Adria Airways prodana in predana nemškemu 4K Invest

NatisniNatisni

Na današnji skupščini družbe Adria Airways, d.d. so se delničarji seznanili z informacijo, da je bil 91,58 % paket družbe prodan nemškemu 4K Invest. Na današnji dan je bil izvršen tudi uradni prepis delnic na 4K Invest, delničarji pa so se seznanili z odstopnimi izjavami članov nadzornega sveta in za nove člane NS potrdili Markusa Zöllnerja, Holgerja Kowarscha, dr. Martina Vorderwülbeckeja in Steva Röperja. V roku 3 dni je skladno z določili Zakona o prevzemih (ZPre-1) pričakovati prevzemno namero in nato tudi prevzemno ponudbo za preostale delnice, po ceni 1,00 EUR.

 

Brnik, 15. marec 2016


Za ogled prispevka iz oddaje Dnevnik na RTV Slovenija 1, z dne 15.03.2016 kliknite na sliko ali tukaj.

 

Delničarji bodo deležni prevzemne ponudbe po 1,00 EUR

4K Invest je skladno z določili ZPre-1 zavezan k podaji prevzemne namere v roku 3 dni. Slabih 500 malih delničarjev bo tako deležnih prevzemne ponudbe po ceni 1,00 EUR za posamezno delnico.

 

Ali bo predsednika uprave Marka Anžurja ostal na svojem položaju?

Položaja predsednika uprave Marka Anžurja na sami skupščini nihče ni želel komentirati, če gre soditi po ravnanju ob prevzemu Aerodroma Ljubljana, d.d. s strani Fraporta, pa bo morda 4K Invest ponudil Marku Anžurju da ostane in upravo dopolnil s svojimi člani.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.