Delničarjem Elektra Celje večina bilančnega dobička

NatisniNatisni

Medij: Večer (Gospodarstvo) Avtorji: STA Teme: Mali delničarji Datum: Čet, 01. sep.. 2016 Stran: 6

Delničarji Elektra Celje so na včerajšnji skupščini sklenili, da se lanski bilančni dobiček, kije dosegel 3,2 milijona evrov, skoraj v celoti nameni za izplačilo dividend v višini 13 centov bruto na delnico. Preostanek dobička v višini 719 evrov ostaja nerazporejen. Skupščina je upravi in nadzornemu svetu Elektra Celje podelila razrešnico za poslovno leto 2015, za letošnjega revizorja pa je imenovala ljubljansko BDO revizijo. Na podlagi nasprotnega predloga Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki upravlja z 79,5-odstotnim državnim deležem Elektra Celje, je bil v nadzorni svet s štiriletnim mandatom imenovan Miha Kerina. Uprava in nadzorni svet sta medtem predlagala Dejana Božiča, ki mu je mandat nadzornika potekel 19. junija.

Delničarji so sprejeli tudi sklep, da znaša sejnina za posameznega člana nadzornega sveta 275 evrov bruto, poleg sejnin pa so nadzorniki upravičeni tudi do osnovnega plačila za opravljanje svoje funkcije v višini 13.000 evrov bruto letno.

Skupščina je podprle tudi predlagane statutarne spremembe na podlagi nasprotnega predloga SDH, delničar Adriatic Slovenka pa je k tej točki napovedal izpodbojno tožbo.

Prav tako je skupščina pooblastila upravo za pridobivanje in odsvajanje lastnih delnic. Uprava tako lahko v obdobju od 1. septembra letos do konca marca 2018 kupuje lastne delnice po ceni, ki ne bo nižja od 2,38 evra in ne višja od 3,43 evra za delnico. K tej točki sta Društvo Mali delničarji Slovenije in Adriatic Slovenka napovedali izpodbojni tožbi.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.