Dokapitalizacijo podprli, nujen še dogovor s sindikati (Adria Airways)

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: Stergar Aleš Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Dogodki dneva
Datum: 22. 09. 2011 Stran: 3

Skupščina Adrie Airways: Do prihodnjega petka morajo v družbi sprejeti nove kolektivne pogodbe

Ljubljana - Glavna naloga, ki mora biti opravljena do prihodnjega petka, sicer z dokapitalizacijo Adrie ne bo nic, je sprejetje novih kolektivnih pogodb. Teh bo tudi v prihodnje zelo verjetno več. Izvršni direktor Adrie Robert Vuga pravi, da je v tem položaju misel, da bi na koncu zaposleni sami potopili Adrio, absurdna in nora. Spremembe seveda bodo, vendar zaposleni ne bodo v socialno slabšem položaju glede na preostale zaposlene v Sloveniji. Plače bodo še vedno nad slovenskim povprečjem in delovne obveznosti, kar posebej velja za letalsko osebje, bodo še vedno manjše od limita, ki je kot maksimalen opredeljen v zakonodaji.

Poslovodstvo se zaveda, da morajo biti delovne razmere takšne, da zagotavljajo varno letenje in delo v skladu z zakonodajo. V pravice zaposlenih se s predlagano kolektivno pogodbo ne posega na nespodoben način. Sicer pa so v Adrii lani s privolitvijo v 20-odstotno znižanje plač dokazali, da ko gre zares, znajo misliti na družbo. Skupščina delničarjev je poleg dokapitalizacije imenovala posebnega revizorja, ki bo preveril vodenje posameznih poslov družbe v zadnjih petih letih.

Iz Društva - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši (društvo MDS), katerega člani so podprli predlagano dokapitalizacijo, saj je ta po njihovem mnenju tako rekoč edina možnost za obstoj družbe, so opozorili na »ne razumno ravnanje bank upnic, ki so za konverzijo terjatev dajale ultimate in postavljale pogoje, hkrati pa bodo te iste banke iskale državno pomoč zaradi svojega nevestnega ravnanja.«

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.