Proekcija

NatisniNatisni

Medij: Delo - FT  Avtorji: Pavlin Barbara Teme: Sklici skupščin delniških družb Rubrika / Oddaja: Ostalo - FT Datum: 09. 11. 2009 Stran: 2

Projekcija
 
KD in KD Group na enotirni sistem upravljanja Skupščina delničarjev KD Group je sklicana za ponedeljek, 9. novembra, na njej pa bodo delničarji odločali o spremembi statuta in uvedbi enotirnega sistema upravljanja. Zaradi tega vodstvo družbe delničarjem predlaga prenehanje mandata sedanje uprave in nadzornega sveta ter imenovanje upravnega odbora (UO), v katerem bi po objavljenem predlogu sedeli Matjaž Gantar, Aleksander Sekavčnik, Šergej Racman, Tomaž Butina, Peter Grašek in Draško Veselinovič. Skupščina bo odločala tudi o višini njihovih sejnin. Tako je za udeležbo na seji upravnega odbora predlagana sejnina za predsednika 375 evrov bruto, za njegovega namestnika 330 evrov bruto in za člana UO 300 evrov bruto. Za udeležbo na seji revizijske komisije bi predsednik prejel 262,50 evra bruto, namestnik 231 evrov bruto, član pa 210 evrov bruto sejnine. Na isti dan bodo tudi delničarji KD na skupščini glasovali o uvedbi enotirnega sistema upravljanja družbe. Tam naj bi člani upravnega odbora postali Matjaž Gantar, Aleksander Sekavčnik, Sergej Racman, Tomaž Butina in Milan Kneževič.
 
Nagradili bodo najboljša letna poročila V torek, 10. novembra, bodo že deseto leto zapored podelili nagrade najboljšim letnim poročilom. Podelili bodo nagrade najboljšim med tistimi družbami, ki uporabljajo MSRP, in tistimi, ki ga ne. Poleg tega bodo nagradili še najboljše letno poročilo med finančnimi ustanovami, najboljše poslovno poročilo, najboljše računovodsko poročilo, najboljše letno poročilo glede komuniciranja z javnostjo, najboljše letno poročilo v obvladovanju tveganj, najboljše letno poročilo v analizi poslovanja in načrtih ter najboljše letno poročilo pri trajnostnem razvoju/okoljskem oz. družbenem poročanju. Na dan podelitve bo tudi seminar Priprava letnega poročila za leto 2009 v spremenjenih razmerah poslovanja, katerega rdeča nit bo priprava letnih poročil za letos z upoštevanjem trenutnih gospodarskih razmer, spremenljivih informacij in manjših stroškov za pripravo poročil.
 
Delničarji Večera znova o dividendah Delničarji časnika Večer bodo na skupščini 11. novembra znova odločali o delitvi bilančnega dobička. Uprava in nadzorni svet družbe lastnikom predlagata, da od 989.000 evrov bilančnega dobička za izplačilo dividend namenijo 102.000 evrov oz. štiri cente na delnico, preostanek, 887.000 evrov pa ostane nerazporejen. Uprava in nadzorni svet tako delničarjem predlagata razveljavitev sklepa avgustovske skupščine o delitvi bilančnega dobička, po katerem sta manjšinska lastnika, Slovenska odškodninska družba in Delo Prodaja, izglasovala delitev 512.000 evrov dobička, kar bi bilo dva evra bruto dividende na delnico. Delo, ki je z 80 odstotki delnic večinski lastnik Večera, po zamrznitvi glasovalnih pravic zaradi postopka Urada za varstvo konkurence ni sodelovalo na avgustovski skupščini. Varuh konkurence je medtem odločil, da je koncentracija družb Delo in Večer neskladna s pravili konkurence, zaradi česar mora družba Delo v letu dni odsvojiti 75-odstotni kapitalski delež. Za preostanek svojega deleža pa lahko izvršuje glasovalne pravice, a le pod pogojem, da tega ne bodo počeli usklajeno z drugimi delničarji. Na novembrski skupščini pa bodo na predlog uprave, ki ga je potrdil tudi nadzorni svet, med drugim odločali tudi o statutarni spremembi, po kateri bi v Večeru znova ločili funkciji odgovornega urednika in direktorja družbe. Delničarji bodo odločali še o imenovanju nadomestnih članov v nadzornem svetu podjetja. Odstopljena nadzornika, načelnika upravne enote Maribor Željka Vogrina, naj bi zamenjal prvi mož Radenske Zvonko Murgelj, Tamaro Zajec Balažič, pa direktor Fructala Anton Balažič.
 
Slovensko-madžarska poslovna konferenca Na podlagi memoranduma o sodelovanju med Javno agencijo Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) ter madžarsko agencijo za spodbujanje tujih investicij in trgovine (Hungarian Investment and Trade Development Agencv - ITDH) v petek, 13. novembra, na Gospodarski zbornici Slovenije organizirajo prvo poslovno konferenco slovenskih in madžarskih podjetij, zainteresiranih za poslovno sodelovanje in skupen nastop na tretjih trgih (Zahodni Balkan). Konference in razgovorov se bo udeležilo deset madžarskih podjetij iz sektorjev energetike, strojne industrije, kovinske, kemijske in tekstilne industrije ter področij elektronike, IKT in biotehnologije.

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.