ZRMK HOLDING, d.d. - Dosežen kompromis malih delničarjev z Upravnim odborom

NatisniNatisni
OBVESTILO UPRAVNEGA ODBORA ZRMK HOLDINGA, d.d.
 
Danes, 12. oktobra 2010, sta nas v imenu Upravnega odbora ZRMK Holding, g. Igor Janežič in g. mag. Dušan Kapevski obvestila, da je Upravni odbor družbe ZRMK Holding, d.d., na včerajšnji seji dne, 11.10.2010, s sklepom št. 16 soglasno sprejel sklep, da na podlagi pooblastila, ki mu ga je podelila skupščina, dne, 19. avgusta 2010 ne bo odkupoval lastnih delnic pod izglasovanimi pogoji.
 
Ljubljana, 12.10.2010

 
Svojo odločitev med drugim tudi utemeljuje s poslabšanimi finančnimi razmerami v gradbeništvu in pri tem navaja, da bi denar vlagal v krepitev ekonomskega položaja družbe in njenih hčerinskih družb s ciljem realizirati zastavljene poslovne načrte. Hkrati se je Upravni odbor obvezal, da bo na prvi naslednji skupščini predlagal spremembo oz. odpravo tako sprejetega sklepa.
 
DRUŠTVO MDS UMIKA IZPODBOJNO TOŽBO
 
Mag. Vladimir Gumilar - vodja Odbora malih delničarjev (v nadaljevanju: OMD) ZRMK Holding, d.d., pri Društvu MDS in Rajko Stanković - predsednik Društva MDS, sta enotnega mnenja, da s tem odpade pravni interes in razlogi za uveljavljanje izpodbojnosti sklepa o nakupu lastnih delnic, saj smo dobili jasna zagotovila, da se sporni (predvsem prenizka cena in način) sklep ne bo izvajal s strani kompetentnih in odgovornih oseb ZRMK Holding, d.d.
 

Društvo MDS je zato danes pisno obvestilo pristojno sodišče, da zaradi izvensodne poravnave umika tožbo po uveljavljanju ničnosti in podrejeno izpodbojnosti spornega sklepa.
 
MEDSEBOJNO SODELOVANJE V BODOČE BO BOLJŠE
 
Veseli nas tudi izražena pripravljenost na boljše konstruktivno sodelovanje v bodoče, ki ga izražata prej omenjena člana Upravnega odbora ZRMK Holdinga, d.d., z člani OMD ZRMK Holding, d.d. pri Društvu MDS.

 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.