Nadzorni svet SDH je čist kot solza.

NatisniNatisni

Medij: Manager Avtorji: Smrekar Tanja,Sovdat Petra Teme: ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 13. 11. 2015 Stran: 24

Damjan Belic, predsednik nadzornega sveta SDH o svoji neodvisnosti, političnih odločitvah in tem, da iluzijo vplivanja politikov na upravljavce ustvarjamo mediji.

Damjan Belič, pravnik z MBA, od julija zaseda eno izmed najpomembnejših mest v državi mesto prvega nadzorni ka SDH, ki upravlja 11 milijard državnega premoženja. Odloča tudi o tem, kam bomo meta li milijone, katero od državnih (zavoženih) družb bomo spet reševali davkoplačevalci. So vmes lobi stični pritiski, ali posluša politiko (ne nazadnje so ga nastavili poslanci) in vplivne posameznike pri svojih odločitvah, tudi pri kadrovanju? Zatrjuje, da ne. Pogovor objavljamo v nekoliko skrajšani razli čici, celotnega si lahko preberete na spletni strani (http://manager.finance.si/8838097).

Z Beličem smo se pogovarjali tudi o morebitni zamenjavi Janka Medje v NLB. Trdi, da o tem nič ne ve. Daje to stvar nadzornikov NLB. A lastnik je drža va, upravljavec SDH. Načeloma so proti osebnim zgodbam in maščevanjem (več na www.finance. si/ 8838055/). Ob tem ni odveč dodati, da so Beličevi nadzorniki soglasno v upravo SDH imenovali tudi Marka Jazbeca človeka, ki je sedel v upravi NLB pred prihodom Medje.

Želeli smo se pogovarjati tudi o zamenjavi prejšnje uprave SDH, saj še vedno ne vemo, zakaj sta Matej Pire in Matej Runjak morala oditi. A nam je to pre prečila piarovka Nataša Novak. So nam pa na ta vprašanja odgovorili pisno, njihove odgovore si lahko preberete na spletni strani (www.finance. si/ 8837946).

Za ogled celotnega intervjuja kliknite tukaj.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.