PortalPlus.si

Syndicate content
RSS kanal Portala Plus
Updated: 10 hours 36 min ago

[Izjava dneva] Ko Janši "rata" tvit

20 hours 23 min ago

Leto 2020 nas je udarilo s pandemijo Covid-19, a blagoslovilo z opozicijo, ki jo predstavljajo Matjaž Nemec, Tanja Fajon in Marjan Šarec. Tako intelektualno vrhunske, strokovno ... Več.

[Komentar] Preveč permisivna Janševa klerofašistična diktatura med ulico in farso

Fri, 18/09/2020 - 22:20

Petkovi protivladni protesti so manifestacija alternativcev, ki jih razen stranke Levica pravzaprav nihče v tej državi ne jemlje resno. Če ne bi o njih vsak petek vestno poročala nacionalka, bi jih ... Več.

[Razkrivamo] Pet resnic o pokojninah in upokojencih, ki jih večina izmed nas verjetno ne pozna

Thu, 17/09/2020 - 22:00

Med miti in legendami izstopajo zlasti prepričanje, da se nam bo vsak čas sesul pokojninski sistem, da imamo že skoraj dve tretjini upokojencev in le še 40 % delovno aktivne populacije, da ... Več.

[Razkrivamo] Dosje ekstremisti, 3. del: Zakaj bi nas morale podobnosti med Levico in italijansko skrajno desnico CasaPound skrbeti

Wed, 16/09/2020 - 23:34

V zadnjem delu bomo naredili primerjavo poudarkov programa CasaPound in Levice do evroatlantskih povezav ter razmišljanja o njunih političnih stališčih v zgodovinskem in mednarodnem kontekstu.Kdo ... Več.

[Komentar] Ko Američani umirjajo odnose med Beogradom in Prištino, Telekom Slovenije prodaja drugega največjega mobilnega operaterja na Kosovu?!

Wed, 16/09/2020 - 00:07

Ko se celo Bela hiša vključi v normalizacijo odnosov med Srbijo in Kosovom, je to znak, da ne gre samo ponovno vzpostavitev gospodarskega sodelovanja, ampak da se počasi umirjajo tudi druge strasti ... Več.

[Razkrivamo] Zagovor svobode govora: Pismo o pravičnosti in odprti javni razpravi

Mon, 14/09/2020 - 21:59

V slovenskih medijih in javnosti skoraj docela spregledano pismo o pravičnosti in odprti razpravi (A Letter on Justice and Open Debate, vir) skupine 153 liberalno in zmerno levo usmerjenih ... Več.

[Razkrivamo] Na invalidih se dobro služi: FIHO kot "družinski podjetje" Omanovih

Sun, 13/09/2020 - 22:45

Na invalidih se dobro služi, ugotavlja Elena Pečarič, ki se je lotila še ene anomalije znotraj Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij(FIHO): klientelističnega poslovanja ... Več.

[Komentar] East is East, Vzhod je vzhodno

Sun, 13/09/2020 - 12:00

Sestanek državnega vodstva z ameriškim državnim sekretarjem Pompeom neposredno pred Blejskim strateškim forumom je izkazal modro strategijo krepitve odnosov s silo, ki je znotraj Zahoda kljub ... Več.

[Komentar] Mesto, možgani in gozdovi

Sat, 12/09/2020 - 22:00

Povejmo brez zadržkov: ta trenutek potekajo po vsem svetu epohalne umetniške in kulturne spremembe, nanje smo se uspešno pripravljali dve desetletji. To dokazuje festival Ars Electronica. ... Več.

[Komentar] Akcijski načrt dviga produktivnosti, 2. del: Ideje o tem, da bi v štirih letih "ujeli" Avstrijce, so povsem nerealne!

Fri, 11/09/2020 - 22:45

V prvem delu teksta sem predstavil nekaj razmišljanj o Akcijskem načrtu za višjo rast produktivnosti, ki so ga pripravili avtorji iz Ekonomske fakultete iz Ljubljane na pobudo Ministrstva za ... Več.

[Razkrivamo] Dosje ekstremisti, 2. del: Socialna država, stranka Levica in italijanski neofašisti … isti, isti, isti

Thu, 10/09/2020 - 22:02

V prvem delu Dosjeja ekstremisti smo si pogledali nekatere osupljive podobnosti med programom italijanskega neofašističnega gibanja CasaPound Italia (CPI) in našo stranko Levica na področju ... Več.

[Komentar] Akcijski načrt dviga produktivnosti: Kako naj bi v vsega štirih letih kar za polovico zmanjšali zaostanek za Avstrijo

Wed, 09/09/2020 - 23:59

Ali se desetletne zaostanke da nadoknaditi v zgolj nekaj letih? Akcijski načrt dviga slovenske produktivnosti, ki ga je pripravila skupina ekonomistov ljubljanske Ekonomske fakultete prevideva, da ... Več.

[Izjava dneva] Gantar kot kancler Palpatine?

Wed, 09/09/2020 - 21:33

Odstop Pivčeve me je presenetil.

[Razkrivamo] Dosje slovenski gozdovi, 6. del: Počasi se kažejo obrisi ene največjih kriminalno-političnih afer pri nas!

Wed, 09/09/2020 - 08:29

Zgodba o slovenskih gozdovih, ki smo jo na portalu+ začeli razkrivati že spomladi, se nadaljuje in postaja vedno zanimivejša, saj v sebi skriva več desetletno sistematično odtekanje državnega ... Več.

[Komentar] Izbirčni spomin medijskega poveljstva

Tue, 08/09/2020 - 21:30

Ker Dimitriju Ruplu Delo ni hotelo objaviti odziv na članek Saše Vidmajer z naslovom V sivini vzhodnih navijačev [1], mu ga rade volje objavljamo na portalu+. S tem se v ničemer ne vmešavamo v ... Več.

[Komentar] Koronavirus in komuniciranje z javnostmi: So ljudje, ki ne verjamejo v Covid-19, ker jim gre na živce Jelko Kacin

Mon, 07/09/2020 - 22:20

Za komuniciranje v času kriznega obdobja, v katerem smo še vedno, so nezadostne informacije predvidljive, saj so v takih časih govorice močnejše. V današnjem času pomembno vlogo zavzemajo tudi ... Več.

[Razkrivamo] Pobuda za milijon dolarjev: Kako normalizirati slovenski medijski trg, da se tranzicijski levici ne bo dokončno podrl svet?

Sun, 06/09/2020 - 22:59

V javno razpravo o medijski zakonodaji, ki v teh časih precej vznemirja zagovornike statusa quo, se je vključila tudi civilnodružbena pobuda Katedrala svobode in ob predlaganih spremembah treh ... Več.

[Komentar] Travmatično življenje otrok z masko v šolski torbici

Sun, 06/09/2020 - 11:00

Družbena omrežja se sesuvajo pod malo revolucijo proti rabi zaščitnih mask. Starši izražajo globoko zaskrbljenost, da bodo njihovi otroci odraščali z grozljivo travmo v podzavesti, v kolikor bodo ... Več.

[Komentar] Virus, to je tisto vmes, ki ni živo in ni neživo

Sat, 05/09/2020 - 22:33

Bioumetnost je opazovalnica novih družbenih razmerji. V umetnosti XXI. stoletja je nujna posthumanistična kritična umetnost. Samo poglejmo farmacevtsko industrijo, v njej gledamo biotehnološko ... Več.

[Komentar] AKOS in telekomunikacije: Janša, we have a problem!*

Sat, 05/09/2020 - 00:15

Med nastankom prejšnjega prispevka o telekomunikacijah v Sloveniji v zadnjih dvajsetih letih (Vse kar ste želeli vedeti o slovenskih telekomunikacijah, pa vam nihče ni povedal, vir) je minilo ravno ... Več.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.