Darko Zupanc na škodo malih delničarjev iz PSZ pobral tri milijone evrov

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: M. P. Teme: Mali delničarji, Rajko Stanković Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 16. 02. 2012 Stran: 21

Ljubljana - Celjskemu poslovnežu Darku Zupancu je v začetku tedna uspelo izpeljati najbolj dobičkonosen posel letošnjega leta na slovenskem trgu kapitala. Za 8,3-odstotni delež družbe PSZ je namreč iztržil kar 3,2 milijona evrov oziroma 150-krat več, kot je znašala njegova takratna borzna vrednost (21.600 evrov).

Tako dobičkonosen posel je Zupancu omogočilakar družba PSZ, katere direktor in večinski lastnik je prav sam. S tem manevrom je Zupane v neenakopraven položaj spravil 3600 malih delničarjev, ki imajo v lasti skoraj četrtino vseh delnic družbe PSZ, ki je nastala z združitvijo družb Moda, Trdnjava Holding, Trdnjava 1 Holding in Poslovni sistem Zupane.

Zaradi kršitve načela enakosti vseh delničarjev je društvo malih delničarjev MDS Rajka Stankoviča male delničarje PSZ pozvalo, da od družbe pisno zahtevajo odkup njihovih delnic po 29,99 evra za delnico (en cent manj, kot je za delnico iztržil Zupanc). V primeru, da bi PSZ zavrnila nakup delnic po ugodnejši ceni, Stankovič napoveduje vložitev tožb, s katerimi bodo izpodbijali nakup lastnih delnic.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.