Pajenkova pred dokapitalizacijo še s pooblastilom za nakup lastnih delnic

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: M. P. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 17. 06. 2011 Stran: 30

Ljubljana - Medtem ko se naj bi se v Probanki že dogovarjali s potencialnimi investitorji, ki bi sodelovali pri jesenski dokapitalizaciji, je njena uprava na včerajšnji skupščini dobila tudi pooblastilo za nakup lastnih delnic. Predsednica uprave Probanke Romana Pajenk bo lahko tako v naslednjih 18 mesecih kupila do deset odstotkov lastnih delnic, za katere bi Probanka lahko odštela okoli 15 milijonov evrov.

Čeprav Probanka nujno potrebuje dokapitalizacijo, Jani pa je poslovala celo z izgubo, to ne bo pomembneje vplivalo na prejemke članov njenega nadzornega sveta. Včeraj so namreč delničarji podprli predlog, po katerem bo predsednik nadzornega sveta prejel 48.000 evrov, člani nadzornega sveta pa 24.000 evrov letnega nadomestila. Prav tako je zadostno podporo delničarjev dobil tudi predlog za izplačilo 24.000 evrov oziroma 12.000 evrov letnega nadomestila predsedniku oziroma članom nadzornega sveta. Z izplačilom visokih nadomestil pa se niso strinjali vsi delničarji, saj je na sprejeti sklep mali delničar Peter Glavič napovedal celo izpodbojno tožbo.

Za nove člane nadzornega sveta so bili imenovani predsednik uprave Perutnine Ptuj Roman Glaser, finančni direktor Iskratela Metod Zaplotnik, Stanislav Špindler, Radovan Stonič in predsednik upravnega odbora Avtotehne Jordan Kocjančič, ki je v nadzornem svetu zamenjal dolgoletnega predsednika uprave Juteksa Milivoja Dolarja.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.