Na čelu Telekoma Cvetko Sršen

NatisniNatisni

Za ogled TV prispevka novinarke Vesne Zadravec iz oddaje TV Dnevnik TV SLO1 ob 19.00 uri, dne 11.03.2021 pritisnite TUKAJ ali na sliko.

ELEN BATISTA ŠTADER (voditeljica) Pred naše kamere je stopil novi predsednik uprave Telekoma Cvetko Sršen. Dolgoletni menedžer na Pošti Slovenije začenja mandat v času, ko se Telekom spoprijema z velikimi težavami, družbi namreč vztrajno padajo prihodki, podjetje pa, če želi ostati konkurenčno, čakajo visoke investicije. Pri delu mu bosta pomagala Mitja Štular in Tomaž Jontes, do konca meseca pa bo v upravo imenovan še finančnik. Ali bo to poslanec Marko Pogačnik Sršen ne razkriva.

VESNA ZADRAVEC (novinarka) Cvetko Sršen prihaja na Telekomu v času, ko se ta spopada s kontinuiranim upadom prihodkov. Prva naloga novega vodstva zato bo.

CVETKO SRŠEN (novi predsednik uprave Telekoma) Da ta upad prihodkov, to krivuljo najprej zaustavimo in jo potem obrnemo navzgor. Core biznis, če temu rečemo pravzaprav ne ponuja več veliko manevrskega in pa prodajnega prostora, vendar pa s strokovnjaki, ki v družbi so, imajo znanje, bo potrebno sproducirati nove storitve.

VESNA ZADRAVEC (novinarka) Na tehničnem področju mu bo pomagal Mitja Štular, na prodaji Tomaž Jontes. Ali bo novi finančnik poslanec SDS-a Marko Pogačnik Sršen ne razkriva.

CVETKO SRŠEN (novi predsednik uprave Telekoma) Ta trenutek nič ne skrivamo, bi pa bilo nekorektno, da bi govoril o imenih.

VESNA ZADRAVEC (novinarka) Pač pa je Cvetko Sršen izjemno odkrit glede svojega članstva v stranki SDS. Medijem, ki poročajo da je največja parlamentarna stranka prevzela Telekom sporoča.

CVETKO SRŠEN (novi predsednik uprave Telekoma) Kaj se kdo s čim ukvarja v prostem času je njegova stvar. Mora biti pa fit in pro prvo v službi, tako da. Če pa mislite direktno name, seveda jaz sem član stranke in od tega ne bežim, sem na to ponosen, vendar do sedaj pa tudi v prihodnje to na moje delo ne bo vplivalo.

VESNA ZADRAVEC (novinarka) Glede posla prodaja TS Medie in kosovskega Ipka je za zdaj zamrznjena, prav tako pripojitev Avtente.

CVETKO SRŠEN (novi predsednik uprave Telekoma) Morda je treba razmišljati tudi v smeri kakšnih nakupov, oziroma akvizicije. Telekom lahko postane tudi na tak način močnejši, tako, da ni vedno samo v prodajah, ampak je morda tudi kaj v akvizicijah.

VESNA ZADRAVEC (novinarka) Male delničarje medtem skrbijo tudi visoki tožbeni zahtevki. Zopet 50 milijonska tožba T2-Ja.

RAJKO STANKOVIĆ (Društvo mali delničarji Slovenije) Najbolj ne razumemo kako to, da je, bom rekel dobro leto po poravnavi prisotna spet nova tožba, ki posledično najeda bilančni dobiček in seveda tudi s tem morebitno dividendo delničarjem.

VESNA ZADRAVEC (novinarka) Sršen je že četrti predsednik uprave Telekoma v zadnjih dveh letih. Nestabilnost družbe pa se kaže tudi v padcu delnice.

Medij: TV Slovenija Oddaja: Dnevnik TV SLO1 Ura predvajanja: 19.17 Avtorji: Vesna Zadravec Teme: Telekom Slovenije, mali delničarji Datum: Četrtek, 12. marec 2021 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.