Neuradno: znani novi kandidati za nadzornike Zavarovalnice Triglav

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtor: Vanja Tekavec tema: Zavarovalnica Triglav, mali delničarji, ZGD-1 Datum: Sreda, 21. april 2021 Vir: TUKAJ

Za nove nadzornike Zavarovalnice Triglav naj bi bili po naših neuradnih informacijah predlagani Tomaž Benčina, Jure Valjavec, Andrej Andoljšek, Branko Bračko in Peter Kavčič.

Delničarji Zavarovalnice Triglav, ki jo vodi Andrej Slapar, bodo v kratkem odločali tudi o petih novih nadzornikih. Konec junija namreč poteče mandat štirim nadzornikom, in sicer predsedniku nadzornega sveta Andreju Andoljšku, namestniku predsednika Milanu Tomaževiču, Američanu Mariu Gobbu in Žigi Škerjancu. Nataša Damjanovič je junija lani odstopila iz nadzornega sveta in je doslej ni nihče nadomestil.

Kdo so kandidati za nove nadzornike?

Peter Kavčič je nekdanji član nadzornega sveta NKBM, kasneje je bil zunanji svetovalec uprave NKBM in njenega lastnika, ameriškega sklada Apollo Global Management. Od lani je tudi član nadzornega sveta Mladinske knjige Založba. Kavčič naj bi bil kandidat SDS. »Postopkov, v katere sem povabljen in nominiran, ne komentiram do trenutka, dokler to ne potrdijo lastniki,« nam je dejal včeraj.

Tomaž Benčina, ki naj bi bil kandidat iz kvote SMC, je nekdanji dolgoletni direktor Cinkarne Celje, lani je mesto prepustil svojemu nasledniku Alešu Skoku. Benčina nam je potrdil, da je kandidiral za nadzornika zavarovalnice. »Dal sem soglasje za kandidaturo za nadzornika zavarovalnice Triglav in prestal proceduro nominacijskega odbora nadzornega sveta in Slovenskega državnega holdinga.«

Jure Valjavec je direktor telekomunikacijskega podjetja T2 in naj bi bil kandidat iz kvote NSi.

Branko Bračko, sicer član SDS, je član uprave Uniorja. Bračko, ki je sicer tudi akreditiran za nadzornika pri Slovenskem državnem holdingu, nam je kandidaturo potrdil: »Bil sem med kandidati za nadzornika, ali sem predlagan tudi v ožji izbor, pa ne vem,« nam je povedal danes. Branko Bračko je bil sicer lani izvoljen tudi za novega nadzornika Petrola, vendar je odstopil, še preden je začel svoj mandat v naftnem trgovcu.

Andrej Andoljšek je aktualni predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav.

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.