Računsko sodišče odkrilo številne nepravilnosti pri prodaji Slošne plovbe - Svet na Kanalu A

NatisniNatisni
Medij: Kanal A Avtorji: Marko Milenkovič Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Svet na kanalu A Datum: 31. 08. 2010 Stran: 18.00
 
http://24ur.com/bin/tv/?media_id=60512769S prodajo skoraj 30 odstotkov Splošne plovbe, s katero je leta 2007 edini slovenski ladjar  končal v nemških rokah, se bo poslej ukvarjalo tožilstvo, je danes objavil predsednik Računskega sodišča Igor Šoltes.
 
Za ogled posnetka pritisni TUKAJ.
 
Za magnetogram posnetka pritisni TUKAJ.

 
Ta je z revizijo ugotovil cel kup nepravilnosti, zaradi katerih sta paradržavna SOD in KAD pri prodaji iztržila bistveno manj, kot pa bi lahko. Pri vsem skupaj pa naj bi šlo za sume resnih kaznivih dejanj, zaradi česar je Šoltes ugotovitve že predal vrhovnemu državnemu tožilstvu. A samo revizijsko poročilo je v veliki meri še vedno tajno, saj so vlada in paradržavna sklada KAD in SOD v večini postopkov v zvezi s prodajo nadeli oznako tajno. Sume zlorabe uradnega položaja je pri prodaji splošne plovbe odkril tudi Drago Kos, šef protikorupcijske komisije in postopek že konec lanskega leta predal policiji.
 
Država, oziroma bivša Janševa vlada naj bi Splošno plovba pod pretvezo prodala v naprej izbranemu kupcu, nemškemu ladjarju Döhlleju. Ta načrt prodaje pa naj bi skoval tedanji finančni minister Andrej Bajuk, pri tem pa naj bi ga vlada podprla, to pa naj bi razkrival magnetogram takratne seje vlade, ki pa ga sedanja Pahorjeva vlada še vedno noče razkriti, Marko Milenkovič.... Za magnetogram posnetka pritisni TUKAJ.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.