Če bo smiselno, bodo morda tožili

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: F. M. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 28. 08. 2014 Stran: 9

Perutnina Ptuj Skupščina delničarjev potrdila delo uprave v preteklem letu

Ptuj - Malim delničarjem in kapitalski družbi je na včerajšnji skupščini Perutnine Ptuj uspele prodreti z zahteve, naj odvetniška pisarna preuči, ali bi bilo smiselno upravo in nadzorni svet tožiti zaradi nekaterih preteklih poslovnih potez.

Čez tri mesece, torej na že tretji letošnji skupščini delničarjev, bodo na podlagi te ocene znova odločali, ali bi tožbo res vložili ali pa bodo zmagali argumenti proti njej.

Sicer pa je skupščina potekala po pričakovanjih in brez zapletov. Po Štirih letih revidiranja poslovanja s KPMG revizijo so tokrat izbrali Deloitte. Uprava je na podlagi poslovnega poročila za lansko leto dobila razrešnico: čisto izgubo Perutnine d.d. v višini 9.860.059,74 evrov so pokrili z dobičkom v ostalih družbah PP. »Družba uspešno in pozitivno posluje in to podpiramo,« poudarja Kristijan Verlič iz VZMD. Odvetnik Perutninarske zadruge Ptuj Rajko Vrečer: »Kljub slabitvam je poslovanje pozitivno. Lastniki le želimo natančneje vedeti, kakšne £p*bile.poslpvne poteze v preteklosti.«

Slabitve bodo verjetno še potrebne, po predvidevanju revizijskega poročila za še kakšnih 38 milijonov evrov, enako ocenjujejo predstavniki MDS. Banke pa Perutnino Ptuj zaradi tega in zaradi 105-milijoiiskega dolga silijo v dokapitalizacijo in iskanje strateškega partnerja.

Na sklep skupščine o izbiri revizorske družbe Deloitte za revidiranje letošnjih poslovnih rezultatov Perutnine Ptuj je Holding PMP napovedal spodbojno tožbo. Napovedal pa je tudi spodbojno tožbo na sklep o imenovanju posebnega pooblaščenca odvetniške družbe Šelih & partnerji iz Ljubljane, za preveritev poslovanja v minulem obdobju. 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.