Dulux podpisal pogodbo za nakup Juba, zaposlene in vodstvo bodo ohranili

NatisniNatisni

Zaključek transakcije je odvisen od sprejetja uradnih sklepov lastnikov in odobritve ustreznih regulativnih organov in organov za varstvo konkurence, so sporočili iz družbe DuluxGroup. Kot so dodali, je v primerjavi z drugimi morebitnimi investitorji, katerih naložbena logika lahko temelji na stroškovni racionalizaciji, operativni model skupin DuluxGroup in Nippon Paint Group vlaganje v rast.

Ljubljana, 29.10.2021

Za ogled TV prispevka novinarja Florjana Zupana iz odaje Dnevnik TV SLO1 ob 19.00 uri z dne 28.10.2021 pritisnite na sliko ali TUKAJ.

Patrick Houlihan, predsednik in glavni izvršni direktor skupine DuluxGroup, je poudaril: "Veseli smo priložnosti za vlaganje v Skupino JUB in njeno nadarjeno vodstveno ekipo. To JUB-ovo priložnost za rast poganja močno partnerstvo, ki je kombinacija ekonomije obsega in virov skupine Nippon Paint Group, uspešnosti in zmogljivosti skupine DuluxGroup ter močne srednje- in vzhodnoevropske platforme, ki jo zagotavlja JUB."

Kot so zagotovili v DuluxGroupu, bo Skupina JUB postala center za srednjo in vzhodno Evropo za dekorativne barve, premaze in fasadne sisteme ter platforma skupine DuluxGroup za nadaljnjo širitev v povezane kategorije izdelkov.

Priznane in vodilne blagovne znamke Skupine JUB bodo ohranili in razvijali, ponudbo izdelkov pa razširili z izkoriščanjem nabora izdelkov in tehnologije DuluxGroup/Nippon Paint Group. Kot so obljubili, bodo ohranili obstoječe vodstvo in zaposlene v JUB-u.

DuluxGroup Limited, ki naj bi bilo vodilno podjetje v segmentu barv in premazov v Avstraliji in Novi Zelandiji, ima približno 4000 zaposlenih po vsem svetu in ustvarja prihodke 1,3 milijarde evrov in je od leta 2019 v 100-odstotni lasti skupine Nippon Paint Group. Nippon Paint Group je četrti največji proizvajalec barv na svetu in največji v Aziji. Ima več kot 34.000 zaposlenih v več kot 30 državah in regijah z letno prodajo v znesku približno šest milijard evrov. DuluxGroup je lastnik blagovne znamke barv DULUX v Avstraliji, na Novi Zelandiji in v Papui Novi Gvineji in ni povezan z blagovno znamko DULUX v drugih delih sveta, vključno z Evropo, so še navedli v sporočilu za javnost.

 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.