Ali so res za finančni polom Zvonov krive "zle sile in ne upravljalci?" Odgovor je NE, kriv je slab nadzor.

Izjava škofa g. Antona Glavana je naravnost v posmeh 65.000 delničarjem propadlih Zvon Ena in Dva Holding, saj želi krivdo za slab nadzor in poslovodenje prenesti na imaginarne "zle sile" oz. kot bi v nekdanji skupni državi rekli na "zunanjega sovražnika".

 

A še bolj preseneča besednjak nadškofa g. Antona Stresa, ki hoče finančni zlom opravičiti, da so ljudje dobili certifikate in ne vložili denar v oba Zvonova, a pri tem namerno ali ne pozabi, da je šlo za razdelitev družbenega premoženja ustvarjenega po 2. svetovni vojni v prejšnji državi, kar je omogočilo delo državljank in državljanov na prostorih Republike Slovenije.  Če se izrazimo zelo metaforično bi lahko izjavo parafrazirali takole: »Vlagatelji in cerkveni upravljalci smo se igrali monopoly, sedaj pa je igra žal končana.«

 

Ljubljana, 01.08.2013


 

V Društvu MDS takim pavšalnim ocenam nasprotujemo in pozdravljamo odločitev papeža Frančiška in besede patra Knavsa, ki zahteva vsaj simbolično poplačilo malih delničarjev, ki so za sedaj zaradi premajhne stečajne mase izgubili prav vse, pa čeprav so denar zaupali Zvonovoma predvsem, ker so verjeli Cerkvi kot instituciji.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.