Mali delničarji KS Naložb pozdravili namero o prevzemu Pivovarne Laško

NatisniNatisni

Medij: Večer Avtorji: G. R. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 13. 07. 2011 Stran: 9

Igor Lah zatrdil delničarjem, da ima za napovedani prevzem Pivovarne Laško vzdržno finančno konstrukcijo. Napoved namere o ponudbi za prevzem Skupine Pivovarne Laško s strani KS Naložb je bila tudi tema pogovora na včerajšnji skupščini KS Naložb, kjer ima največji posamezni lastniški delež, kot smo že poročali, eden najbogatejših Slovencev Igor Lah.

Rajko Stanković, predsednik Društva MDS, je Igorja Laha poprosil za dodatne informacije o prevzemni nameri. Igor Lah je povedal, da je prevzemna namera resna, da ima finančno vzdržno konstrukcijo, ki bo omogočila redno servisiranje vseh obveznosti družbe, več pa zaradi postopka izdaje prospekta ni mogel povedati.

Rajko Stankovič iz Društva MDS njegovi pooblaščenci so zastopali 1,543 odstotka prisotnega kapitala in so bili s tem drugi največji delničar po zastopanem kapitalu - je izrazil optimizem, da bo ob finančno vzdržni konstrukciji prevzema vrednost premoženja preostalih 34 tisoč malih delničarjev KS Naložb, ki imajo 55-odstotni delež, rasla in prinašala dobiček.

Igorja Laha kot največjega delničarja in dr. Blaža Vodopivca, predsednika uprave, pa je prosil, da o vseh relevantnih okoliščinah sproti in transparentno seznanjata delničarje in zainteresirano javnost.

Delnica KS Naložb je včeraj zrasla za 14 odstotkov na 0,40 evra. Sicer pa je večinski delničar KS Naložb, Kalantia Limited iz Cipra, ki ga obvladuje Igor Lah, s 44,90-odstotnim deležem nasprotoval delitvi dividend (0,40 evra na delnico), kakor so v imenu preostalih 34 tisoč manjšinskih in malih delničarjev, ki imajo v lasti preostalih 55 odstotkov družbe KS Naložbe, predlagali v Društvu MDS. O spremembah statuta včeraj niso glasovali, saj bi morali spremembo skladno z določil zakona o pravnih naslednicah pidov potrditi dve tretjini vseh delničarjev, na skupščini pa je bilo prisotnega le malo več kot 46 odstotkov osnovnega kapitala,

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.