Sava napovedala prevzem Hotelov Bernardin

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: Maja Grgič Teme: mali delničarji Datum: Torek, 02. oktober 2018 Stran: Spletna objava: 11:25 Povezava na članek: TUKAJ

Delež NFD holdinga v stečaju so prevzeli novi njegovi upniki.

Ljubljana - Sava je danes objavila prevzemno namero za Hotele Bernardin. Ta teden je namreč iz stečaja NFD holdinga kot ločitvena upnica prevzela 4.591.743 delnic Bernardina in tako postala več kot 37-odstotna lastnica te družbe.

Sava napoveduje, da bo v skladu za zakonodajo prevzemno ponudbo objavila najkasneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh. Koliko bo ponudila za delnico, še javno ni napovedala. V omenjenem stečaju pa je delnico prevzela po 1,26 evra za delnico. Izvršni direktor Save Gregor Rovanšek je za STA povedal, da bo prevzemni postopek vključeval tudi cenitev vrednosti deleža in mnenje revizorja glede primernosti cene. Rovanšek verjame, da je vrednost družbe s Savinim načinom upravljanja mogoče povečati.

Delnice Bernardina sta iz stečaja NFD holdinga kot ločitvena upnika prevzela tudi Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je tako postala 35-odstotna lastnica, te hotelske družbe in Gorenjska banka, ki ima zdaj 9-odstotni delež. DUTB, Zavarovalnica Triglav in Kapitalska družba (Kad) štejejo za osebe, ki delujejo usklajeno s Savo, zato se prevzemna ponudba nanje ne bo nanašala. To pomeni, da se bo prevzem nanašal na 23,8-odstotni delež Hotelov Bernardin.

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.