V Severni Makedoniji Triglav še v pokojninska zavarovanja

NatisniNatisni

Medij: Delo  Avtorji: Karl Lipnik  Teme:  mali delničarji Datum: Torek, 12. februar 2019 Ura: 10.00

Najjužnejši trg skupine lani dosegel drugo največjo rast v skupini

Zavarovalnica Triglav v Severni Makedoniji ustanavlja še pokojninsko zavarovalnico s katero bo na tem trgu upravljala z obveznimi in prostovoljnimi pokojninskimi zavarovanji.

Največja slovenska zavarovalniška skupina je sicer v Severni Makedoniji že največja zavarovalnica s 15,7 odstotnim tržnim deležem. Prisotna je z dvema družbama ki ponujata življenjska oziroma premoženjska zavarovanja. Življenjska zavarovanja v Severni Makedoniji ponuja od leta 2017, premoženjska pa že od leta 2007.

Zavarovalnica Triglav je, poleg Severne Makedonije, največja še v Črni gori, kjer ima 38,2 odstotni tržni delež in seveda v Sloveniji, kjer ima 35,6 odstotni delež zavarovanj. Prisotna je še v Hrvaški , Bosni in Hercegovini ter Srbiji.

V skupini Triglav je sicer Severna Makedonija med manjšimi trgi na katerih deluje. V prvih desetih mesecih lani je Zavarovalnica Triglav v Severni Makedonij izbrala 18,8 milijona evrov kosmatih zavarovalnih premij, kar je 2,3 odstotka vseh pobranih kosmatih premij skupine v tem obdobju. Vendar pa je z 12 odstotno rastjo to drugo najhitreje rastoče območje za Srbijo , kjer so se kosmate premije v prvih desetih mesecih lani poveča le za 13 odstotkov.

Skupina Triglav je v prvih devetih mesecih lani pobrala 820 milijonov evrov kosmatih zavarovalnih premij, kar je šest odstotkov več kot v istem obdobju predlani. Lansko poslovanje bo Zavarovalnica Triglav predvidoma razkrila 4. marca.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.