rtvslo - gospodarstvo

Syndicate content RTV
novice...
Updated: 2 min 27 sec ago

Šircelj o nižji dohodnini: Izpad lahko pokrijemo z višjo gospodarsko rastjo

4 hours 54 min ago
Spremembe dohodninske zakonodaje so dobile vmesno zeleno luč. Finančni minister Andrej Šircelj upa, da bo predlog v postopku ostal nespremenjen in da bo sprejet do konca leta.

Šircelj o nižji dohodniki: Izpad lahko pokrijemo z višjo gospodarsko rastjo

4 hours 54 min ago
Spremembe dohodninske zakonodaje so dobile vmesno zeleno luč. Finančni minister Andrej Šircelj upa, da bo predlog v postopku ostal nespremenjen in da bo sprejet do konca leta.

V ZSSS-ju zaradi dvomov o zakonitem delovanju inšpektorata zahtevajo nadzor

5 hours 12 min ago
Zveza svobodnih sindikatov od ministrstva za delo zahteva, da opravi nadzor nad inšpektoratom za delo, saj že dlje časa opaža "ravnanja, ki zbujajo utemeljen dvom o njegovem zakonitem delovanju". Inšpektoratu med drugim očitajo neodzivnost.

V ZSSS-ju zaradi sumov v zakonito delovanje inšpektorata zahtevajo nadzor

5 hours 12 min ago
Zveza svobodnih sindikatov od ministrstva za delo zahteva, da opravi nadzor nad inšpektoratom za delo, saj že dlje časa opaža "ravnanja, ki zbujajo utemeljen sum v njegovo zakonito delovanje". Inšpektoratu med drugim očitajo neodzivnost.

Banka Slovenije: Gospodarska aktivnost še visoka, a se umirja

9 hours 52 min ago
Rast gospodarske aktivnosti v Sloveniji ostaja visoka, se pa kažejo znaki umirjanja. Izkoriščenost proizvodnih zmogljivosti je namreč visoka, opazno je pomanjkanje surovin in vmesnih proizvodov ter usposobljenih delavcev, navaja Banka Slovenije.

Elektronsko cestninjenje: samo do začetka delovanja sistema podpisanih osem aneksov

10 hours 4 min ago
Načrtovanje, izvajanje in uvedba elektronskega cestninjenja za tovorna vozila v Sloveniji je bilo po oceni Računskega sodišča delno učinkovito. Revizorji so ugotovili tudi, da so različne vlade vsebinsko spreminjale koncept elektronskega cestninjenja.

Pošta Slovenije še povečala lastniški delež v Intereuropi

11 hours 56 min ago
Pošta Slovenije, ki je že večinski lastnik Intereurope, je nedavno sklenila kupoprodajne pogodbe za delnice Intereurope s SDH-jem in Kadom ter z Zavarovalnico Triglav in Pozavarovalnico Sava, s čimer je povečala svoj delež glasovalnih pravic na 86,45 %.

Varjenje "Uniona" se seli v Laško

14 hours 12 min ago
Nizozemski Heineken, ki je dobrih pet let lastnik Pivovarne Laško Union (PLU), je odločil, da varjenje piva Union najpozneje do konca leta prenese na lokacijo v Laško. Blagovne znamke ohranjajo, v odgovorih na vprašanje glede zaposlenih so zelo previdni.

Igralniški delavci zaradi novega zakona resno razmišljajo o stavki

Mon, 25/10/2021 - 16:56
Novogoriški sindikalisti zavračajo predlagane spremembe novele zakona o igrah na srečo. Predlagana zakonska novela zaposlene spravlja v močno podrejen položaj, česar ne bodo dopustili, zato resno razmišljajo o stavki, so sporočili.

Zbornica za arhitekturo: Z novim zakonom se odpovedujejo arhitekturni stroki

Mon, 25/10/2021 - 16:24
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije je izdala Belo knjigo za boljši gradbeni zakon, saj se z aktualnim predlogom po opozorilih predsednika zbornice Tomaža Krištofa kot družba odpovedujemo arhitekturi in arhitekturni stroki.

Sindikati pozivajo k zvišanju minimalne plače, delodajalci menijo, da gre za provokacijo

Mon, 25/10/2021 - 08:53
Poslanci bodo na seji odbora za delo razpravljali o predlogu SD-ja, ki pristojno ministrstvo poziva k ugotavljanju nove višine minimalnih življenjskih stroškov. Določeni so bili leta 2017, na njihovi podlagi pa se določa minimalna plača za prihodnje leto.

Minimalna plača: Ob odsotnosti socialnega dialoga sindikati in delodajalci vsak na svoji strani

Mon, 25/10/2021 - 08:53
Poslanci bodo na seji odbora za delo razpravljali o predlogu SD-ja, ki pristojno ministrstvo poziva k ugotavljanju nove višine minimalnih življenjskih stroškov. Določeni so bili leta 2017, na njihovi podlagi pa se določa minimalna plača za prihodnje leto.

Na Hrvaškem do 15. novembra zamrznjene cene goriv

Mon, 25/10/2021 - 07:56
Potem ko so cene bencina prejšnji teden poletele v nebo, so se v hrvaški vladi odločili, da bodo ceno za liter goriva na bencinskih črpalkah za mesec dni zamrznili. Breme tega ukrepa trenutno nosijo le distributerji nafte.

Bo ekološka tkanina prihodnosti slovenska svila?

Sun, 24/10/2021 - 14:41
Spremembe na svetovnih trgih in velik poudarek na trajnostnih gospodarskih dejavnostih bi lahko pomenili vrnitev svilogojske in svilarske dejavnosti v Evropo.

Slovenci pogosteje od evropskega povprečja v uporabo platform za najem

Sun, 24/10/2021 - 08:45
Četrtina Evropejcev kratkoročni najem nastanitve opravlja na spletnih platformah, kaže septembra opravljena raziskava Eurobarometer. V Sloveniji je ta delež višji in znaša 37 odstotkov, kaže raziskava.

Slovenci pogosteje od evropskega povprečja v uporabo pratform za najem

Sun, 24/10/2021 - 08:45
Četrtina Evropejcev kratkoročni najem nastanitve opravlja prek spletnih platform, kaže septembra opravljena raziskava Eurobarometer. V Sloveniji je ta delež višji in znaša 37 odstotkov, kaže raziskava.

"Tapering" na obzorju, ne pa tudi dvig obrestnih mer

Sun, 24/10/2021 - 05:58
Rekord na Wall Streetu, rekord bitcoina, nekoliko prebujeno zlato. Finančni trgi še naprej cvetijo, in to kljub temu, da so pričakovanja o skorajšnjem začetku umikanja likvidnostnih spodbud dobila še otipljivejše obrise.

Expo 2020: Slovenski paviljon ob dnevu EU-ja v središču pozornosti

Sat, 23/10/2021 - 16:09
Na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju v soboto poteka niz dogodkov, na katerih se bo predstavila Evropska unija. Dogodke bodo gostili paviljoni držav članic, pri čemer je Slovenija kot predsedujoča država Svetu EU-ja še posebej izpostavljena.

Gregor Slavec prejel naziv inovativnega mladega kmeta 2021

Fri, 22/10/2021 - 19:00
Naziv inovativni mladi kmet 2021 je prejel Gregor Slavec, ki izdeluje sladoled iz ekološkega kozjega mleka, pakiran v papirni, do okolja prijazni embalaži. Naziv so mu podelili na slovesnosti v predsedniški palači v Ljubljani.

"Denar je bil vedno fikcija, svetovna finančna ureditev pa je zločinsko neetična"

Fri, 22/10/2021 - 17:20
Da se finančna kriza iz leta 2008 še ni končala, da je evrsko območje kot stavba brez oken in vrat, da je zločinski sistem, ki zadolžene sili k jemanju še več dolgov – to je nekaj misli Janisa Varufakisa.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.