Na kratko iz gospodarstva

NatisniNatisni

Medij: STA  Avtorji: STA Teme:  mali delničarji Datum: Četrtek, 14. oktober 2021 

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

 

 

Bonitetna agencija AM Best je Zavarovalnici Triglav in Pozavarovalnici Triglav Re ob rednem letnem pregledu ponovno potrdila bonitetno oceno finančne moči A (odlično) in dolgoročno bonitetno oceno kreditne sposobnosti a. Oceni imata stabilno srednjeročno napoved, ki je odraz pričakovanj agencije, da Triglav srednjeročno dosega dobre poslovne rezultate in ohranja zelo trden finančni položaj ter vodilno tržno vlogo v Sloveniji in širši regiji, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

 

Bonitetna agencija AM Best je Savi Re ob rednem letnem pregledu potrdila bonitetno oceno finančne moči A (odlično) in dolgoročno kreditno bonitetno oceno a. Obe oceni imata stabilno srednjeročno napoved. Finančni položaj je ocenjen kot zelo močan, poslovanje kot močno, vpliv profila poslovanja na bonitetno oceno kot nevtralen, sistem upravljanja tveganj pa kot primeren glede na sestavo skupine, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Save Re. Na trgu obveznic Ljubljanske borze se bo 18. oktobra začelo trgovati s trimesečnimi zakladnimi menicami z oznako TZ193, ki jih je država v skupni nominalni vrednosti 151 milijonov evrov prodala na avkciji 12. oktobra, je objavila Ljubljanska borza.

 

Sklad obrtnikov in podjetnikov je danes objavil razpis za predsednika in člana uprave.

 

Kandidati morajo meti med drugim visokošolsko izobrazbo ter pet let delovnih izkušenj na področju finančnega poslovanja ali zavarovalništva. Skupščina sklada bo predsednika in člana uprave imenovala za petletni mandat. Prijave zbirajo 15 dni ob objave razpisa, torej do 29. oktobra. Predsednik uprave sklada je trenutno Bojan Jean, član uprave pa Božidar Marot.

 

Ekipa mehanikov Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) je v konkurenci avtomobilskih klubov iz 14 držav zmagala na usposabljanju klubskih mehanikov za pomoč na cesti FIA Road Patrol Training for Excellence 2021. Tekmovanje je od ponedeljka do danes potekalo v Luksemburgu. Drugi so bili predstavniki avstrijskega ÖAMTC, tretji pa iz britanskega AA, so sporočili iz AMZS. Slovensko ekipo sta sestavljala mehanik Miha Setnikar in tehnični inštruktor Sašo Tomažič. "Seveda sva oba z Miho zelo vesela zmage, a bistvo tekmovanja ni prvo mesto, temveč to, da smo se veliko naučili - tako od predavateljev kot od drugih ekip," je poudaril Tomažič.

 

Turistično gostinska zbornica Slovenije je v okviru 68. Gostinsko turističnega zbora Slovenije, ki je potekal v sredo in danes v postojnskem hotelu Jama, podelila najvišja priznanja zaposlenim v gostinstvu, hotelirstvu in turizmu za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu kakovosti storitve. Strokovna komisija je visoko priznanje za izredne zasluge pri delu na področju turizma in gostinstva podelila natakarju Term Snovik in domačinu iz Zgornjega Tuhinja Hermanu Pančurju. Pančur je med drugim stregel bivšemu jugoslovanskemu predsedniku Josipu Brozu v času njegovega bivanja na Brdu, številnim tujim državnikom, predsednikom vlad, kraljem in cesarjem ob protokolarnih obiskih na Brdu in Bledu. Danes se kljub upokojitvi še vedno aktivno vključuje v razvoj turizma v Tuhinjski dolini, so zapisali v sporočilu za javnost. Letos je sicer strokovna komisija zbornice podelila skupno 16 priznanj zaposlenim v gostinstvu, hotelirstvu in turizmu.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.