Mlinotest se umika z borze

NatisniNatisni

Medij: Svet Kapitala Avtorji: STA Teme: Mali delničarji Datum: Sreda, 13. junij 2018

Delničarji Mlinotesta so danes sklenili, da se od 4,54 milijona evrov lanskega bilančnega dobička za izplačilo dividend nameni 1,31 milijona evrov oz. 38 centov bruto na delnico, preostanek pa ostane nerazporejen. Skupščina je potrdila umik delnic z borze, družba pa delničarjem, ki bi želeli delnice prodati, za vsako ponuja 4,75 evra.

Delničarji so tako za odkupno ceno potrdili predlog Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD). Cena 4,75 evra za delnico po mnenju VZMD predstavlja pošteno odpravnino. Uprava Mlinotesta je sicer predlagala, da bi delničarji za vsako delnico dobili 3,95 evra.

Kot so po skupščini sporočili z Društva Mali delničarji Slovenije (MDS), je potrjena cena v višini 4,75 evra enaka ceni, ki so jo delničarji potrdili v pooblastilu upravi za odkup lastnih delnic. Delničarji bodo delnice po tej ceni lahko družbi prodali v naslednjih treh letih, kolikor časa velja pooblastilo upravi za nakup lastnih delnic.

Ljubljanska borza je sicer danes ob 11.07 začasno ustavila trgovanje z Mlinotestovimi delnicami, in sicer zaradi zagotovitve enakomerne obveščenosti delničarjev do ustrezne javne objave. Z Mlinotestovimi delnicami se je na ljubljanskem borznem parketu nazadnje trgovalo 6. junija, tečaj delnice se je takrat oblikoval pri 4,20 evra.

Največji delničar Mlinotesta je družba Mlino, ki ima v lasti približno 77,6 odstotka Mlinotesta. Družba Mlino je v lasti vodilnih zaposlenih v Mlinotestu, ustanovljena pa je bila v začetku leta 2014 z namenom nakupa Mlinotestovih delnic.

Mlinotest je lani ustvaril 51,3 milijona evrov prihodkov, kar na letni ravni predstavlja štiriodstotno rast, in nekaj manj kot 1,7 milijona evrov čistega dobička oz. 17 odstotkov več kot v letu 2016. Skupina je medtem ustvarila 59,4 milijona evrov prihodkov (+3,3 odstotka) in 1,3 milijona evrov dobička (+10 odstotkov). Skupina je imela konec lanskega leta 704 zaposlene, matična družba pa 481.

 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.