Delnic TV-hiše SDS niso razgrabili

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: Potič Zoran Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 28. 11. 2015 Stran: 2

NovaTV24 Izdanih za tri milijone evrov, zbrali menda okoli milijon

Ljubljana - Prodaja delnic za nov medijski projekt, kije nastal na pobudo prvaka SDS Janeza Janše in njegovih političnih somišljenikov, je končana. Koliko denarja jim je uspelo zbrati od izdanih delnic v vrednosti treh milijonov evrov, ni znano, gotovo pa je, da kupci delnic niso razgrabili.


Koordinator projekta Boris Tomašič včeraj ob koncu 45 -dnevnega obdobjaprodaje delnic nove medijske hiše Nova24TV še ni hotel razkrivati podatkov o številu prodanih delnic. Kot je znano, so jih ponujali od 19. oktobra po ceni 100 evrov v večini poslovalnic Pošte Slovenije. »Zadovoljni smo. Zbrali smo dovolj denarja za zagon nove televizije, ki bo začela oddajati še letos,« pojasnjuje Tomašič. Posredno prizna, da vsote treh milijonov evrov, za kolikor je bilo izdanih vseh delnic, niso dosegli. »Več bo znano prihodnji teden, ko bomo verjetno organizirali novinarsko konferenco. Kmalu bo tudi jasno, kdo so delničarji, saj bo to javni podatek,« je še pojasnil. Na vprašanje, ali štejejo za neuspeh to, da niso prodali vseh izdanih delnic, je Tomašič odgovoril, da je bil to le načrt, a da so se že od začetka zavedali, da bo ta cilj težko doseči, zato so s tem, kar se je dogajalo zadnjih 45 dni, zelo zadovoljni. Že med prodajo delnic je bilo slišati, da proces ne poteka po pričakovanjih. Direktor medijske hiše Andrej Kregar je razkril, da so po podatkih iz preteklega tedna prodali za okoli milijon evrov delnic. Bo to dovolj za zagon televizije? »Vsekakor, medijski projekt bo lahko zaživel,« je dejal Tomašič.

Rezervni načrt

Da so imeli načrtovalci novega medija, ki nastaja pod okriljem SDS in drugih somišljenikov iz politične desnice, pripravljen rezervni načrt, razkriva prodajni prospekt, kjer napovedujejo, da si bodo v prvem letu delovanja prizadevali pridobiti status medija posebnega pomena. Ko ga bodo pridobili (odloča ministrstvo za kulturo), bodo lahko za minimalne stroške gostovali na multipleksu, prek katerega gre program v eter, predvsem pa bodo imeli več možnosti za pridobitev proračunskega denarja in sodelovanja na evropskih razpisih. V tem primeru delničarji ne bodo mogli pričakovati dividende.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.