Iščejo prvega moža Vzajemne

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: Pavlin Barbara Teme: ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Rubrika / Oddaja: Posel & denar Datum: 09. 01. 2012 Stran: 32

Izteka se razpis prostovoljne zdravstvene zavarovalnice Vzajemna za člane nove uprave, ki jo je pretekli teden objavil nadzorni svet. Zakon o zavarovalništvu določa, da ima novoimenovani nadzorni svet pristojnost in dolžnost imenovati nove člane uprave. Kandidati morajo poleg pogojev za člana uprave, določenih v zakonu o gospodarskih družbah, in pogojev, določenih v zakonu o zavarovalništvu, imeti univerzitetno izobrazbo ekonomske, pravne ali druge ustrezne smeri. Imeti morajo najmanj štiri leta delovnih izkušenj pri vodenju poslov zavarovalnice oziroma podjetja primerljive velikosti in dejavnosti, kot je zavarovalnica, oziroma drugih primerljivih poslov.

Aktivno morajo obvladati najmanj en svetovni jezik, poleg tega morajo imeti sposobnost strateškega razmišljanja, analitičnosti, komunikativnosti, inventivnosti, odločnosti in sposobnost za delo v skupini, je navedeno v razpisu. Kandidati morajo k ponudbi priložiti kratko vizijo razvoja Vzajemne. Nadzorni svet si pridružuje pravico izbrati kandidate, ki jih bo povabil na pogovor, pri tem pa si pridržuje pravico, da z nobenim od kandidatov ne sklene pogodbe o zaposlitvi. Za opravljanje funkcije člana uprave bo z izbranim kandidatom sklenjena pogodba o zaposlitvi za petletni mandat po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije člana uprave. Nova uprava Vzajemne je bila imenovana v začetku julija lani, potem ko so razrešili dotedanjega predsednika uprave Dušana Kidriča in člana uprave Igorja Jarca. Dotedanjo članico uprave Marijo Milojko Kolar Celarc so imenovali za predsednico nove uprave, poleg tega pa so imenovali Katjo Jelerčič in Ivana Gracarja za nova člana uprave. Že takrat so opozarjali (med njimi tudi Agencija za zavarovalni nadzor) na spornost odločitve o menjavi uprave, saj je le nekaj tednov prej Vzajemna na volitvah dobila nove člane skupščine. Takratni prvi nadzornik Mirko Miklavčič je povedal, da so vsi člani uprave Kolar Celarcejeve v primeru nekrivdne razrešitve upravičeni do šestih mesečnih plač odpravnine. Odpravnina vseh treh skupaj tako znaša skoraj 140.000 evrov.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.