PortalPlus.si

Syndicate content
RSS kanal Portala Plus
Updated: 1 hour 31 min ago

[Komentar] Ustavimo konje: Intelektualna poštenost in neznosna lahkotnost obtoževanja

16 hours 31 min ago

Ko je Janševa vlada sprejela omejevalne ukrepe proti koronavirusu, mi je zaskrbljen prijatelj iz Italije poslal članek (ki se je skliceval na slovenske vire), v katerem je pisalo, da v Sloveniji ... Več.

[Komentar] Šarčeva ideja o prehodni vladi je res genialna, skoraj na nivoju traktorista Ivana Serpentinška!

Thu, 09/07/2020 - 00:30

Ideja o podvigu, s katerim bi z oblasti spravili janšistične fašiste, predstavlja največji možni mentalni domet naše dvorne opozicije. Dlje očitno ne gre, pa če se Marjan Šarec, ki zdaj sanja o ... Več.

[Komentar] Prizori iz Slovenije: Kučanova igralnica oblasti in besed

Wed, 08/07/2020 - 12:30

V Sloveniji se je obsedenost z oblastjo obdržala do današnjih dni, saj privrženci revolucionarnih tradicij začno s protesti in demonstracijami že ob prvih napovedih, da se namesto leve obeta desna ... Več.

[Izjava dneva] To, kar počne vlada, je premalo

Tue, 07/07/2020 - 23:08

Edini njihov cilj je rušenje vlade in onemogočanje vladne koalicije. Sprašujem jih, kaj je rešitev. Ali bodo, če pade vlada, vsi slovenski problemi rešeni?

[Razkrivamo] Hrvaška se bo verjetno znašla na t.i. rdečem seznamu, kar pomeni tudi zaprtje meje s Slovenijo

Tue, 07/07/2020 - 12:15

Pandemija Covid-19 se očitno bliža novemu vrhuncu. Ali je ponovna rast okužb že napoved naslednjega, drugega vala, ali gre le za nadaljevanje prvega, je pravzaprav nepomembno. Tisto, kar zagotovo ... Več.

[Komentar] Volitve na Hrvaškem: Zakaj je Plenkovićeva moderna desnica suvereno povozila socialiste

Mon, 06/07/2020 - 01:30

Napovedovali so tesen izid, morda celo zmago opozicijskih socialistov, ki so šli na volitve s koalicijo Restart, pa se je na koncu vse obrnilo na glavo in javnomnenjske raziskave so se ponovno ... Več.

[Razkrivamo] Ali opozorilo predsednika vlade generalnemu državnemu tožilcu res predstavlja nedovoljen poseg v ustavo?

Sun, 05/07/2020 - 12:00

Ali bi obseg in narava kršitev povezanih policijsko-tožilsko-sodnih struktur (kar zatrjuje predsednik vlade Janez Janša) tako močno ogrožala temeljne ustavne vrednote, bi naj torej skrbno odločil ... Več.

[Komentar] Ko sem na odru in so vame uprte stotine oči, se šele zavem, da zares obstajam!

Sat, 04/07/2020 - 22:59

Katarina Stegnar povezuje svojo osebno obliko z natančno nadzorovanim izjavljanjem. Tudi takrat, ko se v njej sproži interpretativni zanos. Zaveda se, da mora akter popolnoma nadzirati svoje ... Več.

[Izjava dneva] Balkan - Wuhan

Sat, 04/07/2020 - 22:05

Države Balkana so bile pretirano fascinirane nad svojim "uspehom", ko jih val iz Italije ni prizadel tako kot zahodno Evropo. A ta "uspeh" je bil verjetno bolj posledica geografske in prometne ... Več.

[Razkrivamo] Slovenski komunisti so v Beograd sporočali, da so za socializem, doma pa so govorili, da so za demokracijo

Sat, 04/07/2020 - 08:00

Izid najnovejše knjigeIgorja Omerze Udba in Akcija Sever sovpada s prihajajočo trideseto obletnico osamosvojitveSlovenije. Veliko truda je vloženega, da bi obveljalo prepričanje, da je bila akcija ... Več.

[Razkrivamo] Novinarski kodeks nacionalke je v komi že natanko 20 let, skrajni čas torej, da ga prebudimo iz nje

Fri, 03/07/2020 - 15:30

Čeprav mainstream mediji občutno vlečejo v levo, je slovenska medijska scena pluralna. Zasebni mediji lahko izbirajo svojo uredniško politiko, očitna pristranskost javne RTV pa je nesprejemljiva. ... Več.

[Komentar] 13. julij, pomemben mejnik v slovensko-italijanskih odnosih

Fri, 03/07/2020 - 07:17

V prihodnjih dneh, 13. julija, ob stoletnici njegovega požiga, naj bi Italija naposled vrnila slovenski manjšini Narodni dom v Trstu, ta simbol slovenstva v mestu. Predsednika Slovenije in Italije ... Več.

[Opazili smo] Putinova nova ustava: Še 16 let na 20 podlage

Thu, 02/07/2020 - 12:30

Referendum, s katerim si je ruski avtokratski predsednik, ki je na oblasti že dve desetletji, zagotovil še nadaljnih 16 let vsaj formalno zakonite oblasti, je potekal tudi na začasno okupiranem ... Več.

[Karikatura] Tonin kliče Janšo

Thu, 02/07/2020 - 09:48

[Komentar] Pismo o janšizmu: Slovenske družbe si niso mogli podrediti niti fašisti niti komunisti, kako naj bi si jo zdaj "janšisti"?!

Wed, 01/07/2020 - 23:50

Politično etiketiranje z namenom diskvalifikacije je (bilo) zelo razširjeno v diktaturah in totalitarnih režimih. Za totalitarna gibanja in režime je bilo od nekdaj značilno etiketiranje ljudi in ... Več.

[Razkrivamo] Dame in gospodje, eni upajo, da "pada vlada" in da bo Marta Kos bodoča premierka

Wed, 01/07/2020 - 01:25

Črni torek, kot bi lahko poimenovali včerajšnje dogajanje v Sloveniji, ni omejen le na policijske preiskave, aretacijo podpredsednika vlade in dva odstopa (direktorja policije in notranjega ... Več.

[Izjava dneva] Policijski razlogi

Tue, 30/06/2020 - 22:33

Niti Zdravko Počivalšek, še manj pa Aleš Hojs nista niti približno "my cup of tea". Ampak v vsaki običajni državi bi se policija izjemno potrudila najširši ... Več.

[Razkrivamo] Epidemija koronavirusa v neoliberalnem Čilu: Popolna karantena, kakršne si v Sloveniji ne znamo niti predstavljati

Tue, 30/06/2020 - 09:30

Mesec in pol popolne karantene, ki so jo sredi maja razglasili za Santiago, pomeni, da lahko odidemo iz stanovanja samo z online policijskim dovoljenjem, v katerem je potrebno priložiti dokaz za ... Več.

[Komentar] Nihalo kvalitete: Šele človek, ki eksistenčno ni odvisen od države, je lahko res svoboden

Mon, 29/06/2020 - 23:59

Nihalo kvalitete poimenujem vzgon večnega iskanja, poskusov in raziskav k lepše, boljše, pravičnejše; to, kar počne na tisoče znanstvenikov, inženirjev, umetnikov, uradnikov, strokovnjakov s ... Več.

[Komentar] Pisma iz emigracije: Vsak bi moral imeti svoj otok, na katerega bi lahko pobegnil

Mon, 29/06/2020 - 01:00

V svetu, ki ga živimo, bi moral vsakdo imeti svoj otok, na katerega bi se umaknil, ko se ne bi dalo več zdržati z ljudmi, družbo ali državo. Toda takšen pobeg je vedno večji privilegij, zategadelj ... Več.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.