Košaki s tremi novimi nadzorniki

NatisniNatisni

Medij: Večer Avtorji: D. T. Teme: Sklici skupščin delniških družb Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 24. 11. 2009 Stran: 10

Delničarji družbe Košaki, Tovarna mesnih izdelkov (TMI), so na včerajšnji skupščini, ki se je je udeležilo 56,6 odstotka kapitala, z veliko večino podprli vse predlagane sklepe. Tako so bili v devetčlanski nadzorni svet z včerajšnjim dnem do 21. junija 2012, ko poteče mandat tudi preostalim sedanjim nadzornikom, predstavnikom kapitala, imenovani še Andreja Komel (KZ Ormož), Franc Podlesek (TMK Črnci) in Anton Zobec (Jadran Sežana).

V nadzornem svetu pa ostajajo Kristina Peserl Vračič (KZ Lenart) kot predsednica, njen namestnik je Marjan Janžekovič (KZ Ptuj), nadzornik pa je še Franc Fašalek (družbe KD). Kot predstavniki zaposlenih so v nadzornem svetu Košakov Smiljan Fingušt, Ludvik Turk in Željka Golob. Skupščina delničarjev se je včeraj seznanila še s poročilom nadzornega sveta k letnemu poročilu za lansko poslovno leto. Kot je po skupščini povedala Kristina Peserl Vračič, se bo nadzorni svet v novi sestavi sestal že ta petek, na njem naj še ne bi imenovali novega predsednika uprave, se bodo pa seznanili z rezultati razpisa in razpravljali o tem, kateri kandidat bi bil najbolj primeren za to odgovorno delovno mesto, (dt)

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.