V tretje gre rado - končana dvakrat prekinjena seja skupščine Zdravilišča Rogaška

NatisniNatisni

Današnje nadaljevanje dvakrat prekinjene skupščine Zdravilišča Rogaška, d.d., je potekalo mirno, vendar s številnimi napovedmi izpodbojnih tožb. Večinski lastnik presenetljivo ni podprl predlagane dokapitalizacije, saj se je glasovanja vzdržal.

Rogaška Slatina, 22.03.2011


 

DOKAPITALIZACIJA NI BILA IZGLASOVANA

Predlog, da se osnovni kapital družbe, ki znaša nekaj več kot milijon evrov in je razdeljen na skupaj 10.478 delnic, poveča za 1,28 milijona evrov na 2,32 milijona evrov ni prejel zadostne podpore in ni bil izglasovan. Še pred glasovanjem smo želeli izvedeti kdo bi lahko dokapitaliziral “podhranjeno” družbo, a odgovora žal nismo dobili. To je verjetno tudi razlog, da večinski lastnik tega predloga ni podprl.

 

POOBLASTILO ZA USKLADITEV STATUTA

Sicer pa je bil izglasovan sklep, ki daje pooblastilo Nadzornemu svetu družbe Zdravilišče Rogaška, da uskladi statut družbe in pripravi njegov čistopis, glede na sprejete sklepe 3. mesečne seje NS družbe.

 

NAPOVEDANE ŠTEVILNE IZPODBOJNE TOŽBE

Že na prvih dveh delih skupščine, kot tudi na današnjem nadaljevanju skupščine so bile napovedane številne izpodbojne tožbe. Tako bo verjetno večina sprejetih sklepov doživela epilog na sodišču. Izpodbojne tožbe so poleg Društva MDS v imenu delničarja, napovedali zastopniki oz. pooblaščenci - predstavniki še 3 delničarjev, ki so skupaj z Društvom MDS zastopali čez 35 % prisotnega kapitala na skupščini.
 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.