Povezavo z Molom zanikajo

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: Grgič Maja Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 27. 03. 2015 Stran: 3

Petrol Ciprski lastnik ne izključuje dodatnih nakupov

Ljubljana - Družba J & T Investment Opportunities Limited, ki seje v sredo razkrila kot skoraj oserrtodstotna lastnica Petrola, zanika, da bi pri nakupu teh delnic sodelovala z madžarskim Molom. »Posel smo sklenili v lastnem imenu in za naš račun,« so zatrdili za Delo.

Dnevnik je januarja razkril, da naj bi se za fiduciarnim računom, ki je imel v lasti skoraj 13-odstotkov Petrola, skrivale družbe, povezane z madžarskim Molom. Prav z njim je po pisanju časnika povezana tudi slovaška finančna skupina J &T.

Ciprska družba J & T Investment Opportunities Limited, ki je v lasti J & T Private Equity Group, je v sredo sporočila, da je postala skoraj osemodstotna lastnica Petrola. V družbi zatrjujejo, da v tem poslu niso sodelovali z Molom. »Naša investicija v to podjetje je skladna z investicijsko strategijo naše družbe. Pri vstopu na slovensko tržišče vidimo priložnosti, hkrati je Petrol perspektivno podjetje z dobrimi poslovnimi rezultati,« so kot razloge za lastniški vstop v Petrol navedli v J & T. Naložba naj bi odpirala tudi potencialne sinergije z drugimi njihovimi naložbami.

Od koga so kupili omenjeni delež, niso hoteli razkriti, po neuradnih infromacijah pa gre najbrž za deleže, ki so jih lani prodajali NLB, Gorenjska banka in Istrabenz. V družbi J & T Private Equity Group pa ne izključujejo dodatnega povečevanja svojega deleža v Petrolu. »Trenutno je še prenagljeno zavzeti dokončno stališče. Investicija v Petrol je skladna z našo dolgoročno strategijo in politiko, zato ne moremo izključiti te možnosti v prihodnosti,« odgovarjajo.

Družba J & T bo že lahko nastopala kot pomemben igralec na redni letni skupščini Petrola 23. aprila, ki sicer ne bo volilna. Mali' delničarji pa so tako kot lani že zahtevali krajši, šestdesetdnevni rok za izplačilo dividend, ki naj bi znašale 10,1 evra za delnico.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.