Delničarjem Krke 2,5 evra dividende

NatisniNatisni

Medij: Gorenjski glas Avtorji: Zaplotnik Cveto Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ekonomija Datum: 28. 08. 2015 Stran: 13

Kranj - Potem ko so delničarji Krke na junijski skupščini že odločili o uporabi bilančnega dobička in o novih članih nadzornega sveta, je uprava dan po skupščini sporočila, da so vsi sprejeti sklepi zaradi proceduralnih razlogov nični, takoj zatem pa je sklicala novo skupščino za 20. avgust. Uprava je tudi za to skupščino predlagala dividendo v višini 2,20 evra bruto na delnico, a so delničarji potrdili nasprotni predlog Kapitalske družbe (Kad) in Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki sta predr lagala 2,50 evra bruto na delnico. Od 181,5 milijona evrov bilančega dobička bo torej družba namenila za dividende 81,4 milijona evrov, dobrih 50 milijonov za druge rezerve iz dobička, enak znesek pa bo prenesla v naslednje poslovno leto. Letošnja dividenda je za 19 odstotkov višja od lanske, družba pa jo bo začela izplačevati v tridesetih dneh od dneva skupščine. Na skupščini so izvolili tudi nove člane nadzornega sveta - predstavnike delničarjev, Kad in SDH pa sta tudi pri tem glasovanju uspela z nasprotnim predlogom, tako da je bila namesto predlagane Sergeje Slapničar izvoljena Simona Razvornik Škofic.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je delničarjem predstavil poslovanje družbe v lanskem letu in v letošnjem prvem polletju. Krka je v prvem polletju s prodajo izdelkov in storitev ustvarila skoraj 600 milijonov evrov prihodkov, kar je malenkost več kot v enakem lanskem obdobju, količinsko pa je bila prodaja v tem obdobju višja za 5,2 odstotka. Na prodajo je vplival tudi tečaj rublja, ki je bil v primerjavi z lanskim prvim polletjem še vedno za dobro četrtino nižji.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.