Zavarovalnici grozi nezakonito stanje

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: Šercer Andrej Teme: ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Rubrika / Oddaja: Pisma bralcev Datum: 29. 03. 2011 Stran: 5

V Delu je bil 19. marca objavljen članek v zvezi s potekom 18. skupščine Vzajemne, ki potrebuje dodatno pojasnilo. Nadzorni svet Vzajemne je v decembru 2010 na predlog uprave potrdil vsa gradiva za 18. skupščino, med drugim tudi predlog sprememb in dopolnitev statuta Vzajemne. Sklic skupščine in predlogi sklepov so bili 7. januarja 2011 objavljeni v Uradnem listu in na spletnih straneh Vzajemne. Do zasedanja skupščine ni bilo posredovanih nobenih nasprotnih predlogov v zvezi s predlaganimi sklepi.

Na zasedanju 18. skupščine 9. februarja 2011 je bila članom Vzajemne omogočena razprava glede vseh predlaganih sklepov, še zlasti tudi glede predloga sprememb in dopolnitev statuta. Po zaključeni razpravi je eden od članov na sami skupščini dal nasprotni predlog, ki seje glasil: »Zaradi uskladitve z zakonom o gospodarskih družbah in zakonom o zavarovalništvu se sprejmejo spremembe in dopolnitve Statuta Vzajemne, d. v. z., v predlaganem besedilu, kije kot priloga sestavni del tega sklepa ter s predlagano spremembo 30. člena, ki se spremeni tako, da se glasi: DVZ ima sedemčlanski (7) nadzorni svet, ki ga sestavlja: - pet (5) članov, predstavnikov članov družbe; - dva (2) člana, predstavnika delavcev. Skupščina pooblašča nadzorni svet za uskladitev besedila statuta s sprejetimi odločitvami skupščine oziroma za ustrezne redakcijske popravke besedila statuta.« Predsednik skupščine je dal na glasovanje predlog nasprotnega predloga, ki je bil veljavno sprejet, zaradi česar glasovanje o prvotnem predlogu sklepa ni bilo potrebno, kot je to tudi ugotovljeno v veljavnem notarskem zapisniku skupščine. Na skupščini ni bilo napovedanih izpodbojnih ali ničnostnih tožb. Nadzorni svet Vzajemne je na seji v februarju 2011 potrdil, da je prečiščeno besedilo statuta usklajeno s spremembami in dopolnitvami, sprejetimi na 18. skupščini.

MAG. Andrej Šercer,
Izvoljeni predsednik 18. skupščine Vzajemne

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.