Skupščina delničarjev Gorenja

NatisniNatisni

DEJAN LADIKA (voditelj): V Velenju so se delničarji Gorenja še zadnjič sestali na javni skupščini. Po junijskem prevzemi kitajskega Hisensa in današnji iztisnitvi malih delničarjev Gorenje ne bo več javna družba. Prav tako delnice ne bodo več kotirale na Ljubljanski borzi. Med načrti Kitajcev je prva tovarna televizorjev v Velenju in z njo 400 novih delovnih mest.

MARKO ŠTOR (novinar): Današnja skupščina delničarjev je bila za Gorenje le še formalnost. Skladno z zakonom bodo Kitajci malim delničarjem, ki niso sprejeli prevzemne ponudbe nakazali 12 evrov na delnico, torej toliko kot je znašala prevzemna cena.

RAJKO STANKOVIĆ (predsednik Društva Mali delničarji Slovenije): To so bili predvsem delničarji, ki imajo manjše število delnic in so počakali, da bodo imeli čim manjše stroške.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za ogled TV prispevka pritisnite TUKAJ ali na sliko.

Medij: TV Slovenija 1 (Dnevnik), Datum in ura: Ponedeljek, 17. september 2018 ob 19.16 Avtor: Marko Štor  Voditelj: Dejan Ladika

Za ogled vseh sprejetih sklepov skupščine delničarjev Gorenja z dne 17. 09. 2018 pritisnite TUKAJ.

MARKO ŠTOR (novinar): Gorenje je danes dobilo tudi nov nadzorni svet, ki ga sestavlja sedem ljudi, ki v Hisensu zasedajo vodstvene položaje. Dosedanji predsednik uprave Franjo Bobinac ostaja na čelu velenjskega podjetja, čeprav so bili rezultati v zadnjem obdobju precej slabi. V letošnjem prvem polletju so se prihodki od prodaje znižali za kar 3,5 odstotka, čisti dobiček pa je znašal le 400.000 evrov, kar je manj od lanske plače Bobinca.

FRANJO BOBINAC (predsednik uprave Gorenja): Letošnje leto je res neko prehodno leto in na nek način je tudi iskanje strateškega partnerja vplivalo na odnos nekaterih industrijskih kupcev, tako da od jeseni naprej, od septembra v tej zadnjih štirih mesecih računamo, da bodo prvi rezultati intergacije že tu.

MARKO ŠTOR (novinar): V Velenju so veliko obetajo od nove tovarne za proizvodnjo Hisensovih televizorjev.

FRANJO BOBINAC (predsednik uprave Gorenja): Računamo, da bo tista začetka kapaciteta okrog milijon televizorjev na leto, kar lahko pomeni nekje med 300 in 400 zaposlenih v prvi fazi, kasneje pa verjeto še nekajkrat večja kapaciteta in s tem udi večje število zaposlenih.

MARKO ŠTOR (novinar): Možno je, da bo novi lastnik Gorenjeve gospodinjske aparate prodajal tudi na Kitajskem, povečali pa naj bi tudi proizvodnjo hladilnikov v tovarni v Srbiji. Vse ti sinergije s kitajskim lastnikom naj bi se v bilancah videle prihodnje leto.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.