Mercator - zvezda borznega tedna

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Tomažič Janez Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Borze in denar Datum: 05. 11. 2012 Stran: 12

BORZNA KRONIKA

Skrajšan borzni teden razen poslov z Mercatorjem ni prinesel posebnega razburjenja. Abanka je svojo zalogo najboljšega soseda razprodala, največji kupec je bila avstrijska Hypo Bank, hrvaški lastniki, skriti za Splitsko banko, pa so presegli 10-odstotni delež v Mercatorju.


Na ljubljanski borzi so aktualne tri prevzemne namere oziroma ponudbe, in sicer za Slovenijales, Juteks in Gea College. Pri prvih dveh so špekulanti zaslutili priložnost, saj nakup na borzi in sprejetje ponudbe za prevzem prinašata majhen, a zanesljiv zaslužek. Ker je cilj prevzemnikov iztisnitev malih delničarjev, se bo tečajnica ljubljanske borze po koncu transakcij skrajšala.

Razdolževanje ne prepriča delničarjev

Finančna holdinga NFD Holding in Sava sta prodala svoji večji naložbi iz portfelja, Sava Savatech, NFD Holding pa Ljubljanske mlekarne. Kljub vsemu to delničarjev obeh družb ni ganilo, saj je cena obeh delnic tako rekoč zabetonirana. Enako se dogaja z Istrabenzom, primorskim finančnim holdingom. Ta utegne kmalu dobiti novega, tretjinskega lastnika, saj se Petrol umika iz lastništva.

Bobinac dobil nov mandat

Nadzorni svet Gorenja, velenjskega proizvajalca gospodinjskih aparatov, je Franju Bobincu podelil nov mandat za predsednika uprave. Glavne naloge družbe bodo razdolževanje, selitevin optimizacija proizvodnje.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.