiji. Slavnostna ratifikacija se bo predvidoma začela ob 15. uri po lokalnem času, so v četrtek sporočili iz Moskve.

Več na Svet24.si

Preveliko tveganje: to so trije slovenski dobavitelji, ki plina več ne dobavljajo

2 hours 27 min ago

Ruska agresija v Ukrajini je naredila svoje. Cene zemeljskega plina so narasle v nebo, tveganje pa je za nekatere slovenske dobavitelje preprosto preveliko.

Več na Svet24.si

Horoskop za petek, 30. septembra

2 hours 47 min ago

Sonce je v tehtnici, Luna je v škorpijonu, ob 6.03 preide v strelca.

Več na Svet24.si

Ameriški zdravnici in soprogi obtoženi vohunjenja za Rusijo

Thu, 29/09/2022 - 22:19

Državno tožilstvo v mestu Baltimore v ameriški zvezni državi Maryland je Jamie Lee Henry, zdravnico in prvo znano transspolno osebo v ameriški vojski, in njeno soprogo, prav tako zdravnico Anno Gabrielian, obtožilo zarote in izdajanja zdravstvenih informacij.

Več na Svet24.si

FOTO in VIDEO: Stanje se ne umirja, "jesensko monsunsko deževje bo še kar vztrajalo"

Thu, 29/09/2022 - 21:49

V večjem delu Slovenije so tudi v petek možni dolgotrajni krajevni nalivi, so opozorili pri Agenciji RS za okolje, kjer so zvečer poudarili, da se stanje še na terenu še ne umirja.

Več na Svet24.si

Predsedniški kandidati spregovorili o položaju starejših

Thu, 29/09/2022 - 21:39

Osmerica kandidatov za predsedniško funkcijo je na današnjem prvem soočenju predstavila svoje poglede o položaju starejših v družbi.

Več na Svet24.si

Putin prvič spregovoril o kaotični mobilizaciji in priznal ...

Thu, 29/09/2022 - 21:03

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes prvič javno komentiral zmedo in kaos v zvezi z »delno« mobilizacijo, ki jo je z odlokom odredil pred tednom dni.

Več na Svet24.si

Putin zabeležil drugi največji padec podpore v svoji 20 letni vladavini

Thu, 29/09/2022 - 20:41

"Samo" 77 odstotkov vprašanih je izjavilo, da odobravajo ravnanja predsednika.

Več na Svet24.si

FOTO: V Velenju konflikt med stanovalci zaradi začetka kurilne sezone. »Pridi v pritličje, pametnjakovič«

Thu, 29/09/2022 - 20:14

Ogrevati ali ne ogrevati? Odločitev je v rokah etažnih lastnikov ali upraviteljev, a so priporočila jasna.

Več na Svet24.si

Nataša Pirc Musar zaradi nagovora dijakov pod drobnogledom inšpekcije

Thu, 29/09/2022 - 20:11

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar se je pred časom mudila v Brežicah, kjer je obiskala tamkajšnjo gimnazijo. Po objavi fotografije obiska na Facebooku pa je vzbudila zanimanje inšpekcije.

Več na Svet24.si

Pri Fidesu odpravo nesorazmerij vidijo kot možno kratkoročno rešitev, a ne šele jeseni

Thu, 29/09/2022 - 19:34

V sindikatu Fides bodo tudi pri iskanju rešitev za odpravo plačnih nesorazmerij v zdravstvu zahtevali ločena pogajanja, in ne skupaj z ostalimi sindikati zdravstva in socialnega varstva, kot je to začrtala vladna stran. Odprava nesorazmerij je po njihovi oceni sicer možna kratkoročna rešitev, vztrajajo pa pri izstopu iz enotnega plačnega sistema.

Več na Svet24.si

Zaposleni v javnem sektorju si lahko obetajo dvig plač, višje nadomestilo za malico in še kaj

Thu, 29/09/2022 - 19:27

Sindikati javnega sektorja in predstavniki vlade so si po ponedeljkovih sedemurnih pogajanjih, ko je ostalo nerešenih še nekaj vprašanj, danes kot kaže vendarle segli v roke.

Več na Svet24.si

FOTO in VIDEO: Kolpa takšnega pretoka ni imela že 70 let, poplavlja v celotnem toku

Thu, 29/09/2022 - 19:11

Reka Kolpa obsežno poplavlja v celotnem toku, visokovodni val se še širi v spodnji tok, poplavljajo pa tudi njeni posamezni pritoki, opozarja agencija za okolje. Poplavljati sta začeli tudi Poljanska Sora in Gradaščica, Ljubljanica pa se razliva na Ljubljanskem barju. Čez dan in v petek lahko pride do razlivanj več rek v zahodni, osrednji in južni Sloveniji.

Več na Svet24.si

FOTO: Nevarne odpadke skladiščili v Italiji in jih nezakonito odlagali na območju Divače

Thu, 29/09/2022 - 19:06

Slovenska policija je sodelovala v zaključni preiskavi kriminalne združbe, ki je v Italiji skladiščila odpadke in jih nezakonito pošiljala v Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko.

Več na Svet24.si

Znana praksa: iskan v Sloveniji, prijet v Bosni, a izpuščen na prostost

Thu, 29/09/2022 - 19:06

Mladen Šamardžija, v Sloveniji iskan zaradi vpletenosti v heroinske posle, je bil pred dnevi prijet v BiH, a tudi kmalu izpuščen na prostost. Razlog? Dvojno državljanstvo.

Več na Svet24.si

Za predsednika Slovenije: poslanci, pravnica, župan, ginekologinja in glasbenik

Thu, 29/09/2022 - 18:27

Do roka za vložitev kandidatur za predsednika države, ki je potekel v sredo, je bilo oddanih devet kandidatur, so včeraj sporočili iz Državne volilne komisije. Zadnja nekoliko nenavadna, s samo šestimi, namesto najmanj pet tisoč podpisi volivcev. Na volitve bomo šli 23. oktobra.

Več na Svet24.si

Slovenci znanje o TikTok-u širijo tudi v širši regiji

Thu, 29/09/2022 - 18:23

Za nami je največji regijski komunikacijski festival Weekend Media Festival (WMF), ki vsako leto v Rovinj pritegne številne strokovnjake in obiskovalce s področja komunikacije, medijev, gospodarstva, glasbe in IT-ja z različnih koncev regije.

Več na Svet24.si

FOTO in VIDEO: Veter odnašal vse pred sabo, a največ škode povzročajo poplave, tako visokih valov še niso videli

Thu, 29/09/2022 - 18:17

Če se v Sloveniji danes srečujemo s svojo povodnjo, za katero je poskrbela obilica dežja, pa je ameriško zvezno državo Florida včeraj zvečer obiskala povsem druga pošast. Prave razsežnosti uničenja in škode, ki ju je povzročil orkan Ian, ne bodo znane še nekaj časa

Več na Svet24.si

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.