Ali bo AZN ukrepala in preprečila prevzem Vzajemne - novi šef Vzajemne brez izkušenj v zavarovalništvu?!

NatisniNatisni

Spomnimo, dne 21. marca 2013 je Rajko Stanković kot zavarovanec Vzajemne, d.v.z., javnost obvestil o izidu žreba, katerega posledice bo občutilo 15 izvoljenih zastopnikov zavarovancev po preteku dveh let od izvolitve. Takrat je tudi pravilno napovedal, da si bo interesna skupina pod vodstvom Aleksandre Podogornik podredila Vzajemno, d.v.z., kar je danes tudi z imenovanjem novega šefa, Aleša Mikelna »de facto« tudi izvedla.

 

Ljubljana, 17. april 2013


 

Novi šef brez ene same izkušnje v zavarovalništvu?!

Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je Aleš Mikeln, po izobrazbi diplomirani inženir strojništva, trenutno zaposlen kot direktor družb Swaty, d.d. in Comet, d.o.o., v preteklosti pa je deloval v Železarnah Ravne, Noži Ravne in pa v Palomi. Iz dostopnih podatkov o g. Mikelnu nas zanima, na osnovi česa je NS Vzajemne imenoval strokovnjaka za strojništvo, ki je v svoji karieri deloval izključno v proizvodnji in ni razvidno niti ene izkušnje iz področja storitvenega sektorja, kaj šele zavarovalništva.

 

Predsednica NS Vzajemne, Aleksandra Podgornik za odnose z javnostjo najela agencijo Dialog SI.NET, d.o.o., katere direktor in tajnica sta bila ovadena zaradi »podkupovalne afere«

Kot je bilo razkrito v časniku Finance, dne 1.2.2013, so kriminalisti na pristojnemu državnem tožilstvu ovadili lastnika in direktorja PR agencije Dialog, Branka Voduška in njegovo tajnico, saj so jih varnostne kamere posnele na treh poštah v Ljubljani, kako plačujeta položnice, na katerih je kot vplačnik naveden Simon Toplak, kot prejemnik pa Društvo Mali delničarji Slovenije z namenom diskreditacije tako Simona Toplaka kot Rajka Stankovića, ki opozarjata na nepravilnosti pri prevzemanju Perutnine Ptuj - kar je dokazala tudi že izvedena posebna revizija. Na osnovi navedenega upamo, da sedaj sporna agencija ne bo postala še hišna agencija Vzajemne, d.v.z., saj je to že v Perutnini Ptuj in na Štajerski gospodarski zbornici.

 

Javni poziv tožilstvu in organom pregona

Rajko Stanković in Simon Toplak javno pozivava tožilstvo in organe pregona, naj dokončajo svoje delo z »kurirji«, v takoimenovani "podkupovalni aferi Perutnina Ptuj" in naj nadaljujejo preiskavo in ovadijo naročnika oz. naročnike.

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.