Nika

Nika, d.d. - Kontaktni podatki

Nika, Investiranje in razvoj, d.d. (oznaka delnice: NIKN)
Trg izgnancev 1a
8250 Brežice
Telefon: +386 (7) 496 22 36
Faks: +386 (7) 496 28 52
Spletna stran: www.nikadd.si
 

Finančni podatki o družbi

 

 

Družba:

Nika

Oznaka delnice:

NIKN

Borza:

Vstopna kotacija Ljubljanske borze

ISIN koda:

SI0031100793

     
 

   Znesek/število

Datum

Osnovni kapital družbe:

   792.630,61€

31.12.2016

Število vseh delnic:

   189.876

31.12.2016

Lastne delnice:

   0

31.12.2016

Število delničarjev:

   192

31.12.2016

Knjigovodska vrednost delnice zadnji dan preteklega poslovnega leta:

   8,15€

31.12.2016

Bilančni dobiček zadnji dan preteklega poslovnega leta:

   -1.477.878,00€

31.12.2016

Borzna cena zadnji dan preteklega poslovnega leta:

   35,00€

31.12.2016

Tržna kapitalizacija:

   6.645.660,00€

31.12.2016

     

Kontakt za vlagatelje:

Branko Šušteršič

Telefon:

07 496 22 36

Email:

branko.sustersic@nikadd.si

 

 

Opozorilo:

Predstavljeni podatki so informativne narave. Društvo MDS ne odgovarja za točnost podatkov. Za pridobitev uradnih podatkov se obrnite neposredno na družbo.

NIKA Brežice

Datum skupščine: 
20.06.2022 - 14:00
Naslov: 
v notarski pisarni notarja Bojana Podgorška, Dalmatinova ulica 2, Ljubljana.
Status: 
arhivirana
Opombe: 
Poročilo uprave in nadzornega sveta o poslovanju v letu 2021. Uporaba bilančnega dobička in podelitev razrešnice članom uprave in nadzornega sveta za leto 2021. Določitev sejnin in izplačil za opravljanje funkcije članom nadzornega sveta in komisij nadzornega sveta. Izvolitev članov nadzornega sveta. Izjava družbe Nika d. d. o prevzemu delnic NIKN za plačilo denarne odpravnine z odložnim in razveznim pogojem.

NIKA Brežice

Datum skupščine: 
17.05.2013 - 13:00
Naslov: 
na sedežu družbe Trg izgnancev 1a, 8250 Brežice.
Status: 
arhivirana

Nika, DUS

Datum skupščine: 
18.05.2012 - 12:00
Naslov: 
na sedežu družbe Trg izgnancev 1.a, 8250 Brežice.
Status: 
arhivirana

Nika Brežice

Datum skupščine: 
18.05.2012 - 13:00
Naslov: 
na sedežu družbe Trg izgnancev 1.a, 8250 Brežice.
Status: 
arhivirana

Ovce na borzi

Medij: 7 dni Avtorji: Ribič Mirjana Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 18. 05. 2011 Stran: 17

Mali delničarji so zdaj le tarča velikih investitorjev.

S trgovanjem na Ljubljanski borzi je bilo mogoče obogateti nekje do leta 1996, ko se je koncentracija moči vrtela okoli nekaj igralcev na kapitalskem trgu. Trgovali so z notranjimi informacijami, ki so bile težko dokazljive. Omenimo samo dve borznoposredniški hiši iz devetdesetih let: Dadas in Nika. Davorin Sadar in Branko Šušteršič, lastnika teh delniških družb sta uvrstila delnice na borzo. Da bi bil insiderski posel popoln, sta oba bila tudi borzna posrednika zase in za svoje stranke. Na nobeni borzi na svetu ni bilo takšne koncentracije moči posameznika skozi različne vloge, ki se izključujejo, konflikt interesov pa je bil imperativ trgovanja. Zato so mah vlagatelji dobili popolnoma izkrivljeno sliko delniškega trga. Menili so,da so lahko uspešni kot japiji. Namesto filozofije, kupujmo delnice, da bi lahko nekaj prihranili za hude čase, je pri nas bila prisotna miselnost: kupujmo delnice, da bomo hitro obogateli. Mali in naivni delničarji so kot japiji menili, da lahko obogatijo. Povsod po svetu so kot ovce, ki sledijo črednemu nagonu, ker nimajo niti znanja niti informacij, ki so pomembne za investiranje. Le redki borzni posredniki tudi dobro svetujejo, če pa že, to tudi dobro zaračunajo. Kako brati podatke podjetja, je najbolj pomembna informacija za male delničarje. Vzemimo primer delnice Nova KBM, ki imajo konstanten padec tečaja, tudi po uvrstitvi delnic na Varšavski borzi. Kdo je lahko profitiral z nakupom delnice? Samo veliki investitorji, ki so delnice kupili po diskontni ceni, mah delničarji te možnosti nimajo, ker nimajo denarja za nakup paketov delnic.

Nadzorniki odgovorni, a le na papirju

Medij: Finance Avtorji: Smrekar Tanja,Šalamun Andreja Teme: Mali delničarji, ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Rubrika / Oddaja: Dogodki in ozadja Datum: 28. 07. 2010 Stran: 4

Sodišča nimajo znanj, nadzorniki pa preveč dobre zveze, da bi kdaj za slabo delo tudi plačali, opozarjajo sogovorniki

Podjetja so na kolenih, njihovi upniki ne dobijo denarja, delničarji izgubljajo premoženje. Kaj so počeli nadzorniki, da so poslovodstvom dopustili takšno slabo, morda nezakonito upravljanje družb? Kako lahko člane nadzornega sveta izterjate, da vam plačajo izgube, ki so nastale zaradi jalovega nadzora?


Težko, pravijo naši sogovorniki. Pa ne zato, ker ne bi imeli ustrezne zakonodaje, temveč zato, ker nadzornikov nihče ne zna izterjati, sodniki niso Usposobljeni, povrhu vsega pa svoje naredijo še socialna omrežja oziroma poznanstva, ki varujejo »svoje« nadzornike.

Kar nekaj primerov je, kjer bi lahko pregledali, ali so zaradi morebitnega slabega dela odškodninsko odgovorni tudi nadzorniki:

  • Prevent Global, ki izdeluje avtomobilske prevleke, je pred stečajem; ima le enega kupca, Prevent Dev, katerega lastnik Nijaz Hastor seje kot manjšinski lastnik Preventa Globala spri z večinskim lastnikom Jankom Zakeršnikom.
  • Prva Vegradova gradbenica Hilda Tovšak je spravila podjetje pred stečaj, ker se je podobno kot nekdanji šef Istrabenza Igor Bavčar in nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Boško Srot očitno bolj ubadala z menedžerskim prevzemom podjetja kot s posli. Hkrati je sodelovala, kot je ugotovil urad za varstvo konkurence, v kartelnem dogovarjanju pri avtocestnih poslih. Davkoplačevalci smo jih menda preplačali za tretjino oziroma okoli 2,3 milijarde evrov. Bo moral Vegrad plačati del preplačanih avtocest in kje so bili ob dogovarjanju nadzorniki?
  • V Luki Koper že mesece tuhtajo, kako bi odškodninsko tožili nekdanjo upravo Roberta Casarja in morda nadzornike zaradi vrste spornih poslov, tudi nepremičninskih.
  • V začetku leta je Intereuropa vložila odškodninsko tožbo proti nekdanji upravi pod vodstvom Andreja Lovšina zaradi spornega vlaganja v logistični center Cehov v Moskvi. Tožba je vredna 37,5 milijona evrov.
  • Že leta se vleče tožba Zavarovalnice Triglav proti nekdanji prvi dami Nadi Klemenčič in nekdanjemu prvemu nadzorniku Milanu Maroltu zaradi domnevno spornih oziroma previsokih nagrad. O tožbi mora prvostopenjsko sodišče odločati vnovič, prvič sta bila Klemenčičeva in Marolt oproščena.
  • Ali pa denimo Hit: nekdanjega predsednika uprave Nika Trošta tožijo zaradi kupovanja zemljišč po Balkanuza dva milijona evrov. Tožb proti nadzornikom ni.

Niko bo avstrijski lastnici ponovno izplačal bogate dividende

Medij: Dnevnik Avtorji: M. P. Teme: Mali delničarji  Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik
Datum: 20. 04. 2010 Stran: 27

Ljubljana - Delničarji Nika Železniki bodo na skupščini, ki je napovedana za 19. maj, odločali o izplačilu 1,5 milijona evrov dividend oziroma 41,8 evra bruto za delnico. Glavnino dividend bo sicer dobila dunajska družba Ring International, ki ima v lasti 99,8 odstotka vseh delnic Nika.


Spomnimo, da je Ring International konec leta 2008 prevzel Nika, v začetku leta 2009 pa svoj delež povečal na 99,8 odstotka. S prevzemom Nika se je bistveno spremenila tudi dividendna politika družbe. Še leta 2008 je namreč Niko za dividende namenil le okoli 20 odstotkov bilančnega dobička, lani pa že več kot polovico. Če bo tokratni predlog za delitev bilančnega dobička dobil zadostno podporo, bo Niko letos za dividende namenil več kot tretjino bilančnega dobička,

Ring International pa bo v vsega dveh letih odplačal kar četrtino vseh stroškov prevzema. V lastništvu Nika je poleg družbe Ring International le še peščica malih delničarjev, ki ni želela sprejeti prevzemne ponudbe.


Delničarji bodo tako na majski skupščini odločali tudi o podelitvi pooblastila upravi, da začne s postopki iztisnitve malih delničarjev. Te bo uprava Nika, ki jo vodi Radovan Čulibrk, začela le v primeru, če se ji v naslednjih petih mesecih z malimi delničarji ne bo uspelo dogovoriti glede njihovega izstopa iz lastništva Nika.

NIKA investiranje in razvoj, Brežice

Datum skupščine: 
21.05.2010 - 13:00
Naslov: 
na sedežu družbe Nika, Investiranje in razvoj, d. d., Trg izgnancev 1a, 8250 Brežice.
Status: 
arhivirana
Syndicate content

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.