Družba Ljubljanica za Namo ponuja 21,9 milijona evrov

NatisniNatisni

Medij: STA Avtorji: STA Teme:  NAMA Datum: Petek, 1. februar 2019  

Družba Ljubljanica je danes objavila ponudbo za prevzem trgovskega podjetja Nama.

Družba v lasti Trigala, ki je skupno podjetje Zavarovalnice Triglav in nemške družbe za upravljanje naložb KGAL, nima v lasti še nobene delnice veleblagovnice, za vsako pa je pripravljena odšteti 23 evrov. Vrednost prevzema je 21,9 milijona evrov.

Ponudba za prevzem, ki jo je družba za finančne storitve Ljubljanica danes objavila v časniku Delo, se nanaša na vse delnice ljubljanske veleblagovnice, to je 953.795 delnic. Praga uspešnosti prevzemne ponudbe ni določila, na odziv delničarjev pa bo čakala od 2. februarja do 4. marca. Z delnicami Name se trguje v standardni kotaciji Ljubljanske borze, kjer se je njihova cena nazadnje oblikovala pri 20 evrih.

Največji lastniki Name, Zavarovalnica Triglav, Adriatic Slovenica in Triglav skladi, so skušali Namo prodati v letih 2016 in 2017, a niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe za nakup.

Nama je bila kot prva slovenska veleblagovnica ustanovljena leta 1946.

Lani je bilo za družbo leto prestrukturiranja z novo strategijo. Ta do leta 2021 temelji na razvoju in izboljšanju poslovanja trgovske in nepremičninske dejavnosti. Nama je v lanskih prvih devetih mesecih ustvarila 10,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 2,6 odstotka manj kot v enakem obdobju predlani in 1,5 odstotka pod načrti. Ustvarila je okoli 147.000 evrov čiste izgube, potem ko je enako obdobje predlani končala z 210.000 evrov čistega dobička.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.