PortalPlus.si

Syndicate content
RSS kanal Portala Plus
Updated: 4 hours 20 min ago

[Komentar] Sodnik spet provocira: "Zveze Nato ni mogoče označiti drugače kot skrajno nevarne celotnemu človeštvu"

4 hours 20 min ago

Pozivati iz Ljubljane na krepitev odvračalne drže zveze Nato, je najmanj nehigienično. Koristi politične narave so kratkoročno gledano prezentne, toda zgodovina ne šteje časa v letih, temveč ... Več.

[Komentar] Stoletje, prvič: Umetnost mora dokončno zapustiti naš planet in se naseliti v realno vesolje!

16 hours 14 min ago

Napovedujem dva zaporedna komentarja, izhajajoč iz časovnega vrtinčenja stotih let. Oba izhajata iz umetniških gest, ki so se globoko zarezale v umetniško zavest prejšnjega stoletja. Geste so ... Več.

[Komentar] Jankovićevih 29 milijonov je le kaplja v morju 15 milijard odpisanih dolgov

Sat, 21/09/2019 - 02:00

Vsi se ukvarjajo s temi odpisanimi miljoni, nihče pa si ne zastavi vprašanja, zakaj in kako se je vse to premoženje izgubilo. Tu je ključ vse zgodbe! Kajti če bi podrobna analiza pokazala, da je ... Več.

[Razkrivamo] Zaradi izsiljevanja obsojeni Vladimir Vodušek zdaj očita "reketiranje" Bojanu Požarju in trdi, da je samo od Telekoma pokasiral 120.000 evrov!

Fri, 20/09/2019 - 00:30

Vladimir Vodušek, ki je bil septembra lani zaradi izsiljevanja obsojen na poldrugo leto zapora, je na svoji spletni strani Topnews obtožil novinarja in urednika Bojana Požarja, da je od Telekoma ... Več.

[Komentar] Sramota: 100.000 evrov, ki jih UKCL zahteva od Blaža Mrevljeta, je klofuta bolnikom in davkoplačevalcem

Thu, 19/09/2019 - 01:59

Odškodninska tožba Kliničnega centra proti našemu sodelavcu, kardiologu Blažu Mrevljetu, je strel v koleno in začetek konca nekega obdobja, ki je na žalost pacientov in davkoplačevalcev trajalo ... Več.

[Komentar] Da bi prekinili manipulativno merjenje javnega mnenja, potrebujemo zakon o agencijah za merjenje javnega mnenja

Wed, 18/09/2019 - 00:15

Raziskave javnega mnenja so v Sloveniji politični fenomen in podaljšek lobijev, je prepričan Tilen Majnardi, nekdanji novinar POP TV in Financ, ki je bil po odhodu iz medijev vodja kabineta ... Več.

[Komentar] Računovodkinja Zvonka, s katero bi Jamnikovi radi medijsko likvidirali Damirja Črnčeca

Tue, 17/09/2019 - 01:59

Zakaj je razkritje potencialnega konflikta interesov Damirja Črnčeca, Šarčevega državnega sekretarja za nacionalno varnost, v primeru ameriške multinacionalke Westinghouse zgolj vihar v kozarcu ... Več.

[Izjava dneva] Tako je govoril Šarec

Tue, 17/09/2019 - 01:17

Mislim, da je treba še kakšen zakon ukiniti in sprejeti kakšen pameten zakon.

[Razkrivamo] Slabe terjatve: Poceni nakupi z neverjetnimi diskonti danes prinašajo milijonske dobičke

Sun, 15/09/2019 - 22:00

Priložnost za nakup slabih terjatev slovenskih bank so doslej uspešno izkoristili že različni tuji skladi, denimoYork, ki se pojavlja v skoraj vseh kombinacijah z državo, švicarskiDDM, skladPine ... Več.

[Razkrivamo] Ponovno odkriti mojster (7. del): Se domovina sploh zaveda, kako ga ceni slovanska Praga in da ga osebno podpirata predsednik Masaryk in prva dama?

Sun, 15/09/2019 - 13:00

Objavljamo zadnji del feljtona o Jožetu Plečniku, ki mu je Peter Krečič, njegovveliki raziskovalec, posvetil obsežno monografijo. V knjigi ga spremlja osebnostno in kot umetnika; sledi mu od zgodnje ... Več.

[Komentar] Digitalni humanizem: Čeprav živimo v digitalnem obdobju, v resnici še vedno delujemo na analogen način

Sun, 15/09/2019 - 01:15

Natančno se zavedam, da je današnji komentar usmerjen v umetnike in v tiste, ki so zelo blizu sodobni in razvojni umetnosti. Za tiste, ki pa jim to polje ni blizu, prosim urednika portala+, da ... Več.

[Komentar] Novo orodje demokracije: Poslanec Jani Möderndorfer in problem konoplje

Sat, 14/09/2019 - 09:00

Ali morda veste, kdo je dal začetno pobudo za t.i. parlamentarni program, ki je danes del Tretjega programa RTV Slovenije? Ne? Pa saj ni važno kdo ... podatek o tem boste sicer našli na koncu tega ... Več.

[Razkrivamo] Kitajska je danes za Združene države večja grožnja kot Japonska pred osemdesetimi leti

Fri, 13/09/2019 - 01:15

Današnje Kitajske ne moremo primerjati z nekdanjim japonskim cesarstvom, četudi se včasih zdi, da so Združene države Amerike do Kitajske začele voditi podobno politiko kot nekoč do Japonske. Toda ... Več.

[Komentar] Intelektualne zlate ribice: Ne zaradi Pahorja, ampak zaradi Erdogana Turčija ne more računati na članstvo v EU

Thu, 12/09/2019 - 13:38

Ob hrupu 28 slovenskih intelektualcev zaradi povsem korektne izjave predsednika Boruta Pahorja na nedavnem Blejskem strateškem forumu (BSF) velja spomniti, da se je Turčija od članstva v Evropski ... Več.

[Razkrivamo] Kot svinje z mehom: Vodstvo FIHO odgovarja sedmerici članov sveta te fundacije

Thu, 12/09/2019 - 13:30

Skladno z določbami Zakona o medijih objavljamo odgovor vodstva Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO) na odgovor sedmerice članov sveta te fundacije, ki je bil na ... Več.

[Karikatura] Odpis

Thu, 12/09/2019 - 13:30

[Komentar] Lov na čarovnice: Slabe terjatve kot ogledalo krivde družbe

Wed, 11/09/2019 - 23:00

Družbeni pojavi kot so krize, še posebej, če so povezani z veliko finančno izgubo, prinesejo v družbi veliko polemike in iskanje krivca. Tako je tudi bančna luknja v slovenski družbi dvignila veliko ... Več.

[Opazili smo] Učna leta mladega Tonina: Izganjalci tujih investitorjev

Wed, 11/09/2019 - 11:28

Stranka Nova Slovenija z Matejem Toninom na čelu dobiva iz dneva v dan novo podobo. Spremembe so seveda vedno dobrodošle, kot tudi iskanje svojega prostora pod soncem. Celo Sebastjan Jeretič, oče ... Več.

[Komentar] Na dan, ko je pol slovenskega političnega vrha v Moskvi, nam v Bruslju dodelijo najmanj zaželeno komisarsko mesto

Wed, 11/09/2019 - 00:30

To, da boJanez Lenarčič, ki je sicer povsem korekten in neproblematičen diplomatski birokrat, vodil resor za humanitarno pomoč in krizno upravljanje (Humanitarian Aid Crisis Management), za ... Več.

[Komentar] Ideje komunizma ne da enačiti z odkloni (post)udbovskega vsakdana

Tue, 10/09/2019 - 00:00

Trditve, da je komunizem od nastanka dalje kontinuirano neločljiv od udbomafije , globoke države, nepotizma in klientelizma, ne morejo predstavljati temelja resnemu, znanstvenemu posegu v doktrino. ... Več.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.