N1 Forbes Slovenija

Syndicate content
Posel. Uspeh. Forbes
Updated: 14 min 3 sec ago

Dražba na ljubljanski občini: oddali so znani lokal na Prešernovem trgu

51 min 33 sec ago

Mestna občina Ljubljana je sklenila dražbo za oddajo lokala tik ob tromostovju. Trajala je le štiri minute, poročajo Finance.

Srbska vlada tlakuje pot za zagon enega največjih rudnikov litija v Evropi

2 hours 19 min ago

Srbska vlada je danes sprejela uredbo, ki avstralskemu rudarskemu velikanu Riu Tintu omogoča ponovni zagon projekta pridobivanja litija na zahodu države. Odločitev prihaja le nekaj dni po tem, ko je ustavno sodišče razveljavilo vladno uredbo iz leta 2022 o ustavitvi spornega projekta.

Google je pred največjim prevzemom v svoji zgodovini

3 hours 2 min ago

Pri ameriškem tehnološkem velikanu se pogovarjajo o nakupu start upa Wiz. Ta naj bi jih stal rekordnih 23 milijard dolarjev.

Poplave so jim odnesle kupce. Nazaj bi jih lahko dobili že prihodnje leto

5 hours 15 min ago

Lanske ujme so močno prizadele podjetje KLS Ljubno, ki proizvaja zobate obroče. Leta 2023 so medletno ustvarili 15 odstotkov manj prihodkov iz poslovanja. Po skoraj 11-milijonskem dobičku v letu 2022 so lani končali v rdečih številkah.

Znani hrvaški trgovec se širi v Slovenijo

6 hours 26 min ago

Hrvaško podjetje Studenac, ki upravlja istoimenske trgovine, kupuje šentjurskega trgovca Kea. Hrvati s tem vstopajo na slovenski trg.

Nekdanji češki premier Babiš prevzel vzdrževalca letal na ljubljanskem letališču

7 hours 1 min ago

Češka investicijska družba Hartenberg Holding, za katero stoji nekdanji češki premier Andrej Babiš, je sredi junija postala 100-odstotna lastnica podjetja za vzdrževanje letal Adria Tehnika.

NLB zaostrila prevzemno bitko za Addiko

8 hours 36 min ago

Slovenska bančna skupina je izboljšala svojo ponudbo za prevzem dunajske banke Addiko.

Stoletni hollywoodski studio po prevzemni drami v roke tehnološkega dediča

13 hours 8 min ago

Ameriška produkcijska hiša Skydance, ki jo vodi sin znanega tehnološkega milijarderja Larryja Ellisona, prevzema močno zadolženi multimedijski konglomerat Paramount Global.

Trd pristanek PayPala. Tudi novi šef neuspešno skušal “šokirati svet”

13 hours 8 min ago

Vrednost delnice podjetja je s pandemičnega vrhunca padla za 80 odstotkov, njegov delež na področju spletnih plačil pa se zmanjšuje. Zato ta pionir fintecha in njegov novi direktor Alex Chriss potrebujeta zmago.

Po poskusu atentata na Trumpa: na trgih brez pretresov, pozornost je drugje

Mon, 15/07/2024 - 17:00

Sobotni poskus atentata na Donalda Trumpa je povzročil manjše premike v nekaterih poslih in sredstvih, povezanih z njegovimi politikami. Vlagatelji bolj pogledujejo proti ameriški centralni banki in četrtletnim rezultatom podjetij.

Od danes na voljo subvencije za električna vozila

Mon, 15/07/2024 - 16:01

Fizične osebe lahko pridobijo nepovratne finančne spodbude za nakup električnih vozil. Koliko denarja je na voljo? Kdo se lahko prijavi?

Naj bo voda iz pipe v lokalih zastonj? Gostinci: To naj bo odločitev ponudnika

Mon, 15/07/2024 - 13:44

Predlog zakona o gostinstvu med drugim lokalom nalaga, da morajo gostu zagotoviti vodo iz pipe. V Turistično-gostinski zbornici pa nasprotujejo ideji, da bi zapovedali še, da mora biti voda na voljo brezplačno.

Minister Kumer ponovno v Azerbajdžan, tokrat skupaj s šefom Geoplina

Mon, 15/07/2024 - 13:25

Visoki predstavniki ministrstva za okolje, podnebje in energijo so bili letos vsaj dvakrat v azerbajdžanski prestolnici Baku. Tja znova odhajajo v sredo.

Minister Kumer in Geoplin v Azerbajdžan po novo plinsko pogodbo

Mon, 15/07/2024 - 13:25

Visoki predstavniki ministrstva za okolje, podnebje in energijo so bili letos vsaj dvakrat v azerbajdžanski prestolnici Baku. Tja znova odhajajo v sredo.

Industrijska proizvodnja v Sloveniji upadla največ v EU

Mon, 15/07/2024 - 12:58

Junija se je industrijska proizvodnja v območju z evrom na mesečni ravni zmanjšala za 0,6 odstotka. Padec je bil 0,8-odstoten v EU. Medtem je v Sloveniji proizvodnja upadla kar za 7,3 odstotka, kar je največ med članicami unije.

Avtoservisi začeli stavko: zavračajo stranke, ki sodelujejo z zavarovalnico Generali

Mon, 15/07/2024 - 12:22

Nekateri avtoservisi danes začenjajo s stavko. V času njenega trajanja ne bodo sprejemali strank, ki imajo vozila zavarovana pri Generaliju, piše Delo. Pri zavarovalnici medtem mirijo.

Slabe novice ob začetku zasedanja partije, kitajska rast pod pričakovanji

Mon, 15/07/2024 - 10:44

Podatek o 4,7-odstotni rasti kitajskega gospodarstva v drugem četrtletju je pod pričakovanji analitikov in krepi skrbi ob začetku strateškega srečanja partije, ki se začne v tem tednu.

Plače po Evropi: v katerih državah ljudje zaslužijo več kot v Sloveniji

Mon, 15/07/2024 - 10:42

Med državami članicami Evropske unije je opaziti precejšnje razlike v lanskih povprečnih letnih dohodkih. Kje se nahaja Slovenija?

Milijoni v hotele: kakšne načrte imajo v Banovcih, Kamniku, Ljubljani, Prlekiji …

Mon, 15/07/2024 - 05:00

Nekatera uveljavljena turistična podjetja, pa tudi nekaj novincev v tej panogi, načrtuje novogradnje ali prenove hotelov na različnih lokacijah po državi.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.