Unior prodaja Krvavec

NatisniNatisni

Medij: Novi tednik Celje (Gospodarstvo) Avtorji: J. I. Teme: Mali delničarji Datum: Čet, 16. jun.. 2016 Stran: 5

Zreški Unior je, tako kot je napovedal že lani, začel nov krog prodaje svojega programa Turizem. Družba je namreč pred dnevi objavila, da bo prodala svoj malo več kot 98-odstotni delež v Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec. Prodajo bo vodila Alta skupina, ki naj bi predstavitveni dokument z bistvenimi podatki o družbi potencialnim domačin in tujim vlagateljem poslala še ta teden. 

Kot je znano, se je Unior v pogodbi o finančnem prestrukturiranju, ki jo je leta 2013 podpisal z bankami upnicami, zavezal, da bo do leta 2019 prodal svojo turistično dejavnost - to je Terme Zreče in center na Rogli ter RTC Krvavec. Še v začetku leta 2014 je bilo vodstvo podjetja prepričano, da mu bo vse tri turistične centre uspelo prodati v prvi polovici leta 2015, a je konec tega leta zaradi premajhnega zanimanja prodajo ustavilo. Za nakup Zreč in Rogle namreč ni prispela nobena ponudba, za Krvavec pa se je zanimala le Občina Cerklje, ki pa ni izpolnjevala pričakovanj. 

Unior svojega programa Turizem ne prodaja samo zaradi obveze, ki jo je dal bankam, ampak tudi zato, ker bi država za takšno podjetje, kot je zdaj, najbrž težko našla kupca. Unior je namreč že nekaj časa na seznamu podjetij, ki jih želi država prodati. Slovenski državni holding, Kapitalska družba, Alpen Invest in Zavarovalnica Triglav so maja že sklenili dogovor o skupni prodaji 55 odstotkov delnic. Prodajni postopek naj bi bil končan prihodnje leto. Skupni prodaji delnic se želi priključiti tudi 322 malih delničarjev, ki imajo v lasti 8,5 odstotkov podjetja.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.