Odpuščanj ne bo

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: M.M. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 08. 01. 2016 Stran: 4

Stibilj in Višnjevec sta postala skoraj stoodstotna lastnika Goriških opekarn

V podjetju Goriške opekarne je bilo včeraj čutiti, da ni običajen dan. Bolj ali manj se je govorilo le o novici dneva - da sta direktor Jožef Stibilj in glavni komercialist v podjetju Vianej Višnjevec ne le njihova šefa, pač pa po novem tudi lastnika tovarne.


RENČE ► Jožef Stibilj in Vianej Višnjecev sta, kot smo poročali včeraj, kupila delnice Goriških opekarn, ki so jih prodajali Slovenski državni holding (SDH) in Družba za svetovanje in upravljanje (DSU) ter Zavarovalnica Trigla in Triglav Skladi, s čimer sla postala 70,55-odstotna lastnika.

Stibilj je pojasnil, da sta kupila tudi delež Vipe Holding v likvidaciji (približno 28,5 odstotka), ki pa še ni pieknjižen. Mali delničarji imajo vlasti skupno še nekaj manj kot odstotek delnic. "Po zakonu nam ni treba dati javne prevzemne ponudbe, bomo pa z veseljem kupili tudi preostale delnice," 'je napovedal Stibilj, ki je včeraj delavce na zboru zaposlenih (teh je v tovarni trenutno 56) seznanil o svojih načrtih.

Za Primorske novice je Stibilj zagotovil, da ne bo odpuščanj, kvečjemu nameravajo dodatno zaposlovati, ko bodo razmere na trgu bolj ugodne. Kot smo neuradno izvedeli, delavci lastniškemu razpletu niso nenaklonjeni. V podjetju predvsem upajo, da se bo kriza v gradbeništvu umirila in se bo poslovanje izboljšalo. Leta 2014 so imeli dobrih šest milijonov evrov prihodkov od prodaje, izgubo pa vztrajno zmanjšujejo.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.