Lepenka

Lepenka, d.d. - Kontaktni podatki

Lepenka, podjetje za proizvodnjo in predelavo papirja Tržič, d.d. (oznaka delnice: LPTR)
Slap 8
4290 Tržič
Telefon: +386 (4) 596 30 44
Faks: +386 (4) 596 35 38
Spletna stran: www.lepenka.si
 

Finančni podatki o družbi

 

 

Družba:

Lepenka

Oznaka delnice:

LPTR

Borza:

Ni v borzni kotaciji

ISIN koda:

SI0031110495

     
 

Znesek/število

Datum

Osnovni kapital družbe:

1.952.679,02€

31.12.2014

Število vseh delnic:

233.970

31.12.2014

Lastne delnice:

    0

31.12.2014

Število delničarjev:

   10

31.12.2014

Knjigovodska vrednost delnice zadnji dan preteklega poslovnega leta:

  15,54€

31.12.2014

Knjigovodska vrednost delnice zadnji objavljeni podatek:

 

 

Borzna cena na zadnji dan preteklega poslovnega leta:

 

 

Tržna kapitalizacija

3.635.893,80€

31.12.2014

     

Kontakt za vlagatelje:

 

Telefon:

04 59 63 547

Email:

lepenka@lepenka.si

 

 

Vir podatkov:

Lastni izračuni in podatki

 

 

Opozorilo:

Predstavljeni podatki so informativne narave. Društvo MDS ne odgovarja za točnost podatkov. Za pridobitev uradnih podatkov se obrnite neposredno na družbo.

Mali delničarji uspešni s posebno revizijo, ki bo preverila sume morebitnega oškodovanja s strani »imperija Martina Odlazka« v Lepenki

Višje sodišče v Ljubljani je na predlog za imenovanje posebnega revizorja, ki so ga 12. septembra 2011 po pooblaščencu vložili delničarji družbe Lepenka d.d.: Jože Prosen, Varnost Rival Sistemi, d.d., Gruda Jurmes, d.d., Gorenjski glas, d.o.o., ter CSS Škofja Loka, dne 21. februarja 2012 po predsednici senata - višji sodnici Andreji Strmčnik – Izak izdalo sklep, s katerim je posebnemu revizorju družbi UHY d.o.o. naložilo, da mora preveriti:

  • posle Lepenke d.d. v zvezi s prodajo nepremičnin,
  • posle v zvezi s selitvijo proizvodnje z Lepenke d.d. na Papir Servis d.o.o.,
  • posli, ki so bili knjiženi kot »stroški storitev«, v znesku 4,6 mio EUR.

Ljubljana - Tržič, 9. marec 2012


 

Društvo MDS pozdravlja odločitev sodišča

Društvo Mali delničarji Slovenije (Društvo MDS) pozdravlja odločitev sodišča v zvezi z imenovanjem posebnega revizorja, ki mora preveriti zgoraj omenjene posle.

Spomnimo, da je Društvo MDS že na skupščini Lepenke, d.d. leta 2010 zahtevalo pojasnilo, kje vse je Lepenka objavila poziv za nakup nepremičnin in zemljišč, na osnovi katerih cenitev in zahtevalo predložitev le-teh. Predsednik Društva MDS, Rajko Stanković, je na zastavljena vprašanja prejel le presenetljiv odgovor, da je Lepenka javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin objavila le v Salomonovem oglasniku (zgolj naključno je njegov izdajatelj tudi del skupine Krater), cenitev ne morejo (beri: ne želijo) pokazati oz. jih trenutno nimajo, pa čeprav bi jih na skupščini morali imeti že v samem gradivu.

Društvo MDS s pravnimi postopki v Lepenki, d.d. nad imperij Skupine KRATER

Društvo - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši (v nadaljevanju: Društvo MDS) je na pristojno sodišče v imenu delničarja vložilo izpodbojno tožbo zoper dva sprejeta sklepa na skupščini Lepenke, d.d., in sicer :

  • zaradi nedelitve dela bilančnega dobička v obliki dividend, saj je le-ta samo v letu 2009 znašal 467.063,00 EUR,
  • zoper predlog pogodbe o nakupu zemljišč in nepremičnin Lepenke, d.d. s katero bi družba Papir Servis d.o.o. (del Skupine Krater), ki jo lastniško obvladuje Martin Odlazek, prevzela tudi zemljišča in poslovne stavbe tovarne Lepenka v Tržiču za samo 2,66 mio EUR (brez DDV).

Ljubljana, 23. septembra 2010


LEPENKA D.D. iskala kupce “transparentno” le preko SALOMONOVEGA OGLASNIKA, brez CENITEV

Že na skupščini je predsednik Društva MDS Rajko Stanković zahteval pojasnilo, kje vse je Lepenka objavila poziv za nakup nepremičnin in zemljišč, na osnovi katerih cenitev in zahteval predložitev le-teh.  Dobil pa je presenetljiv odgovor, da je Lepenka javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin objavila le Salomonovem oglasniku (zgolj naključno je njegov izdajatelj tudi del skupine Krater), cenitev ne morejo (beri: ne želijo) pokazati oz. jih trenutno nimajo, pa čeprav bi jih na skupščini morali imeti v gradivu samem. V predvidenem roku (ki je po informacijah bil le 7 dni) se je odzval le Papir Servis d.o.o., ki je tudi del Skupne Krater. Tako je Papir Servis d.o.o. posledično “legalno” zmagal v boju za več kot 30.000 kvadratnih metrov nepremičnin (zemljišč, objektov in celo hidroelektrarne, ki je na sliki), za katere naj bi po izpodbijani pogodbi moral plačati samo 2,66 milijona EUR (brez DDV).

 

PRIJAVA KRŠITEV DOLOČIL ZGD-1C ODDANA TUDI NA MINISTRSTVO ZA GOSPODARSTVO

Šele na skupščini smo dobili poslovno poročilo, ker so ga kljub pisni zahtevi »baje pozabili poslati.« Kljub eni ustni zahtevi (podani na skupščini) in dvema pisnima zahtevama za izročitev prepisa cenitvenega poročila, revizorjevega poročila in druge dokumentacije povezane s predvideno prodajo nepremičnin in zemljišč, jih družba Lepenka, d.d., ki jo vodi Martin Odlazek ne želi izročiti. Zato je bila podana tudi prijava zoper pravno osebo in odgovorne osebe prekrškovnemu organu Ministrstva za gospodarstvo RS.

 

HIPOTEKE NA ZEMLJIŠČE LEPENKE, d.d., ZA KREDITE SKUPINE KARTER

LEPENKA Tržič

Datum skupščine: 
31.08.2015 - 10:30
Naslov: 
v sejni sobi družbe Salomon d.o.o., Brnčičeva ul. 31, 1000 Ljubljana
Status: 
arhivirana
Opombe: 
Letno poročilo - seznanitev, glasovanje o podelitvi razrešnice Upravi in NS, izbor revizorja za leto 2015.

Revizija: Odlazkovi oškodovali Lepenko

Medij: Dnevnik Avtorji: Modic Tomaž Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 30. 08. 2013 Stran: 9

Papir Servis

Revizija prenosa dejavnosti in premoženja z Lepenke na Papir Servis je potrdila, da so tržiško družbo s tem oškodovali za več milijonov evrov Zaradi dogajanja v Lepenki so sicer kriminalisti marca letos ovadili lastnika skupine Krater Martina Odlazka.

Tudi posebna revizija je ugotovila, da je bila Lepenka pri prenosu celotne dejavnosti in milijonskega premoženja na Papir Servis Martina Odlazka krepko oškodovana. Medtem ko so ljubljanski kriminalisti v okviru preiskave odkrili za milijon evrov škode in Odlazka kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja, bi lahko škoda po oceni revizorjev znašala nekajkrat več, kar štiri milijone evrov.

Spomnimo, da je Odlazek, ki je bil junija letos na prvi stopnji obsojen na šest mesecev zapora zaradi vprašljivega nakupa delnic Gorenjskega tiska, leta 2010 iz Lepenke za majhen denar odpeljal zemljišča, še prej pa jih obremenil za posojila lastnih družb. Obenem je Lepenka prepustila Papirju servisu svojo proizvodnjo, torej delavce, stroje, izdelke in blagovno znamko. Male delničarje, ki so obtičali v lastništvu in od Odlazka (zaman) pričakovali ustrezno odpravnino, pa je najbolj zbodlo to, da Lepenka od Papirja Servisa ni prejela niti evra, temveč malovredne finančne naložbe.

Lepenka

Datum skupščine: 
29.08.2013 - 09:30
Naslov: 
v sejni sobi poslovne zgradbe skupine Krater, Brnčičeva ulica 31, 1231 Ljubljana - Črnuče.
Status: 
arhivirana

Mali delničarji za državo topovska hrana

Medij: Dnevnik Avtorji: Modic Tomaž Teme: Mali delničarji, Rajko Stanković Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 27. 05. 2013 Stran: 8

Borza

Namesto da bi država karseda zaščitila male delničarje in jih privabila k reševanju zadolženega gospodarstva, jih bo z domala enakimi metodami kot menedžerji izigrala in poceni iztisnila iz lastništva bank.

Ce so pred krizo Darko Horvat (Aktiva Holding), Bine Kordež (Merkur), Boško Šrot (Infond Holding), Ivan Zidar (SCT), Dušan Šešok (Iskra), Igor Bavčar (Droga Kolinska) in vrsta drugih menedžerjev iz prevzetih družb iztiskali male delničarje in jih iz lastništva pogosto pospremili s (pre)nizkimi odpravninami, je danes štafeto prevzela kar država.

Te dni smo namreč priče nacionalizaciji obeh največjih bank - Nove Ljubljanske banke (NLB) in Nove KBM. Če so politiki v obdobju debelih krav in visokih borznih tečajev vneto prepričevali državljane, naj svoje prihranke preselijo iz nogavic v delnice bank, so se zdaj zadeve obrnile. Kljub drugačnim obljubam so jim tik pred zdajci odrekali sodelovanje pri dokapitalizacijah. Tako več deset tisoč malih delničarjev nemo spremlja, kako jih država pred napovedano privatizacijo bank iztiska iz lastništva po rekordno nizkih dokapitalizacijskih cenah delnic.

Država deluje tako kot preganjani tajkuni

Ljubljanski kriminalisti ovadili Martina Odlazka

Medij: Dnevnik Avtorji: Modic Tomaž Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 27. 03. 2013 Stran: 9

 

Zaradi prenosa premoženja z Lepenke na Papir servis so kriminalisti kazensko ovadili vpletene, med drugim Martina Odlazka. Škode nai bi bilo za okoli milijon evrov.

Vse kaže, da se bo moral lastnik Papirja servisa Martin Odlazek pred sodiščem zagovarjati tudi zaradi domnevno spornega dogajanja v Lepenki. V dneh, ko mu sodijo zaradi vprašljivega nakupa delnic Gorenjskega tiska, so ga kriminalisti ovadili še zaradi utemeljenega suma oškodovanja pri prenosu večmilijonskega premoženja z Lepenke na Papir servis.
Martin Odlazek je, kot smo razkrivali v Dnevniku, leta 2010 iz Lepenke za majhen denar odpeljal zemljišča in vso proizvodnjo. Na svoje družbe je prenesel stroje, zaloge in blagovne znamke, ne da bi o tem obvestil solastnike Lepenke. Za nameček je njena zemljišča v Tržiču zastavil za posojila drugih svojih družb, tako da je bila prodajna cena ob kasnejši prodaji precej nižja. Male delničarje, ki so pričakovali primerno denarno odpravnino, pa je bolj zbodlo to, da Lepenka v zameno ni prejela niti evra. Papir servis ji je namreč odstopil malovredne finančne naložbe.

Preiskovali tudi Lepenko

Medij: Gorenjski glas Avtorji: Šubic Ana Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Kronika Datum: 14. 12. 2012  Stran: 10

Kranj - V sredo so na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Novo mesto potekale hišne preiskave v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja, kriminalisti pa naj bi preiskovali podjetja Martina Odlazka, lastnika skupine Krater, ki ima v lasti tudi več radijskih postaj, revij in časopisov (npr. Salomonov oglasnik, Ekipa, Jana, Lady, Dolenjski list ...), tiskarn (Set tiskarna, Delo TČR), pa tudi podjetji Lepenka in Papir servis, ki sta bili menda v središču zadnje kriminalistične preiskave. Po neuradnih podatkih naj bi namreč kriminalisti zbirali informacije o predlanskem prenosu premoženja s tržiške Lepenke na Papir servis. Časnik Delo je avgusta letos poročal, da je Papir servis več kot 30 tisoč kvadratnih metrov nepremičnin v Tržiču kupil za 3,2 milijona evrov, čeprav so po mnenju malih delničarjev Lepenke vredne najmanj štirinajst milijonov evrov, zaradi česar so zahtevali tudi revizijo omenjenih poslov.

Kriminalisti zaradi Lepenke na obisk k enemu najbogatejših Slovencev

Medij: Dnevnik Avtorji: Modic Tomaž Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 13. 12. 2012 Stran: 8

Preiskava poslov Martina Odlazka

Kriminalisti so včeraj obiskali podjetja Martina Odlazka, pri čemer naj bi zbirali informacije o Lepenki in vprašljivem prenosu premoženja na Papir Servis leta 2010.

Se preden bi lastnik Papirja Servisa Martin Odlazek na ponedeljkovi skupščini Lepenke »legaliziral« vprašljive manevre iz leta 2010, ko je iz družbe potihoma in za majhen denar »odpeljal« zemljišča in vso proizvodnjo, so enega najpremožnejših Slovencev obiskali kriminalisti.

Ali so se včeraj navsezgodaj zjutraj mudili tudi na Odlazkovem posestvu v naselju Mikote blizu Krškega, kjer naj bi ta dlje časa prebival, ali pa so organi pregona obiskali graščino Selo v okolici Šentvida pri Stični, kjer ima Odlazek še danes prijavljeno stalno prebivališče, včeraj ni bilo mogoče preveriti. Odvetnica Karla Nahtigal, ki zastopa Odlazkovo skupino Krater, namreč ni želela dati nobene izjave. Skop s pojasnili je bil tudi generalni direktor Papirja Servisa Janez Mlakar. Potrdil je le, da je pri njih potekala preiskava in da se tiče dogajanja v Lepenki.

Syndicate content

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.