To so plače v Telekomovih hčerinskih družbah, ki so razburile male delničarje

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Rok Pikon Teme: mali delničarji Datum: Ponedeljek, 8. junij 2020 Vir: Finance

Največ razburjenja na skupščini delničarjev Telekoma je povzročila plača Roberta Erzina, predsednika uprave Telekomove kosovske družbe Ipko.

Na skupščini delničarjev Telekoma Slovenije sta ob seznanitvi s prejemki odvisnih družb precej razburjenja povzročili višina plač in višina dogovorjenih odpravnin v primeru odpovedi pogodbe.

Največ razburjenja Rajka Stankoviča, predsednika društva Mali delničarji Slovenije, je bilo zaradi prejemkov Roberta Erzina, predsednika uprave kosovske družbe Ipko Telecommuncations, za katero Telekom sicer išče novega lastnika. Družba je danes ob zapisniku skupščine objavila tudi prejemke šefov treh največjih hčerinskih družb, GVO, Ipko in Planet TV (ki je tudi naprodaj).

Robert Erzin je za delo lani dobil 223.467 evrov plače in 14.899 evrov variabilnega prejemka. Skupaj z drugimi prejemki (regres, božičnica, drugi osebni prejemki …) je prejel 275.541 evrov bruto. Ker pri obračunavanju prejemkov uporabljajo lokalno zakonodajo, na Telekomu niso zagotovili podatka o neto prejemkih.

Stankoviča, ki je zastopal več kot 200 delničarjev oziroma okoli 1,7 odstotka kapitala, je zmotila tudi višina odpravnine, ki bi jo dobil Erzin ob odpovedi pogodbe – dobil bi namreč 12 mesečnih plač. Predsednik uprave Tomaž Seljak je na skupščini pojasnil, da so z Erzinom spremenili pogodbo in da bi po novi pogodbi dobil šest plač odpravnine ter da ima tudi nižjo plačo.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.