30.skupščina Telekoma Slovenije - medijski prispevki z dne 30.08.2019

NatisniNatisni

TV SLOVENIJA 1, 30.08.2019, DNEVNIK, 19.03

JASMINA JAMNIK (voditeljica): Zdaj pa na nenavadno skupščino Telekoma. Nanjo namreč ni prišel niti en nadzornik, ki bi lahko odgovoril na katero od vrste vprašanj, ki v zadnjem obdobju vznemirjajo javnost. Tudi na to zakaj je nekdanji predsednik uprave Rudolf Skobe še vedno zaposlen v Telekomu s plačo predsednika uprave in bo potem prejel še šest plač odpravnine. Država je kljub temu nadzornemu svetu in upravi dala razrešnico.

VESNA ZADRAVEC (novinarka): Prazne vrste ob jubilejni 30. skupščini Telekoma. Razen tričlanske uprave odgovornih za nadzor družbe tokrat ni na spregled.

Za ogled prispevka iz Dnevnika TV SLO1 novinarke Vesne Zadravec pritisnite TUKAJ.

Za ogled prispevka iz Odmevov TV SLO1 voditeljice Rosvite Pesek pritisnite TUKAJ ali na sliko.

RAJKO STANKOVIĆ (Društvo Mali delničarji Slovenije) Ampak so enostavno spustili informacijo v javnost, da jih ne bo in da na vsa naša vprašanja bo odgovorila uprava, kar se je izkazalo za neresnico in to me res žalosti in to je korporativno upravljanje na najnižji možni točki.

VESNA ZADRAVEC (novinarka): Delničarji tako niso dobili odgovora na vprašanji ali drži, da bo Rudolf Skobe pred odhodom dobil 18 plač in ali si je podobno zlato padalo zagotovil tudi delavski direktor Dean Žigon.

Današnjo skupščino je nedvomno zaznamovalo dejstvo, da nihče od nadzornikov, ki jih je predlagala država ni prišel na skupščino, njihova prisotnost sicer ni obvezna, kaže pa na njihov odnos do državne srebrnine. Obnašajo se, kot da gre za zasebno podjetje in njihov denar. SDH bi tako moral resno razmisliti katere in kakšne nadzornike imenuje v državna podjetja, sicer bo povsem izgubil svojo funkcijo.

Očitno so nezadovoljni tudi na SDH-ju. Zapisali so, da se od nadzornikov pričakuje delovanje v skladu z zakonom, kodeksi in najvišjimi etičnimi ter profesionalnimi standardi. Medtem se na skupščini zagovarja uprava. Čeprav se je Telekom znašel sredi kriminalističnih preiskav v zvezi s posli na Balkanu, menda Telekom pri tem ni bil oškodovan, trdi uprava, ki razkrije tudi, da jih družba Antena, lastnica Planet TV-ja, stane vse več.

Za arbitražni postopek v katerem bi se Grki umaknili iz medijske družbe so porabili več kot milijon in številka ni dokončna. Družba ima negativni kapital, živi za to, ker vse izgube pokrije matični Telekom.

Kakorkoli, uprava in nadzorni svet so razrešnico dobili, delničarji pa skromno dividendo 4,5 evra bruto.

Za ogled TV prispevka novinarke Karmen Lugarič iz oddaje SVET na Kanalu A pritisnite na sliko ali TUKAJ.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.