Posli Cetisa pod drobnogledom

NatisniNatisni

Medij: Novi tednik Celje Avtorji: J. I. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 22. 01. 2015 Stran: 4

Revizijska družba GSS bo preverila ozadja nekaterih poslov Cetisa, in sicer prodajo delnic Hita Cetis-Grafu, nakup te družbe in tudi nakup delnic Embalažno grafičnega podjetja iz Škofje Loke.

Takšen je sklep izredne seje skupščine, ki sta jo zahtevala Slovenski državni holding (SDH) in Kapitalska družba in tudi predlagala podobno vsebino sklepa. Vendar je obveljal nasprotni predlog večinskega lastnika, družbe MSIN, ki se od predloga SDH in Kapitalske družbe razlikuje le po predlagani revizijski hiši. Kot so poudarili v družbi MSIN, ne obstajajo nobeni razlogi za domnevo o nepravilnostih pri poslih, za katere je bila predlagana revizija. Vendar se kljub temu strinjajo, da posle še enkrat preveri posebni revizor. Le tako bodo, pravijo, lahko dokončno ovrženi vsi sumi manjših delničarjev o tem, da so bile pri prodaji delnic Hita ter pri nakupu družbe Cetis-Graf storjene nepravilnosti.

Slovenski državni holding in Kapitalska družba, ki sta za revizorja predlagala družbo Deloitte revizija, sta že napovedala izpodbojno tožbo.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.