Lip se iz Radomelj seli v prostore Lipe Ajdovščina

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Bertoncelj Mateja Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Dogodki in ozadja Datum: 26. 01. 2011 Stran: 7

Lip Radomlje v lasti Tomaža Ročnika je Probanki, ki jo vodi njegova sestra Romana Pajenk, za 7,8 milijona evrov prodal nepremičnino v Radomljah

»V Ajdovščino se selimo, ker je to za nas ugodnejša lokacija. Predvidevamo postopen odkup celotnega aktivnega kompleksa Lipe, toje okoli 20 tisoč kvadratnih metrov. S podjetjem Lipa Plus, ki ima podoben program kot mi, bomo poskušali najti čim več sinergij,« je povedal direktor Lipa Radomlje Asto Dvornik.


Lesni družbi Lip Radomlje in Lipa Ajdovščina, ki proizvajata masivno pohištvo, sta bili oziroma sta še v likvidaciji. Lipa je še v likvidaciji, posluje pa še podjetje Lipa Plus. Za Lip Radomlje se je likvidacija lani jeseni končala, ker se je, kot pravi Dvornik, izboljšal njen položaj na trgu. Število zaposlenih so v času likvidacije zmanjšali za 82, podjetje jih ima še 140. Minuli teden je Lip z lastnikoma nepremičnin v Ajdovščini Vipa Nepremičnine in Lipa Ajdovščina podpisal najemno pogodbo, ki predvideva tudi postopen odkup. Selitev se začne aprila, najprej bodo preselili finalni del s 110 zaposlenimi, žago pa naj bi selili poleti 2011. Lip bo postal najemnik in kupec, Lipa Plus podnajemnik. Podjetji bosta ostali samostojni, ali bo v prihodnje nastalo eno samo, je zdaj še prezgodaj ugotavljati, pravita Dvornik in direktor Lipe Plus Peter Šmid.

Upnike Lipa bo poplačal Lip

Lip Radomlje je Probanki prodal 37 tisoč kvadratnih metrov nepremičnin, ki ležijo sredi stanovanjskega naselja. Kupnina skupaj z DDV znaša 7,8 milijona evrov. Večina nepremičnin je obremenjena s hipotekami, upnike pa bo poplačal Lip. Dvornik pravi, da so bile te nepremičnine za njihov obseg poslovanja prevelike. Za selitev so se odločili, ker bi morali obnoviti kotlovnico in lakirnico. Tomaž Ročnik je v Lip vstopil marca 2008 in takrat Astu Dvorniku pomagal ubraniti podjetje pred Mercato, ki je odkupovala delnice od malih delničarjev. Mercata je bila lani jeseni izplačana.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.