Mirko Krašovec o »judežih«, ki so krivi za stečaj Zvonov

NatisniNatisni

Medij: DRUŽINA  Avtorji: Mojca Purger Foto: Mojca Prger Teme:  mali delničarji, Zvon Ena holding, Zvon Dva Holding Datum: Petek, 16. december 2022 Vir: TUKAJ

Rajko Stankovič, Matjaž Titan in Mirko Krašovec na novinarski konferenci. FOTO: M. P.

 

"Namen novinarske konference je pogledati, kaj je šlo narobe pri stečaju Zvon 1 holding in Zvon 2 holding. V interesu malih delničarjev je vedno, da se poišče kakršna koli oblika drugačne poravnave, ali je to prisilna poravnava ali dokapitalizacija, nikakor pa ne stečaj, saj v stečaju delničarji izgubijo vse," je novinarsko konferenco v petek, 16. decembra, pričel Rajko Stankovič, predsednik Društva Malih delničarjev Slovenije (MDS).

Na novinarski konferenci 10 let po začetku stečaja holdingov Zvon 1 in Zvon 2, sta novosti poleg Rajka Stankoviča predstavila še Mirko Krašovec, nekdanjih ekonom Mariborske nadškofije in njegov odvetnik Matjaž Titan. Opozorili so na kazenski postopek o pranju denarja in utaji davkov v družbi T-2, ki teče že deveto leto, in o prihajajoči kazenski ovadbi zaradi spornega lastniškega "premika" T-2 iz premoženja družb Zvon 1 in Zvon2. Mirko Krašovec je spregovoril o "judežih", ki so izsilili bankrot Zvonov. 

 

Stečaj ni bil neizogiben

 

Rajko Stankovič je v uvodu povedal, da so v Društvu mali delničarji Slovenije aktivno sodelovali v vseh skupščinah Zvonov, dokler so še bile. "Bili smo trdno prepričani, da bo prišlo do prestrukturiranja oz. vplačila novega kapitala, ki se je nakazoval s strani grupacije Rothschild. Prepričani smo, da bi 50 milijonov posojila pomagalo, da do stečaja ne bi prišlo." Še vedno je prepričan, da so bile "portfeljske naložbe v obeh holdingih odlične, kar se je pokazalo tudi pri kasnejši prodaji njihovih naložb, kot so Mladinska knjiga, Helios in še kakšni. Kupnine so bile znatno večje, kot so banke takrat priznavale, da so te naložbe vredne."

 

Odvetnik Matjaž Titan in Mirko Krašovec. FOTO: M. P. 

 

Nelojalni poslovni partnerji - "judeži"

 

Stečaj holdingov Zvon 1 in 2 so po mnenju nekdanjega ekonoma Mariborske nadškofije načrtno povzročili "nelojalni poslovni partnerji in so s tem zagrešili največjo manipulacijo na račun Cerkve v zgodovini samostojne Slovenije." O tem je Mirko Krašovec spregovoril že na tiskovni konferenci v maju 2021, zdaj pa nadaljuje z razkrivanjem negativne vloge nelojalnih partnerjev, ki jih imenuje tudi "judeži". "Z namenom, da se polastijo T-2 kot kronskega dragulja Zvonov, so judeži zvijačno izsilili stečaje Zvonov in načrtno omadeževali Nadškofijo Maribor in z njo povezane cerkvene dostojanstvenike. Danes je storjen nov korak k razkritju oseb in skupin, ki so pri tej manipulaciji sodelovale," je dejal Krašovec. "Z izsiljenimi stečaji Zvonov so ti judeži ultimativno oškodovali Nadškofijo Maribor in več deset tisoč malih delničarjev, med katerimi sem tudi jaz osebno in mnogo mojih prijateljev in znancev, ki smo lastniške certifikate zaupali v Krekovo družbo za upravljanje." 

Na novinarski konferenci je Krašovec povedal, da o imenih sicer ne bodo govorili javno, med njimi pa "izstopajo tedanji odgovorni odločevalcei iz NLB in družbe Gratel, ki so za bagatelo 'priposestvovali' T-2." 

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.