Pričetek zbiranja pooblastil za izredno skupščino Menine

NatisniNatisni

Vsi delničarji družbe Menina, d.d. so danes, 17. februarja 2010, prejeli pooblastila za zastopanje na izredni skupščini, ki se bo odvijala v ponedeljek, 1. marca, ob 13. uri, na sedežu družbe; Trg padlih borcev 3, 1241 Kamnik. Na skupščini se bo med drugim odločalo o odpoklicu in izvolitvi novih članov nadzornega sveta družbe, saj je znotraj družbe prišlo do nepravilnosti in posledično morebitnega oškodovanja družbe in njenih delničarjev.


Sklicatelj izredne skupščine, Mercata, d.d., ki je 20-odstotna lastnica družbe Menina, se je za sklic odločila na podlagi nepravilnosti, povezanih s prodajo lastnih delnic. Družba Menina oziroma njeno vodstvo je v preteklosti prodajalo lastne delnice po nižji ceni od tržne (vodstvo družbe je delnice prodajalo po 70 €, čeprav je bila tržna cena mnogo višja), zaradi česar je prišlo do domnevnega oškodovanja družbe v višini 130.000 €. Omenjene nepravilnosti, povezane s prodajo lastnih delnic, pa je odkrila tudi izredna revizija podjetja AGN Consultation.

Skladno z našim poslanstvom, želimo, da na skupščini sodeluje čim več delničarjev družbe. Ker pa se v Društvu - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši (Društvo MDS) zavedamo, da vsi delničarji ne morete priti na zasedanje skupščine, vam omogočamo, da preko pooblastila oddate svoj glas na zasedanju skupščine.

 

Seveda vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite morda tudi kot člani Odbora malih delničarjev Menine pri Društvu - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši in člani Društva - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši. V ta namen vam prilagamo pristopno izjavo, kar pa ni pogoj za zastopanje na skupščini. Osebno nas lahko kontaktirate vsak delovni dan med 9.00 in 15.00 uro preko telefona 01 433 4000, mobilnega telefona: 041 633 330, telefaksa: 059 923 165, ali preko e-pošte: info@skupaj.si.
 

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.