SDH napovedal prevzem Term Olimia

NatisniNatisni

Medij: Finance  Avtorji: Mateja Bertoncelj  Teme:  Terme Olimia, mali delničarji Datum: Sreda, 10. marec 2021 Stran: 7

 

Slovenski državni holding (SDH) je plačal kupnino za 147.309delnic oziroma petino Term Olimia. Te delnice so že julija 2019 kupili od NKBM, a z odložnim pogojem. Posel ni mogel biti končan, dokler se ni z njimi strinjala agencija za varstvo konkurence. Iz SDH so napovedali, da bodo objavili ponudbo za prevzem Term Olimia. Koliko bodo plačali za delnico, zdaj še ne razkrivajo, počakati bo treba na ponudbo. Prevzem Term Olimia bo eden prvih korakov k ustanovitvi državnega turističnega holdinga, za katerega se že dolgo zavzema minister za gospodarstvo in nekdanji dolgoletni direktor Term Olimia Zdravko Počivalšek. 

 

AVK je odločbo o skladnosti nakupa s pravili varstva konkurence izdal konec decembra lani, zdaj pa so potekli tudi vsi pritožbeni roki. Ker ima zdaj SDH skupaj z drugimi z državo povezanimi podjetji v Termah Olimia več kot 50-odstotni lastniški delež, so iz SDH sporočili, da bodo zdaj v skladu z zakonom o prevzemih objavili ponudbo za prevzem Term Olimia.

 

Ob objavi ponudbe bo znano, koliko ponujajo za delnico.

Po neuradnih informacijah je SDH NKBM za delnico Term Olimia plačal okoli 27 evrov. Ponudba najprej v 10 in največ v 30 dneh Ponudbo za prevzem je treba objaviti najprej v 10 in največ v 30 dneh po objavi namere za prevzem. Januarja smo poročali, daje Ilirika malim delničarjem za delnico Term Olimia ponujala 20 evrov.

 

Država ima zdaj v Termah Olimia prek Kada, SDH,  in DU-TB že 77-odstotni delež, največji drugi delničar je Bioto (s 5,9-odstotnim deležem v lasti menedžerjev Term Olimia), med bolj znanimi pa Larix Invest z 1,99-odstotnim deležem (prej Certa, ki jo je prevzel Marjan Batagelj) in Ilirika Modra zvezda z 1,5-odstotnim deležem, ki je ena od družb Ilirike Igorja Štembergerja.

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.