SDH in NLB objavila namero za prodajo delnic NLB

NatisniNatisni

Za ogled tv prispevka oddaje 24 UR z dne 15.10.2018 ob 19.00 uri novinarke Suzane Perman pritisnite TUKAJ ali na sliko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SDH in NLB sta objavili namero za prvo javno ponudbo delnic na ljubljanski in londonski borzi. Ponudba se bo nanašala na najmanj 50 odstotkov delnic plus ena delnica in največ na 75 odstotkov minus ena delnica. Prospekt za IPO bo po pričakovanjih objavljen 26. oktobra.

RAJKO STANKOVIĆ (Društvo Mali delničarji Slovenije) izjava za 24 ur POP TV: Spomnimo se izbrisa leta 2013. Tak nakup ta trenutek ni pameten dokler niso rešene stvari na nazaj.

Za ogled TV prispevka iz oddaje Svet na Kanalu A z dne 15.10.2018 ob 18.00 uri novinarke Karmen Lugarič pritisnite TUKAJ ali na sliko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAJKO STANKOVIĆ (Društvo MDS) izjava za oddajo Svet na Kanalu A: V našem društvu so mnenja, da tak nakup ta trenutek ni pameten, dokler niso rešene stvari za nazaj. Spomnimo se izbrisa leta 2013, v katerem so tako mali delničarji kot obvezničarji NLB, ostali brez svojih vložkov. Učinkovita pravna sredstva tudi 5 let po izbrisu niso na voljo.

Slovenski državni holding (SDH) in državna Nova ljubljanska banka sta objavili namero za prvo javno ponudbo delnic (IPO) na ljubljanski in londonski borzi.

Najprej bodo malim vlagateljem v Sloveniji v nakup ponudili deset odstotkov delnic NLB, nato pa 90 odstotkov delnic institucionalnim vlagateljem. Prodajalec bo na koncu delnice prerazporedil iz institucionalne tranše v tranšo za male vlagatelje ali obratno, odvisno od količine vpisov v posamezni tranši. 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.